Jeigu susiduriate su problemomis ar neveikia funkcionalumas, praneškite administracijai.
Dėkojame už supratingumą.
Dėkojame už supratingumą.
Su mopedu Simson per Baltijos pajūrį , Ventė - Narva 1500 km
Moderatoriai: Shumeras, TVR, Moderatoriai
Su mopedu Simson per Baltijos pajūrį , Ventė - Narva 1500 km
Tokia idėja kilo seniai, praėjus vos metams po to, kai su motorniais dviračiais Riga 13 apvažiavome aplink Lietųvą, 1300 km.
Iki Aivaro neprisiskamibinau. Naujas pakeleivis Lauris iš Jūrmalos, pradžioje užsidegė, po to gavo leidimą statyti namą. Likau vienas, ir man šita idėja patiko dar labiau. Kodėl...? Kuo mažiau galvų - tuo mažiau derinimų ir nesutarimų!
Planas paprastas: aš važiuoju su Simson, mane lydi, o tiksliau kartu nakvoja sūnus su drauge, kurie važiuoja mano Chrysler Voyager. Automobilis talpus, jame telpa mopedas, o esant reikalui jame galima nakvoti (sėdynės susilanksto į dugną).
Maršrutas apgalvotas iš anksto, išvažiuojame iš Radviliškio į Ventės ragą, ten Lietuvos simbolinis pakraštys. Išsikrauname mopedą, ir pradedame!
Iki Aivaro neprisiskamibinau. Naujas pakeleivis Lauris iš Jūrmalos, pradžioje užsidegė, po to gavo leidimą statyti namą. Likau vienas, ir man šita idėja patiko dar labiau. Kodėl...? Kuo mažiau galvų - tuo mažiau derinimų ir nesutarimų!
Planas paprastas: aš važiuoju su Simson, mane lydi, o tiksliau kartu nakvoja sūnus su drauge, kurie važiuoja mano Chrysler Voyager. Automobilis talpus, jame telpa mopedas, o esant reikalui jame galima nakvoti (sėdynės susilanksto į dugną).
Maršrutas apgalvotas iš anksto, išvažiuojame iš Radviliškio į Ventės ragą, ten Lietuvos simbolinis pakraštys. Išsikrauname mopedą, ir pradedame!
Paskutinį kartą redagavo augism 19 Rgp 2024, 15:21, redaguota 1 kartą(us).
Re: Su mopedu Simson per Baltijos pajūrį 1500 km
Pirmieji metrai ar kilometrai - nepakartojami. JAUDULYS! Prieš kelionę mopedas apvažinėtas, kiekvieną vakarą prasukdavau po 20-30 km, bet užsikūrė sunkokai. Pavažiavus kelis kilometrus atsiminiau, kad nepažiūrėjau kelionės odometro, o ten tuo metu stebuklas! Turguje pirktas senas Simson spidometras pradėjo versti stebuklingą skaičių 22222 Va čia taip bent! Toks ir bus kelionės atskaitos kilometras, visi dvejetai!
Vos už Kintų pasukau žvyrkeliu link Svencelės, grynai dėl saugumo, nes asfaltu būtų vingiuotai, saiurai ir daug automobilių.
Kratantis per žvyrkelį staiga iš laikiklio iššoka telefonas, krenta! Aš stabdau, ir mane ant žvyrkelio labai smarkiai sumėto. Vos ne vos išvengiu griuvimo. Sustoju, nubėgu surandu telefoną, greitai kišu kišenėn, ir kaip išgasdintas lekiu tolyn. Išvažiuoju į asfaltą, po to į greitkelį, kuriuo mopedu važiuoti draudžiama, bet nestodamas pralekiu kraštu Klaipėdą, ties Palanga akimis palydžiu sūnų su drauge (Olha prie mūsų jūros pirmą kartą), ir toliau nestodamas varau iki Lietuvos- Latvijos pasienio, kur susitinkame pietauti Mažojoje Armėnijoje.(paspauskite ant nuotraukų, apsivers)
Vos už Kintų pasukau žvyrkeliu link Svencelės, grynai dėl saugumo, nes asfaltu būtų vingiuotai, saiurai ir daug automobilių.
Kratantis per žvyrkelį staiga iš laikiklio iššoka telefonas, krenta! Aš stabdau, ir mane ant žvyrkelio labai smarkiai sumėto. Vos ne vos išvengiu griuvimo. Sustoju, nubėgu surandu telefoną, greitai kišu kišenėn, ir kaip išgasdintas lekiu tolyn. Išvažiuoju į asfaltą, po to į greitkelį, kuriuo mopedu važiuoti draudžiama, bet nestodamas pralekiu kraštu Klaipėdą, ties Palanga akimis palydžiu sūnų su drauge (Olha prie mūsų jūros pirmą kartą), ir toliau nestodamas varau iki Lietuvos- Latvijos pasienio, kur susitinkame pietauti Mažojoje Armėnijoje.(paspauskite ant nuotraukų, apsivers)
Re: Su mopedu Simson per Baltijos pajūrį 1500 km
Toliau kaip ir nieko naujo, tiesa, vaizdai labai gražūs. Pušynai! Finišas numatyytas Ventspils'e, pakeliui sustoju pravėdinti šiknos autobusų stotelėje, aplink - miškai. Šalai sustoja lietuviškas automobilis su priekaba, joje sportinis automobilis plačiais ratais. Pakalbinau, žmonės važiuoja galios varžybas Ventspilyje. Nusistebėjo mano užmačiomis, palainkėjo be gedimų. Foto PAMIRŠAU!
Varau toliau, benzino pilnas bakas, bet "ne lemta buvo" Tai mano paskaičiavimais, pilnas bakas 8,5 litro turi užtekti 350 km. Maždaug už 240 km, likus vos 7 km iki Ventspils mane ištinka gedimas Nr. 1. Baigėsi benzinas! Gyvenvietė VARVE man įsimins ilgam
Danielius važiuoja man benzino, aš kukuoju, laukiu
Apsistojoje Ventspilyje, gražios fotkės
Varau toliau, benzino pilnas bakas, bet "ne lemta buvo" Tai mano paskaičiavimais, pilnas bakas 8,5 litro turi užtekti 350 km. Maždaug už 240 km, likus vos 7 km iki Ventspils mane ištinka gedimas Nr. 1. Baigėsi benzinas! Gyvenvietė VARVE man įsimins ilgam
Danielius važiuoja man benzino, aš kukuoju, laukiu
Apsistojoje Ventspilyje, gražios fotkės
Re: Su mopedu Simson per Baltijos pajūrį , Ventė - Narva 1500 km
Ryte keliuosi anksčiau, išvažiuoju. Balandėliai lieka nakvoti, aš pjaunu link Kolkos. Pakeliui Irpenė. Kitą kartą ilgiau užtruksim, reikia registruotis.
Ir be galo gražios pušys pradeda įkyrėti. Gražu, bet gi ne 3 val. iš eilės !
Aš jau Kolkos rage, simboliška, bet būtina. Pirma apžiūra, prisipučiu oro. Užsipilu benzino.
Ir be galo gražios pušys pradeda įkyrėti. Gražu, bet gi ne 3 val. iš eilės !
Aš jau Kolkos rage, simboliška, bet būtina. Pirma apžiūra, prisipučiu oro. Užsipilu benzino.
Pakeliui Roja, dar toliau, Engurėje, labai skaniai valgome keptą lyną, mane prie Rygos pasitinka latvis mopedistas Didzis, kuris praveda pro Rygą, ir diena prabėgusi, vakarieniaujame ir miegame pas Janį. Šiltesnio priėmimo būti negali
Tai dvi dienos, kol kas tiek, rytoj pridėsiu daugiau. Juk kelionė truko 9 dienas!
Šaunus sumanymas, puikus reportažas.
Laukiam tęsinio!
Laukiam tęsinio!
Forume rašome lietuviškai. !!!
- laimisas
- Forumo rėmėjas
Kažkokios ilgos dienos Radviliškyje
Prieš kalbėdamas (rašydamas) pagalvok ar tavo žodžiai vertingesni už tylą.
Tikrai tikrai ryžto buvo rašyti kitą dieną, bet širdyje sukirbėjo abejonė: ar čia kas nors skaito mano sapaliones? Ačiū Jums draugai, pratęsiu neskubėdamas, o gal taip gausis kultūringiau?
SPAUSTI ANT NUOTRAUKOS, APSIVERS!
Iš Janio Saulkrastėje išvažiavau anksti ryte, kelias gražus, bet tiesus. Nuobodu... Pati didžiausia numatyta atrakcija, Latvijos siena su Estija. Ten supilta didelė akmenų kalva. Tiems, kam tai naujiena - nuoširdžiai siūlau aplankyti. Gražu. Na, ir pati siena už keleto metrų. Simboliška: lietuvio trispalvė kartu su Latvijos ir Estijos vėliavomis Na, kas be ko, jaunimėliui be interneto - gyvenimas neįsivaizduojamas, perkame estišką SIM kortelę, kad būtų 100 GB interneto. Dievulėliau, kam jiems tiek??? Ir nuo ten jau ištiesę kaklus varom per Estiją. Gėrimės. Estai kitokie. AIšku, visas kelias pakrante, vienodas, bet visi maži kaimukai ir miestukai - kitokie. O gal todėl, kad ta Estija toliau....? Latviai gi čia pat, arčiau negu Druskininkai (kai kam)
Ir lipame į keltą. Mano parpalas pirmą kartą plauks, istorinis momentas!
Kaip tai kur? Į Saaremų salas!
SPAUSTI ANT NUOTRAUKOS, APSIVERS!
Iš Janio Saulkrastėje išvažiavau anksti ryte, kelias gražus, bet tiesus. Nuobodu... Pati didžiausia numatyta atrakcija, Latvijos siena su Estija. Ten supilta didelė akmenų kalva. Tiems, kam tai naujiena - nuoširdžiai siūlau aplankyti. Gražu. Na, ir pati siena už keleto metrų. Simboliška: lietuvio trispalvė kartu su Latvijos ir Estijos vėliavomis Na, kas be ko, jaunimėliui be interneto - gyvenimas neįsivaizduojamas, perkame estišką SIM kortelę, kad būtų 100 GB interneto. Dievulėliau, kam jiems tiek??? Ir nuo ten jau ištiesę kaklus varom per Estiją. Gėrimės. Estai kitokie. AIšku, visas kelias pakrante, vienodas, bet visi maži kaimukai ir miestukai - kitokie. O gal todėl, kad ta Estija toliau....? Latviai gi čia pat, arčiau negu Druskininkai (kai kam)
Ir lipame į keltą. Mano parpalas pirmą kartą plauks, istorinis momentas!
Kaip tai kur? Į Saaremų salas!
O kelte, pasirodo, visai ne trumpai... Bet pilnas servisas, kavinė, šiltas maistas, ir laiko... 45 tolimesnima maršruto aptarimui
https://maps.app.goo.gl/2YnbSZbMMKCBvuf39
Vaizdai atima žadą
Persikėlus greitai primetame, kad turime trupinėlį laiko, todėl lekiame į patį pirmąjį ryt dienos objektą Uugu cliff, nuostabus skardis https://maps.app.goo.gl/2YnbSZbMMKCBvuf39
Vaizdai atima žadą