Jeigu susiduriate su problemomis ar neveikia funkcionalumas, praneškite administracijai.
Dėkojame už supratingumą.

Su mopedu Simson per Baltijos pajūrį , Ventė - Narva 1500 km

Čia talpinamos nuotraukos ir video informacija

Moderatoriai: Shumeras, TVR, Moderatoriai

augism
Forumietis
Forumietis

Su mopedu Simson per Baltijos pajūrį , Ventė - Narva 1500 km

Standartinė augism »

Tokia idėja kilo seniai, praėjus vos metams po to, kai su motorniais dviračiais Riga 13 apvažiavome aplink Lietųvą, 1300 km.
Iki Aivaro neprisiskamibinau. Naujas pakeleivis Lauris iš Jūrmalos, pradžioje užsidegė, po to gavo leidimą statyti namą. Likau vienas, ir man šita idėja patiko dar labiau. Kodėl...? Kuo mažiau galvų - tuo mažiau derinimų ir nesutarimų!
Planas paprastas: aš važiuoju su Simson, mane lydi, o tiksliau kartu nakvoja sūnus su drauge, kurie važiuoja mano Chrysler Voyager. Automobilis talpus, jame telpa mopedas, o esant reikalui jame galima nakvoti (sėdynės susilanksto į dugną).
Maršrutas apgalvotas iš anksto, išvažiuojame iš Radviliškio į Ventės ragą, ten Lietuvos simbolinis pakraštys. Išsikrauname mopedą, ir pradedame!
062.jpg
067.jpg
073.jpg
076.jpg
086.jpg
Paskutinį kartą redagavo augism 19 Rgp 2024, 15:21, redaguota 1 kartą(us).
augism
Forumietis
Forumietis

Re: Su mopedu Simson per Baltijos pajūrį 1500 km

Standartinė augism »

Pirmieji metrai ar kilometrai - nepakartojami. JAUDULYS! Prieš kelionę mopedas apvažinėtas, kiekvieną vakarą prasukdavau po 20-30 km, bet užsikūrė sunkokai. Pavažiavus kelis kilometrus atsiminiau, kad nepažiūrėjau kelionės odometro, o ten tuo metu stebuklas! Turguje pirktas senas Simson spidometras pradėjo versti stebuklingą skaičių 22222 Va čia taip bent! Toks ir bus kelionės atskaitos kilometras, visi dvejetai!

Vos už Kintų pasukau žvyrkeliu link Svencelės, grynai dėl saugumo, nes asfaltu būtų vingiuotai, saiurai ir daug automobilių.
Kratantis per žvyrkelį staiga iš laikiklio iššoka telefonas, krenta! Aš stabdau, ir mane ant žvyrkelio labai smarkiai sumėto. Vos ne vos išvengiu griuvimo. Sustoju, nubėgu surandu telefoną, greitai kišu kišenėn, ir kaip išgasdintas lekiu tolyn. Išvažiuoju į asfaltą, po to į greitkelį, kuriuo mopedu važiuoti draudžiama, bet nestodamas pralekiu kraštu Klaipėdą, ties Palanga akimis palydžiu sūnų su drauge (Olha prie mūsų jūros pirmą kartą), ir toliau nestodamas varau iki Lietuvos- Latvijos pasienio, kur susitinkame pietauti Mažojoje Armėnijoje.(paspauskite ant nuotraukų, apsivers)
097.jpg
110.jpg
125.jpg
127.jpg
130.jpg
augism
Forumietis
Forumietis

Re: Su mopedu Simson per Baltijos pajūrį 1500 km

Standartinė augism »

Toliau kaip ir nieko naujo, tiesa, vaizdai labai gražūs. Pušynai! Finišas numatyytas Ventspils'e, pakeliui sustoju pravėdinti šiknos autobusų stotelėje, aplink - miškai. Šalai sustoja lietuviškas automobilis su priekaba, joje sportinis automobilis plačiais ratais. Pakalbinau, žmonės važiuoja galios varžybas Ventspilyje. Nusistebėjo mano užmačiomis, palainkėjo be gedimų. Foto PAMIRŠAU! :verkti2:
Varau toliau, benzino pilnas bakas, bet "ne lemta buvo" :D Tai mano paskaičiavimais, pilnas bakas 8,5 litro turi užtekti 350 km. Maždaug už 240 km, likus vos 7 km iki Ventspils mane ištinka gedimas Nr. 1. Baigėsi benzinas! Gyvenvietė VARVE man įsimins ilgam :D
Danielius važiuoja man benzino, aš kukuoju, laukiu :)
Apsistojoje Ventspilyje, gražios fotkės
Vente - Ventspils.jpg
Prikabinti failai
147.jpg
146.jpg
139.jpg
136.jpg
augism
Forumietis
Forumietis

Re: Su mopedu Simson per Baltijos pajūrį , Ventė - Narva 1500 km

Standartinė augism »

Ryte keliuosi anksčiau, išvažiuoju. Balandėliai lieka nakvoti, aš pjaunu link Kolkos. Pakeliui Irpenė. Kitą kartą ilgiau užtruksim, reikia registruotis.
Ir be galo gražios pušys pradeda įkyrėti. Gražu, bet gi ne 3 val. iš eilės !
Aš jau Kolkos rage, simboliška, bet būtina. Pirma apžiūra, prisipučiu oro. Užsipilu benzino.
156.jpg
197.jpg
215.jpg
222.jpg
227.jpg
augism
Forumietis
Forumietis

Standartinė augism »

Pakeliui Roja, dar toliau, Engurėje, labai skaniai valgome keptą lyną, mane prie Rygos pasitinka latvis mopedistas Didzis, kuris praveda pro Rygą, ir diena prabėgusi, vakarieniaujame ir miegame pas Janį. Šiltesnio priėmimo būti negali :)
Prikabinti failai
257.jpg
252.jpg
250.jpg
242.jpg
venspils saulkrastai.png
augism
Forumietis
Forumietis

Standartinė augism »

Tai dvi dienos, kol kas tiek, rytoj pridėsiu daugiau. Juk kelionė truko 9 dienas!
Vartotojo avataras
Raimis
ekspertas
ekspertas

Standartinė Raimis »

Šaunus sumanymas, puikus reportažas.
Laukiam tęsinio!
Forume rašome lietuviškai. :Lietuva: !!!
Vartotojo avataras
laimisas
Forumo rėmėjas
Forumo rėmėjas

Standartinė laimisas »

augism rašė: 19 Rgp 2024, 15:40 Tai dvi dienos, kol kas tiek, rytoj pridėsiu daugiau. Juk kelionė truko 9 dienas!
Kažkokios ilgos dienos Radviliškyje :galvoti: :?
Prieš kalbėdamas (rašydamas) pagalvok ar tavo žodžiai vertingesni už tylą.
augism
Forumietis
Forumietis

Standartinė augism »

Tikrai tikrai ryžto buvo rašyti kitą dieną, bet širdyje sukirbėjo abejonė: ar čia kas nors skaito mano sapaliones? Ačiū Jums draugai, pratęsiu neskubėdamas, o gal taip gausis kultūringiau?
SPAUSTI ANT NUOTRAUKOS, APSIVERS!

Iš Janio Saulkrastėje išvažiavau anksti ryte, kelias gražus, bet tiesus. Nuobodu...
267.JPG
Pati didžiausia numatyta atrakcija, Latvijos siena su Estija. Ten supilta didelė akmenų kalva. Tiems, kam tai naujiena - nuoširdžiai siūlau aplankyti. Gražu.
313.JPG
Na, ir pati siena už keleto metrų. Simboliška: lietuvio trispalvė kartu su Latvijos ir Estijos vėliavomis
339.jpg
Na, kas be ko, jaunimėliui be interneto - gyvenimas neįsivaizduojamas, perkame estišką SIM kortelę, kad būtų 100 GB interneto. Dievulėliau, kam jiems tiek??? :sokas:
342.jpg
Ir nuo ten jau ištiesę kaklus varom per Estiją. Gėrimės. Estai kitokie. AIšku, visas kelias pakrante, vienodas, bet visi maži kaimukai ir miestukai - kitokie. O gal todėl, kad ta Estija toliau....? Latviai gi čia pat, arčiau negu Druskininkai (kai kam) :D
Ir lipame į keltą. Mano parpalas pirmą kartą plauks, istorinis momentas!
Kaip tai kur? Į Saaremų salas!
349.jpg
augism
Forumietis
Forumietis

Standartinė augism »

O kelte, pasirodo, visai ne trumpai... Bet pilnas servisas, kavinė, šiltas maistas, ir laiko... 45 tolimesnima maršruto aptarimui
363.jpg
360.jpg
Persikėlus greitai primetame, kad turime trupinėlį laiko, todėl lekiame į patį pirmąjį ryt dienos objektą Uugu cliff, nuostabus skardis

https://maps.app.goo.gl/2YnbSZbMMKCBvuf39

Vaizdai atima žadą
377.jpg
383.jpg
387.jpg
392.jpg
Skelbti atsakymą