emanuelis rašė:
Panevezio raj.Barklainiuose smeliuoja,gruntuoja ir dazo milteliniu budu
prieš dažydamas milteliniu būdu gerai dar pagalvom,pasikonsultuok su kolegomis,katrie jau dažė su miltu.Aš prieš ruošdamas važiuoklę milteliniui girdėjau ir tokių,ir tokių nuomonių-tačiau viskas paaiškėjo,kai tai patyriau savo kailiu.Visą auto važiuoklę nudažyti su smėliavimo darbais kainavo per 4500 lt.,neskaitant smėlio sugadintų,detalių,šlicų,varžtų ir tt.Taigi,kai kurias detales net reikėjo keisti-o keisti reik turėti ką

Na nebent viską ruoši pats ir po to apklijuosi visas detales.
Tačiau 2 didžiausios bėdos:
Jeigu detalė dažosi iš 2 pusių,tai dėl grunto ir dažų sluoksnio ji pastorėja 1-1,5 mm!!!Surinkitėjant tam tikrus mazgus tai-mirtis alyvose.Turi viską šlifuoti,kad detalė įeitų į detalę-tad neabejotinai prašveisi iki metalo-vėl korozija garantuota.Naujai detalės miltu nebenudažysi ,nes dainelė vėl bus ta pati-vėl viską su smėliu,gruntas,po to miltas.Vėl tavo piniginei nenauda ir vėl norėdamas surinkti tamprias datales-prašveisi iki metalo....
Aš paskui išgudrėjau-prašlifuotas vietas nuriebalinau ir apklijavęs apipurškiau iš balionėlio(bet naudoti reikia tik l.gerus dažus,dar geriau su gruntu-tada plėvelė bus plona ir surinksi mazgą be jokio vargo
2 bėda-tose vietose,kur reikalingas mirtinas suveržimas-aplink varžtą suo slėgio dažnai atsprogsta dažai,o ir šiaip-užkliuvus atsilupa visas lopas-toks įspūdis,kad dažas yra gan kietas,o epoksidinis gruntas-minkštesnis.
Priš baigiant važiuoklę,dariau eksperimentą:paskutines trūkstamas detales daviau geram draugui kad nusmėliuotų,ir plonai nugruntuotų-po to savo dažytojui daviau nudažyti gerais dažais,ir ...VUALIA!!!Efektas puikus!Ir viskas puikiai sueina
Tad peršasi išvada, kad yra dalykai,dėl kurių miltelinis nifiga nereikalingas:
1.Didelė kaina
2.Sugadintos detalės
3.Detalės padengiamos žiaaauriai storu sluoksniu -bus daug nervų,laiko ir pinigų išmetama surenkant
4Dažų danga pakankamai nesunkiai pažeidžiama
5Visos detalės tampa lyg aplietos plastmase-galbūt tai tinka pakankamai naujoms mašinoms(1965-75) bet tikrai ne 1938...
mat nebėra to šarmo,to senovės pajautimo ir ROMANKIKOS

Čia tik mano nuomonė,bet dabar turiu ant stalo lyg šių metų gamybos VWvažiuoklę...Gražu,bet netikra
Neužsiimu antireklama,patys ir spręskit,kaip sakant,būti ar nebūti,tačiau aš ir dar ne vienas mano rate nusprendėme-su miltu daugiau detalių NEGADINSIME.Taškas