Oldtimers forumas

Senovinių transporto priemonių gerbėjai
Dabar yra 2024 Bal 16 Ant, 6:42

Visos datos yra UTC + 2 valandos



Forumo taisyklės


I dalis. Bendrosios nuostatos
1) Forume būtina laikytis Lietuvos Respublikos įstatymų, bei bendrų etikos normų: neįžeidinėti diskusijų dalyvių, jų pomėgių ar transporto priemonių, būti sąžiningiems. Pagarbos pašnekovui laikymasis – esminis kultūringo bendravimo forume bruožas. Forumas yra skirtas išsilavinusiems ir kultūringiems žmonėms.
2) Forume netoleruojamas betikslis žinučių rašymas. Į tai įeina ir rašymas ne tam skirtose temose, tų pačių žinučių kartojimas, emocijų reiškimas, dviejų vartotojų viešas susirašinėjimas. Bet kokias pastabas dėl forumo taisyklių laikymosi turi teisę pateikti tik forumo moderatoriai.
3) Forumas yra skirtas senovinių transporto priemonių gerbėjams. Forume senovine laikoma tokia transporto priemonė, kuriai žinutės parašymo dieną yra suėję 30 ir daugiau metų. Diskusijos apie jaunesnes transporto priemones draudžiamos.
5) Iš kiekvienos naujai sukurtos temos pavadinimo turi būti suprantama temos (diskusijos, klausimo) esmė. (Teisingas temos pavadinimas – „GAZ 69 priekinis tiltas“, neteisingas temos pavadinimas – „Priekinis tiltas“.).
6) Visos forume pateikiamos nuotraukos turi būti pateikiamos naudojant failų prisegimą. Draudžiama įdėti nuotraukas, kurios užsikrauna iš kitų puslapių (funkcija "img").
7) Kiekvienas vartotojas, savo žinutėje prisegdamas failą, kartu patvirtina bei prisiima iš to išplaukiančią atsakomybę, kad failas pateikiamas nepažeidžiant kitų asmenų autorinių teisių. Visi ginčai dėl autorinių teisių yra sprendžiami teisme tarp autoriaus ir tariamai jo teises pažeidusio asmens. Forumas nėra teismas ir autorinių ginčų nenagrinėja.
9) Forume skatinamas bendravimas taisyklinga lietuvių kalba. Kitos tautybės forumiečiams leidžiami daliniai nukrypimai.

Plačiau: Visos taisyklės



Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 29 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Spa 20 Šeš, 10:23 
Atsijungęs
Forumietis
Forumietis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Lie 23 Sek, 23:34
Pranešimai: 238
Miestas: Amsterdamas
uzuojauta del masinos. as neisivaizduoju kaip pikta turetu buti del tokios situacijos.

mano zinios nera tikslios, bet kazkada, jei neklystu "Lietuvos Ryte" buvo straipsnis, kaip zmones gave per mazas pinigu sumas is savo draudiku samdosi nepriklausomus ekspertus, kurie ivertina viska pakankamai samonongai, ir tokiu budu issireikalauja gyvenima atitinkanciu sumu. as nežinau ar toki dalyka galima padaryti su "800Lt vertes automobiliu", bet manau verta bandyti. sekmes


Dalintis: Dalintis Facebook
Į viršų
 Aprašymas  
Atsakyti cituojant  
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Spa 20 Šeš, 13:23 
Atsijungęs
Forumietis
Forumietis

Užsiregistravo: 2006 Rgs 08 Pen, 11:38
Pranešimai: 39
Miestas: Panevezys
Svekas,uzuojauta del auto :?

Esu kadaise ilgai tardes draudeja (Lietuvos Draudime) del senos antikvaines ar siap kokios retos (isleista mazai modeliu,like ir pan..) auto draudimo.
Taigi ispradziu pasiulymai draustis normaliu draudimu paskaiciuotu po yvikio nusidevejima gautum 20 litu ir t.t. visi zino ta istorija.. Bet! Pasirodo yra kitas kelias :-)
Zodziu galimybe kreiptis i "Lietuvos automobilininku asociacija" ar kaip ten ji,auto ar moto tikrosios vertes nustatymui ir ivertinimui PVZ jei auto nera daznai pasitaikanti tai ir jos verte rinkoje ar jos dalys yra yvertinamos pagal kazkoki tai retuma.. Taigi but ydomu suzinot visa tai iki galo. Bet,pamastymas toks.. "Automobilininku asociacijai" nustacius esama verte auto gali buti draudziama draudimo kompanijoje visai kitomis salygomis ir taikomi visai kiti ykainiai nei paprastai..
Taigi Tavuoju atveju kadangi to padaryta nebuvo draudimo jau negausi,bet auto gali buti yvertinta (TU TARIAMU EKSPERTU ASOCIACIJOS AR DAR KIENOTAI) ir pateiktas tikrosios vertes ieskinys kaltininkui..
Kelias netrumpas bet pabandyt verta.
Sekmes prikelinejant auto!!!


Į viršų
 Aprašymas  
Atsakyti cituojant  
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Spa 20 Šeš, 20:28 
Atsijungęs
Forumietis
Forumietis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2005 Vas 24 Ket, 18:48
Pranešimai: 81
Miestas: Vilnius
Danger - ar galetum tiksliai pasakyti asociacijos varda i kuri reiktu kreiptis? Visazinis Guglas tik visokias muzieju ir autoverslininku asociacijas rado, o tavo pavadinimu rezultatu nera. Patikslink prasau...

Siaip mano galva, jei bus gautas realus automobilio vertes nustatymas - ta suma ir turetu figuruoti zalos kompensavimo klausime. As esu nukentejes asmuo ir man turetu buti kompensuojama pagal pazeidejo civilini draudima. Taigi kaip kazkas ir minejo - pagrindinis klausimas yra teisingas automobilio vertes nustatymas...

_________________
Citroen DS '71


Paskutinį kartą redagavo aris 2007 Spa 24 Tre, 19:40. Iš viso redaguota 1 kartą.

Į viršų
 Aprašymas  
Atsakyti cituojant  
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Spa 20 Šeš, 21:58 
Atsijungęs
Forumietis
Forumietis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2004 Spa 17 Sek, 14:22
Pranešimai: 623
Miestas: Vilnius
Jei vairuotojas buvo neblaivus ir tai yra policijos protokole, tai dar klausimas ar draudimo bendrove turetu moketi pinigus :? Bet jei taip..

Kaip elgtis tokiu atveju turetu issamiai paaiskinti pati draudimo bendrove, t. y. tie kurie paskaiciuos kiek pinigu tau ismoketi-tik reikia gerai prispausti. :!:
O siaip draudimo ekspertai gali pasiulyti 2 variantus:
1-suremontuoti automobili ju pasiulytuose servisuose; tuomet servisas suremontuos automobili o draudimas sumokes tiesiai servisui. Jei sugadinimas didelis draudimo bendrove gali ir nepasiulyti sio varianto, o tiesiog ismoka pinigus.
2-ismoketi pinigus uz padaryta zala; Tam draudimo ekspertas turi nustatyti automobilio rinkos verte.
Is patirties zinau, kad draudikai automobilio rinkos verte nustato pagal skelbimus laikrasciuose, autopliuse, autogide..dar turi knyga gal kur yra automobiliu rinkos vertes (VGTU leidzia)-parenka kelis skelbimus ir isveda vidurki.
Jeigu remonto verte virsija nustatyta automobilio verte, tuomet pagal istatyma (reiketu tau si istatyma kazkur susirasti ir pasiskaityti) draudimas ismoka ~80% (panasiai) automobilio rinkos vertes. T. y. jei nustatys kad toks Capri rinkoje kainuoja pvz. 5000lt, o ji suremontuoti reikia virs 5000 lt., tai gausi 4000lt.
Tokiu atveju, kol dar ekspertai skaiciuoja, vertetu pasivazineti po kelis servisus, kad tau sudarytu samata visu darbu ir medziagu kiek tau kainuos sutvarkyti automobili iki pradinio stovio (su visom saskaitom).
Kai draudimo bendrove paskambins ir pasakys, kad jau paskaiciavo bei pakvies pasirasyti ant popieriu, kad pinigai sumoketi ir pretenziju neturi, gali uzgincyti paskaiciuota suma ir nepasirasyti, teigdamas kad si suma yra per maza ir jos neuzteks suremontuoti automobiliui. Tuomet po ilgu diskusiju ir gincu su ekspertu, kuris skaiciavo jis gali pasiulyti paskaiciuoti is naujo ir taip padidinti ismokos suma (ekspertai visada suinterisuoti sumoketi kuo maziau). Bet si suma taip pat gali buti per maza.
Tuomet lieka dar vienas kelias- kreiptis i nepriklausomus autoekspertus, kurie paskaiciuotu automobilio verte. Tokie yra Vilniuje, Luksio gatveje (tikslaus adreso nepamenu, kitoj pusej Transekspedicijos, netoli sankryzos, 2aukste virs serviso). Uz atatinkama mokesti (~50-100lt.) gausi automobilio ivertinima ant lapo (telefona galima rasti internete). Cia pades visi TA, saskaitos uz remontus, gera auto bukle..Su siuo ivertinimu tada vel vaziuoji i ta pati draudima ir skaiciavimai prasideda is naujo.. :evil: Gerai jei sie ekspertai tavo auto verte ivertins daugiau nei remonto kaina (tada draudimo bendrove turetu jau ismoketi visa suma remontui ar suremontuoti-cia tiksliai nežinau pasitikslink :? ). Bet cia gali buti kad ekspertai tavo automobili ivertins ne daugiau nei draudimo bendrove, tuomet si ivertinima gali mesti i siuksliu deze..
Tuomet, manau lieka 2 keliai-arba pasirasyti ant draudimo bendroves popieriu ir pasiimti tuos 4000lt bei dasimesti is savo kisenes jei neuztenka.
Antras kelias, susirasti advokata-ir isdestyti jam visa istorija. Cia jau nežinau, bet jis turetu pakonsultuoti kaip elgtis tokioje situacijoje. Manau kad pasiulys teisminiu keliu prisiteisti visa (ar trukstama) suma uz visas negandas (avarija, remontas, transportavimas, autoekspertai, nauja TA, advokato paslaugos) is kaltininko.
Vargo bus daug, bet pabandyti verta :wink:


Į viršų
 Aprašymas  
Atsakyti cituojant  
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Spa 21 Sek, 12:04 
Atsijungęs
Forumietis
Forumietis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2004 Geg 20 Ket, 8:16
Pranešimai: 1354
Miestas: neKaunas
Cituoti:
Manau kad pasiulys teisminiu keliu prisiteisti visa (ar trukstama) suma uz visas negandas (avarija, remontas, transportavimas, autoekspertai, nauja TA, advokato paslaugos) is kaltininko.
Vargo bus daug, bet pabandyti verta


O jei vairuotojui 18-19 metu, niekur nedirba ir jokio turto neturi?

Pazistu viena zmogu, kuriam teismas priteise moket n-tkstanciu uz padaryta zala avarijos metu, bet jau daug metu kaip nemoka (cia nepiktybinis vairuotojo atvejis, tiesiog kiauliskas buvusiu draugu poelgis), o teismas neturi ko atimt, nes 1) alga juoda, 2) absoliuciai jokio turto savo vardu neturi, 3) net saskaitos jokios savo neturi... Laukia kol pasibaigs senaties terminas.


Į viršų
 Aprašymas  
Atsakyti cituojant  
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Spa 21 Sek, 15:44 
Atsijungęs
Forumietis
Forumietis

Užsiregistravo: 2006 Lap 24 Pen, 15:21
Pranešimai: 22
Miestas: vilnius
:( nuliudino mane sitas ivykis. gaila caprio ir be to pagalvojau kas atsitiktu mano situacijoje :( jei ivaziuotu kas i golfa. ir paskaiciuotu suma beviltiska. pagal ideja suma turetu buti dar mazesne jugi pirmu golfu dar yra lietuvoje daugiau nei capriu.


Į viršų
 Aprašymas  
Atsakyti cituojant  
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Spa 21 Sek, 16:20 
Atsijungęs
Forumietis
Forumietis

Užsiregistravo: 2004 Spa 08 Pen, 9:12
Pranešimai: 862
Miestas: Šiauliai 86578111vienas
uzsisakai naujas dalis. susitari su kokiu draugu, kad tas dalis perki is jo o ne is parduotuves. tada nesiskaiciuoja detaliu ir automobilio nusidevejimas. beliks sumoketi uz ta drauga pajamu mokesti jei suma bus virsyta pagal LT istatymus.
zodziu as kazkada domejausi apie toki varianta pazystamo draudejo. apie sitoki varianta turi pasikalbeti su saviskiu.
sekmes Linis

_________________
Beveik viska mainau i DKW SB 250, 350 ir 500 dalis
Gryzau prie senojo numerio 8 657 81111


Į viršų
 Aprašymas  
Atsakyti cituojant  
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Spa 21 Sek, 21:18 
Atsijungęs
Forumietis
Forumietis

Užsiregistravo: 2006 Rgs 08 Pen, 11:38
Pranešimai: 39
Miestas: Panevezys
aris rašė:
Danger - ar galetum tiksliai pasakyti asociacijos varda i kuri reiktu kreiptis? Visazhinis Guglas tik visokias muzieju ir autoverslininku asociacijas rado, o tavo pavadinimu rezultatu nera. Patikslink prashau...

Shiaip mano galva, jei bus gautas realus automobilio vertes nustatymas - ta suma ir turetu figuruoti zhalos kompensavimo klausime. As esu nukentejes asmuo ir man turetu buti kompensuojama pagal pazeidejo civilini draudima. Taigi kaip kazhkas ir minejo - pagrindinis klausimas yra teisingas automobilio vertes nustatymas...


Ka man paminejo draudime tai apie "Lietuvos Automobilininku asociacija" berods...


Į viršų
 Aprašymas  
Atsakyti cituojant  
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Spa 22 Pir, 16:19 
Atsijungęs
Naujokas
Naujokas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2007 Bir 13 Tre, 10:26
Pranešimai: 9
O velniava... Gaila Caprio ;( Tam "Golfo" vairuotojui tai snukį išmalt... Gal galėtum įdėt foto kaip dabar tas vargšas Capris atrodo?


Į viršų
 Aprašymas  
Atsakyti cituojant  
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Spa 22 Pir, 18:39 
Atsijungęs
Forumietis
Forumietis

Užsiregistravo: 2007 Spa 18 Ket, 18:13
Pranešimai: 23
Miestas: jurbarkas
Danger rašė:
aris rašė:
Danger - ar galetum tiksliai pasakyti asociacijos varda i kuri reiktu kreiptis? Visazhinis Guglas tik visokias muzieju ir autoverslininku asociacijas rado, o tavo pavadinimu rezultatu nera. Patikslink prashau...

Shiaip mano galva, jei bus gautas realus automobilio vertes nustatymas - ta suma ir turetu figuruoti zhalos kompensavimo klausime. As esu nukentejes asmuo ir man turetu buti kompensuojama pagal pazeidejo civilini draudima. Taigi kaip kazhkas ir minejo - pagrindinis klausimas yra teisingas automobilio vertes nustatymas...


Ka man paminejo draudime tai apie "Lietuvos Automobilininku asociacija" berods...


Lietuvos automobilininku sąjunga, o sutrumpintai LAS vadinasi, tinklalapis www.las.lt


Į viršų
 Aprašymas  
Atsakyti cituojant  
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 29 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos



   Panašios temos   Autorius   Atsakymai   Peržiūrėta   Paskutinis pranešimas 
Naujų neskaitytų pranešimų šioje temoje nėra. Reikia Kauniečių pagalbos.

forume Bendros diskusijos

sgso

0

11256

2023 Rgs 14 Ket, 13:01

sgso Peržiūrėti naujausius pranešimus

Naujų neskaitytų pranešimų šioje temoje nėra. Perku DT 74 traktoriaus reikia skardų

forume Skelbimų archyvas

ratas

0

5629

2021 Spa 15 Pen, 7:14

ratas Peržiūrėti naujausius pranešimus

Naujų neskaitytų pranešimų šioje temoje nėra. Tema turi prikabintų failų Perku Reikia keletos skriemuliu ant elektros variklio

forume Skelbimų archyvas

kupeinas

0

6630

2021 Bir 04 Pen, 22:09

kupeinas Peržiūrėti naujausius pranešimus

Naujų neskaitytų pranešimų šioje temoje nėra. Parduodu AUDI 100 C1 TYP44 reikia remonto, bet važiuoja

forume Parduodu transportą

VAIDAS KLI

4

907

2024 Sau 02 Ant, 6:39

VAIDAS KLI Peržiūrėti naujausius pranešimus



Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 35 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume Patvirtinkite tapatybę
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Patvirtinkite tapatybę
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  




Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas


 Paskutinės aktyvios temos 
Naujų pranešimų nėra Tema turi prikabintų failų IZH JUPITER-2 1969 m. PDF instrukcija/katalogas

forume Bendros diskusijos

Paskutinis pranešimas:

2024 Bal 13 Šeš, 17:19

Jonas Kakava Peržiūrėti naujausius pranešimus

Naujų pranešimų nėra Tema turi prikabintų failų Tarybiniai dokumentai - auto registravimas

[ Eiti į: 1, 2 ]

forume Bendros diskusijos

Paskutinis pranešimas:

2024 Kov 28 Ket, 10:43

marjaxxx Peržiūrėti naujausius pranešimus

Naujų pranešimų nėra senovinis lempinis imtuvas su UTB (FM)

forume Bendros diskusijos

Paskutinis pranešimas:

2024 Kov 26 Ant, 9:08

satsek12 Peržiūrėti naujausius pranešimus

Naujų pranešimų nėra Tema turi prikabintų failų Senos automobilinės radijos perdarymas į FM

[ Eiti į: 1, 2 ]

forume Bendros diskusijos

Paskutinis pranešimas:

2024 Kov 26 Ant, 9:06

satsek12 Peržiūrėti naujausius pranešimus

Naujų pranešimų nėra Išmetimo kolektoriaus dažymas

forume Bendros diskusijos

Paskutinis pranešimas:

2024 Vas 26 Pir, 10:34

Valkata Peržiūrėti naujausius pranešimus

Naujų pranešimų nėra Tema turi prikabintų failų Dazymas

[ Eiti į: 1 ... 33, 34, 35 ]

forume Bendros diskusijos

Paskutinis pranešimas:

2024 Vas 19 Pir, 22:41

kukutis Peržiūrėti naujausius pranešimus

Naujų pranešimų nėra Nesikuria audi 1.6d 1985m

forume Bendros diskusijos

Paskutinis pranešimas:

2024 Vas 04 Sek, 18:03

Audifanas123 Peržiūrėti naujausius pranešimus

Naujų pranešimų nėra Tema turi prikabintų failų Iž-49 Saturno ženklo vieta ant variklio sankabos dangčio

forume Bendros diskusijos

Paskutinis pranešimas:

2024 Sau 21 Sek, 21:31

Smygolas Peržiūrėti naujausius pranešimus

Naujų pranešimų nėra Tema turi prikabintų failų Pakonsultuokite dėl smėliavimo

[ Eiti į: 1 ... 13, 14, 15 ]

forume Bendros diskusijos

Paskutinis pranešimas:

2024 Sau 16 Ant, 19:02

npn Peržiūrėti naujausius pranešimus

Naujų pranešimų nėra Motociklo su (sovietiniai dokumentais) registravimas

forume Bendros diskusijos

Paskutinis pranešimas:

2023 Rgs 25 Pir, 7:28

virginijus007 Peržiūrėti naujausius pranešimus



Įvairiais klausimais rašykite forumo administracijai į

Oldtimers administracija


Į viršų