Oldtimers forumas

Senovinių transporto priemonių gerbėjai
Dabar yra 2024 Kov 28 Ket, 16:38

Visos datos yra UTC + 2 valandos





Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 8 pranešimai(ų) ] 
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Vilniaus Brodas gyvas!
StandartinėParašytas: 2010 Rgs 16 Ket, 10:40 
Atsijungęs
moderatorius
moderatorius
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2004 Bal 08 Ket, 19:55
Pranešimai: 1646
Miestas: Kaunas
Kviečiami visi sovietinių automobilių turėtojai/valdytojai


Kviečiami oldtimer klubai sudalyvauti Vilniaus mokytojų namų rengiamame projekte "Vilniaus brodas gyvas". Visa informacija žemiau.

Trumpai: oldtimeristai galėtų prisidėti - atkuriant 7-8 dešimtmečių tuometinio Vilniaus miesto Lenino prospekto dvasią, scenografiją papildant sovietiniais to laikmečio automobiliais ir būti šio unikalaus renginio dalimi.

Renginys nėra komercinis, todėl dalyvavimas būtų svarbus mums palaikant šią idėją!!!


Pagarbiai,
Vilniaus mokytojų namų renginių koordinatorius
Benas Jakštas

________________________________________

Vilniaus Brodas gyvas!

Šių metų rugsėjo 25 dieną sostinės Gedimino prospekte praūš koncertinė akcija “Vilniaus Brodas gyvas”. Pirmą kartą Vilniaus mokytojų namų iniciatyva Brodas atgyja ne tik savo dainomis, kostiumais, bet ir tuometine septintojo – aštuntojo dešimtmečio dvasia, kuomet viskas tarsi pulsavo laisve ir maištingu tautos veržlumu. Kuomet tuometinis Vilniaus Lenino prospektas kuriančiam bei muzikuojančiam jaunimui buvo ne tik pasivaikščiojimų ar susibūrimų vieta, bet ir kūrybinės saviraiškos erdvė, savotiška opozicija tada vyravusiai ideologijai, oficialiajai kultūrai. Nes juk būtent čia skambėdavo muzika, kuri retai kada patekdavo į didžiųjų koncertų sales.

Mes nebandysime paversti Gedimino prospekto tuometiniu Lenino prospektu, bet norime bent vienai dienai sugrąžinti tą dvasią, kurioje augo Vytautas Kernagis, Olegas Zacharenkovas ir daugybė kitų bardų. Todėl nuo 12 iki 20 valandos prospektas ūš dainomis, tarp kurių bus galima išgirsti ir atliekamų kultinių brodo kartos žmonių.

Kviečiame visus ateiti į Gedimino prospektą ne tik kaip žiūrovus, bet ir kaip dalyvius – persirengus ano laikmečio stiliaus drabužiais: plačiomis kelnėmis, klostuotais sijonais, gėlėtomis tunikomis, taip pat neužmirštant namuose gausybės karoliukų ir ryškiaspalvių plaukų juostų bei skarų. Laisvė ir meilė – juk tai svarbiausi to laikotarpio žodžiai. Dabar, kai norime bent akies krašteliu žvilgtelėti atgalios, dar turime pridurti – drąsa ir džiaugsmas, nes tik pasitelkę šiuos jausmus mes suprasime, ką juto tos kartos kūrėjai. Nes nepaisant to, kad sąlygos kurti buvo kur kas sunkesnės nei dabar, ryžto tai daryti jiems tikrai netrūko.

Šioje koncertinėje akcijoje brodo kartos žmonės prisiminimais galės vėl sugrįžti į tą laikmetį, na, o jaunimas turės unikalią progą sužinoti, kas gi iš tiesų buvo tasai brodas, kuo jis kvėpavo ir kodėl buvo toks svarbus kultūriniame gyvenime. Stengsimės sukurti panašią laisvą ir kūrybišką dvasią, kuomet greta pavienių muzikantų per Gedimino prospektą nusidrieks dainuojamosios poezijos festivalis „Tai – Aš“, nacionalinis bardų festivalis „Purpurinis vakaras“, dainuojamosios poezijos festivalis „Saulėtosios naktys“ ir kiti.

Žinoma, brodas be Vytauto Kernagio – tai ne brodas. Todėl prie Lukiškių aikštės įsikurs jo vardo fondas. Brodo metu taip pat planuojama atidengti memorialinę lentą ant Kaštonų gatvėje stovinčio namo, kuriame gyveno V.Kernagis.

Palaikant brodiškąją dvasią koncertinės akcijos vietose bus galima atsigaivinti iš statinių, pasigrožėti sovietiniais automobiliais. Taip pat atidžiau įsižiūrėti į scenografinius akcentus, mat ant šaligatvių bus pastatyti fotomaketai, atskleidžiantys tuometinio prospekto detales. Taip pat bus galima nusifotografuoti prie atrodo kasdien taip nerūpestingai praeinamų vietų – pastatų, menančių 1965 – 1980 metus ir turėjusius įtakos Lietuvos muzikos, literatūros istorijai, kurie bus pažymėti vizualizuotais užrašais. Gal pagaliau atėjo metas mums, lietuviams, pasidžiaugti savo tautos istorija ir jos dvasia, bent trumpam užmirštant Egipto palmes ir žodžius „Viskas įskaičiuota“.



Projektas VILNIAUS BRODAS GYVAS
Organizatorius – VILNIAUS MOKYTOJŲ NAMAI
Laikas – 2010 m. rugsėjo 25 d.(šeštadienis)
Vieta – Gedimino pr., Vilnius
Renginio trukmė – 12.00 – 20.00 val.

Vilniaus brodas (dabartinis Vilniaus Gedimino prospektas) – daugeliui šiandien gyvenančių vidutinio amžiaus kultūros ir meno žmonių yra ta vieta, kur XX a. septinto dešimtmečio pabaigoje – aštuntojo pradžioje, nors ir akylai stebimi to meto tam tikrų represinių struktūrų, rinkosi, grodavo savo laiku populiarią (madingą) muzika. Čia pat skambėdavo ir pačių sukurti kūriniai. Tuometis prospektas alsuodavo kūrybiniu jaunimu, kuris norėjo būti kitoks, savitai oponuojantis to meto valdžiai, nusistovėjusiems muzikos šablonams, apskritai, gerokai ideologizuotai tuolaikiniai kultūrai. Šiandien tuometis Brodas daugumai nūnai gyvenančiam bei kuriančiam jaunimui yra legendinė vieta, dažniausiai siejama su Vytauto Kernagio vardu, kuris savo kūryboje, viešuosiuose pasisakymuose bene labiausiai jį išsaugojo visuomenės atmintyje.

Todėl neatsiktinai ir projektas, skirsiantis didelį dėmesį ir šiuolaikinei muzikai, tačiau orientuotas į dainuojamąją poeziją apskritai. Pagrindinis projekto tikslas – parodyti, kad ir šiandien jaunimas kuria, aktyviai muzikuoja, bando save reikšti visuomeninėje kultūrinėje plotmėje, tačiau taip pat dažnai yra ir tam tikrų nusistovėjusių normų, įsitikinimų opozicija. Dainuojamosios poezijos žanras, aktyviai Lietuvoje gyvuojantis apie keturis dešimtmečius, ir šiandien yra savotiškoje opozicijoje masinei kultūrai arba oficiliajai valdžios politikai. (Menkai remiamas valstybės, stinga deramo dėmesio iš pareigūnų). Kiti projekto tikslai – parodyti laisvą kūrybinio jaunimo veržlumo ir iniciatyvumo tęstinumą, aktyvinti atskirų kartų kultūrinį bendradarbiavimą, tęsiant ir puoselėjant tas tradicijas, kurios turi apčiuopiamą išliekamąją vertę. Taip pat parodyti, kad ir dainuojamoji poezija, kaip savarankiškas muzikos-poezijos sintezės žanras per keturis dešimtmečius keitėsi ir, ypač pastaruoju metu, keičiasi. Projekto uždaviniai – parodyti, kad viena pagrindinių Lietuvos sostinės (taigi ir Lietuvos) gatvių Gedimino prospektas, anuometinis Brodas, jungiantis kartas, skirtingus kultūrinius žanrus, gali jungti ir kūrybines kultūrines iniciatyvas visoje Lietuvoje. Tad pirmą kartą čia, skirtingose aikštelėse išsidėsčiusiose, scenose bus suteikta galimybė prisistatyti žymiausiems regionuose rengiamiems festivaliams: „Akacijų alėja” (Kauno r. Kulautuva), Provincijos dainuojamosios poezijos festivalis (Varėnos r.), „Purpurinis vakaras” (Anykščių r.), Bliuzo naktys Plateliuose (Telšių r.), tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis „Tai – aš” (Vilnius, koncertai visoje Lietuvoje).



Jei kas nuspręstų dalyvauti, tai nepamirškite aprangos kodo.
Visa info tel. 8 640 38262 Benas


Dalintis: Dalintis Facebook
Į viršų
 Aprašymas  
Atsakyti cituojant  
 Pranešimo tema: Vilniaus Brodas
StandartinėParašytas: 2010 Rgs 17 Pen, 22:50 
Atsijungęs
Forumietis
Forumietis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2010 Sau 24 Sek, 21:44
Pranešimai: 548
Miestas: Klaipeda
Gaila kad informacija apie šį renginį labai vėlai pasirodė. Visada smagu nors akimirkai grįžti į jaunystės metus,tą laikmetį ,koks jis buvo. Būtu galima dalyvauti su tų metų automobiliais ,juolab kad senos technikos mylėtojai turi išsaugoję ir atgaivinę daug to laikmečio [ ir ankstesnių metų ] transporto priemonę. Organizuojant šiuos renginius visada galima kreiptis tiesiogiai į Senos Istorinės technikos klubus [ kurių Lietuvoje yra ne vienas ] kur tikrai atsiras norinčių dalyvauti su turima technika. Tuo pačiu bus išvengta nemalonių incidentų , kaip atsitiko šią vasarą Palangoje.

_________________
M 408 1968 MZMA
M 2140 1979 AZLK
M 21406 1980 AZLK
GAZ 2401 1975
IŽ P-3 1984
IŽ J-2K 1966
Elektron 1979
Ryga 5 1968
8 650 26254


Į viršų
 Aprašymas  
Atsakyti cituojant  
 Pranešimo tema: Re: Vilniaus Brodas gyvas!
StandartinėParašytas: 2012 Kov 07 Tre, 16:45 
Atsijungęs
moderatorius
moderatorius
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2004 Bal 08 Ket, 19:55
Pranešimai: 1646
Miestas: Kaunas
Gautas štai toks kvietimas


Laba diena,

rašau Jums iš Vilniaus mokytojų namų. Esu renginių koordinatorius ir
noriu pasiūlyti sudalyvauti mūsų organizuojamame renginyje "Vilniaus
brodas gyvas", kuris vyks šių metų gegužės 19 dieną. Šią dieną nuo pat
ryto Vilniuje, Lukiškių aikštėje šurmuliuos jau trečius metus rengiamas
projektas, kuriame tarp gausybės renginių - koncertų, eisenų, šokių,
diskusijų, plokštelinės, bufeto ir kitų su 7-8 dešimtmečiu besisiejančių
akcentų norėtume pasikviesti Gedimino prospekte surengti retro
automobilių parodą. Todėl kreipiamės į Jus ir norime pasiūlyti tapti
renginio partneriais ir pagelbėti sukviečiant automobilių savininkus į
šį renginį.

Kaip Jūsį tai žiūrėtumėte?
--
Linkėdamas geros dienos,
pagarbiai,
VMN renginių koordinatorius
Benas Jakštas.

Vilniaus g. 39, 209 kab.
tel. 370 640 38262
skype: bjakstas
el.p. [email protected]


Į viršų
 Aprašymas  
Atsakyti cituojant  
 Pranešimo tema: Re: Vilniaus Brodas gyvas!
StandartinėParašytas: 2012 Kov 08 Ket, 9:20 
Atsijungęs
Forumietis
Forumietis

Užsiregistravo: 2004 Geg 06 Ket, 11:46
Pranešimai: 567
Miestas: Vilnius
Jei nepasikeis planai, reiktų sudalyvauti.


Į viršų
 Aprašymas  
Atsakyti cituojant  
 Pranešimo tema: Re: Vilniaus Brodas gyvas!
StandartinėParašytas: 2012 Bal 16 Pir, 14:56 
Atsijungęs
Forumietis
Forumietis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Rgs 28 Ket, 9:11
Pranešimai: 101
Miestas: Vilnius
O kodėl tik automobilius kviečia. Galima pagalvoti, kad tuo metu motociklų nebuvo :(

_________________
Julijonas
Iž 49, Java 250 Kivaczka, Iž Jupiter 2 restauruojama
Dnepr K 650 keliaujama


Į viršų
 Aprašymas  
Atsakyti cituojant  
 Pranešimo tema: Re: Vilniaus Brodas gyvas!
StandartinėParašytas: 2012 Geg 06 Sek, 23:13 
Atsijungęs
Forumietis
Forumietis

Užsiregistravo: 2010 Spa 28 Ket, 21:12
Pranešimai: 904
:?: Pas mane yra sovietmecio telefono budele ;) ,gal ir jaj prospekte atsiras vietos :-) .......


Į viršų
 Aprašymas  
Atsakyti cituojant  
 Pranešimo tema: Re: Vilniaus Brodas gyvas!
StandartinėParašytas: 2012 Geg 11 Pen, 20:54 
Atsijungęs
GELTONA ZONA
GELTONA ZONA
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2009 Vas 07 Šeš, 22:19
Pranešimai: 98
Miestas: panevezys
noretusi issamiu suzinoti apie siu metu rengini


Į viršų
 Aprašymas  
Atsakyti cituojant  
 Pranešimo tema: Re: Vilniaus Brodas gyvas!
StandartinėParašytas: 2012 Geg 18 Pen, 9:08 
Atsijungęs
Naujokas
Naujokas

Užsiregistravo: 2012 Geg 18 Pen, 9:04
Pranešimai: 2
Sveiki, nežinojau, kad čia čia patalpinta informacija. Tik šiandien pranešė, jog yra planuojančių atvykti. Iki tol nebuvo jokios žinios. Taigi turiu blogų žinių - šiais metais Vilniaus brodas gyvas neįvyks. Sužinojome prieš dvi savaites. Tačiau dėsime visas pastangas kitais metais padaryti renginį!!!

Benas


Į viršų
 Aprašymas  
Atsakyti cituojant  
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 8 pranešimai(ų) ] 

Visos datos yra UTC + 2 valandos




Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 50 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume Patvirtinkite tapatybę
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Patvirtinkite tapatybę
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  




Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

 Paskutinės sukurtos temos 
Naujų pranešimų nėra Tema turi prikabintų failų motoriniu dviraciu suvaziavimas

gincee » 2024 Kov 14 Ket, 21:10

Naujų pranešimų nėra Tema turi prikabintų failų Retro muge?

RIMIS » 2022 Geg 15 Sek, 22:32

Naujų pranešimų nėra Tema turi prikabintų failų Senas Motociklas '23

TexMax » 2023 Vas 26 Sek, 21:44

Naujų pranešimų nėra Tema turi prikabintų failų Senovinių automobilių festivalis "Nesenstanti Klasika 2023"

egidas » 2023 Geg 28 Sek, 2:47

Naujų pranešimų nėra Tema turi prikabintų failų Mindauginės Kvietiniuose 2023 07 01 14 val.

VytautasB » 2023 Bir 23 Pen, 13:38

Naujų pranešimų nėra Kada retro muge Kaune?

RIMIS » 2023 Geg 23 Ant, 10:37

Naujų pranešimų nėra Tema turi prikabintų failų Opel Retro Lithuania 2022 didysis susitikimas Klaipėdoje!

VytautasB » 2022 Rgp 12 Pen, 12:52

Naujų pranešimų nėra Tema turi prikabintų failų "Riga Retro 2022" ir AAK 50-metis

egidas » 2022 Rgp 31 Tre, 23:02

Naujų pranešimų nėra Tema turi prikabintų failų DSTK Turistinis ralis "Kunigaikščių takais" 2022.07.16

Leninaz » 2022 Bir 09 Ket, 13:00

Naujų pranešimų nėra Tema turi prikabintų failų Pedalinių automobiliukų susivažiavimas Nachode, Čekijoje

gincee » 2022 Geg 03 Ant, 20:34


 Paskutinės aktyvios temos 
Naujų pranešimų nėra Tema turi prikabintų failų motoriniu dviraciu suvaziavimas

forume Renginiai

Paskutinis pranešimas:

2024 Kov 14 Ket, 21:10

gincee Peržiūrėti naujausius pranešimus

Naujų pranešimų nėra Tema turi prikabintų failų Retro muge?

[ Eiti į: 1, 2 ]

forume Renginiai

Paskutinis pranešimas:

2024 Kov 12 Ant, 11:07

augism Peržiūrėti naujausius pranešimus

Naujų pranešimų nėra Tema turi prikabintų failų Senovinių automobilių festivalis “Nesenstanti Klasika 2022"

forume Renginiai

Paskutinis pranešimas:

2023 Rgs 17 Sek, 11:05

Adamas Peržiūrėti naujausius pranešimus

Naujų pranešimų nėra Tema turi prikabintų failų Senas Motociklas '23

[ Eiti į: 1, 2 ]

forume Renginiai

Paskutinis pranešimas:

2023 Rgp 16 Tre, 14:26

gazas69 Peržiūrėti naujausius pranešimus

Naujų pranešimų nėra Tema turi prikabintų failų Senovinių automobilių festivalis "Nesenstanti Klasika 2023"

forume Renginiai

Paskutinis pranešimas:

2023 Lie 30 Sek, 14:25

egidas Peržiūrėti naujausius pranešimus

Naujų pranešimų nėra Tema turi prikabintų failų Retro motociklų paroda 2014 -- 2023 08 05 (Šilelis)

[ Eiti į: 1 ... 6, 7, 8 ]

forume Renginiai

Paskutinis pranešimas:

2023 Lie 15 Šeš, 16:43

laimisas Peržiūrėti naujausius pranešimus

Naujų pranešimų nėra Tema turi prikabintų failų Mindauginės Kvietiniuose 2023 07 01 14 val.

forume Renginiai

Paskutinis pranešimas:

2023 Bir 23 Pen, 13:38

VytautasB Peržiūrėti naujausius pranešimus

Naujų pranešimų nėra Tema turi prikabintų failų Ikškilės turgelis

[ Eiti į: 1 ... 54, 55, 56 ]

forume Renginiai

Paskutinis pranešimas:

2023 Bir 01 Ket, 20:48

Fon Peržiūrėti naujausius pranešimus

Naujų pranešimų nėra Kada retro muge Kaune?

forume Renginiai

Paskutinis pranešimas:

2023 Geg 23 Ant, 13:32

Auryzzz Peržiūrėti naujausius pranešimus

Naujų pranešimų nėra Tema turi prikabintų failų Opel Retro Lithuania 2022 didysis susitikimas Klaipėdoje!

forume Renginiai

Paskutinis pranešimas:

2022 Rgs 18 Sek, 19:27

VytautasB Peržiūrėti naujausius pranešimus



Įvairiais klausimais rašykite forumo administracijai į

Oldtimers administracija


Į viršų