Labai ačiū už nuomones, reiškia kai pardavinėsiu kokią Jawą, galėsiu dėt didžiulę kainą ramia sąžine. Galbūt "yra tas vienas pirkėjas kuriam tai svajonė ir jis gali už tai sumokėti".
Dėl bendro, visuotinio daiktų kainų kilimo, paslaugų brangimo, viską suprantu.
Man labiausiai keista tik dėl tam tikrų kontrastų ir būtent dėl Jawų.
Tame ir esmė, kad Jawas vėl gamina, gražius ir gerus modelius. Kai kurie atrodo beveik taip pat kaip ir senieji modeliai. O senosiom gaminamos beveik visos detalės, ir asortimentas nuolat plečiasi. Reiškia paklausa yra, tai, žinoma, labai džiugu, kad legendos atgimsta.
Naujos Jawos kaina yra apie 4000 Eur. Čia grubiai. Viskas priklauso nuo modelio ir komplektacijos.
Taigi, pilnai sutinku, kad gerai restauruota sena gali irgi iki tiek kainuot. (Čia kalbu tik apie paprastus eilinius modelius, tarkim 360, 634. Daug retesnės, ar senesnės, suprantu, kad gali kainuot ir daugiau). Manau, naujų Retro-vintažinių Jawų modelių kainos turėtų būti "lubos". Ar mano logika teisinga? Todėl ir stebiuosi, kaip už kokią 360 prašo 5000, 7000....
O tada atvažiuoja koks žmogus ir sako: Matei, kiek kainuoja? Oi, čia tai vertinga! Ir aš už tiek dėsiu parduot. Ir tada tokių skelbimų atsiranda keli, o kiek realiai už tokias sumas parduodama ir neaišku. Skelbimai "ant durniaus" iškraipia tikrovę.
Toks kaip pavyzdys, pardavinėjo Arvydas Jawa-353 mėlyną su pilku, kaina buvo kažkas apie 4000. Ideali, tikrai nuostabi Jawa, o niekas neskubėjo pirkti. Pardavinėjo visais kanalais, todėl tikrai visi matė. Už tokį modelį, ir būklę, sakyčiau kaina buvo net maža, o ir tai vos pardavė tik po kelių mėnesių ir dar pigiau. Pasisekė, tam kas nupirko. Tai argi gali pirkti kas brangiau prastenes, paprastenes, brangiau už tokią ar brangiau už absoliučiai naują? Manau vargu. Tai kam dar dėti tokius "ant durniaus" skelbimus. Nu, gal kam ir pasiseka, tai ir bando, kaip loterijoje... Bet tai daugiau iš to ne naudos mums visiems bendrai paėmus, o tik kad neišmanėliai pamatę tokias kainas mano turį nežinia ką, nes jiems juk vienodai ar ten 353 ar 360, ar dalys novodielai, ar lenkiškos ar čekiškos, ar supuvę ar kokios. Visuomenė mato taip: "Sena jawa verta tūkstančių". Tada nei tu nupirksi dalies iš ko, nes "tegu supūsta geriau jei neduosi kelių šimtų nes matei kokios kainos", nei kur ramiai išvažiuosi: "Kur gavai? O čia tai daiktas!.............ttt........Jos vertos X0000 Eur!" Atsakai: "gerai jei tiek vertos, kap tau, parduodu už pusę kainos." Ir neperka. Tuo viskas ir baigiasi. Žiauriai erzina. Tikrai nesakau, kad dirbkime už dyką, parduokime pigiai ir pan., bet manau, kad reikia dėti realias kainas, o ne visiškus kosmosus, nes nuo tų kelių skelbimų ir sukuriamę šį užburtą ratą ir po to kenčiame patys.
Tel. 86 vienas 558 vienas 44.