Mislyju, kad geriau jau iš latvių, pasitaupius pinigėlių, nusipirkt TIKRĄ oldtaimerį, vardu T-55....

O va tada jau bus galima ir su valdžia apie gyvenimo tiesas ir Dievo mokslą pasirokuot....

Moderatoriai: Shumeras, tadas1991, TADAS 125, Moderatoriai
Kęstuti, kiek žinau benzinui tikrai turime didesnį nei ES reikalauja akcizą (reik gi Kubilui pinigėlius į biudžetą kažkaip rinkt), dyzelinui buvo pakėlę iki didesnio, tai žmonės (ypač vežėjai) nepradėjo pirkt, tai sumažino iki minimumo. Dujoms automobilinėms irgi kažkokia nežmoniška kaina.Kęstutis 57 rašė:Apie degtinę kurą ir akcizus.
Nors man tai nėra labai aktualu, bet kad būtų aiškiau pradėsiu nuo degtinės. Gal pas mane vargas dėl proto, ar paprasčiausiai neesu labai pastabus, bet maždaug prieš pusantro mėnesio, ne per vieną žinių laidą kalbant apie alkoholio kainas ir akcizus, išgirdau, kad tų akcizų dydį Lietuva viršija ES nustatytas minimalias normas daugiau negu du kartus. Nedrįstu ginčytis ir aiškintis kiek kam to alkoholio reikia ir ar ne per didelės jo kainos, bet ar nėra čia su kuru tas pats. Dengdamiesi ES reikalavimais, valdžia nepasako tiesos. Sako, kad nesiekiam akcizo kažkokių normų (gal vidurkio) ir, Ir kad ES reikalauja, bet nepasako, kad reikalauja ne mažiau minimumo. Man kyla įtarimas, kad mes nežinom to akcizo minimumo, o valdininkai ir naftininkai kiekvienais metais keldami kainas užmiršo savo godumo ribas.
Nežinau ar suprantamai parašiau, bet gal kuris iš jūsų tas mintis išdėstys aiškiau.
1/ Imti pavyzdį iš Prancūzijos arba Graikijos (na, čia matyt sunkiai lietuviams pritaikoma)Ennio rašė:Pamiršai:
6. O konstruktyvūs pasiūlymas būtų....
o prie ko Lenkija? manai ten kainos kitokios? Baltarusija tai suprantu.viktoras rašė:1/ Imti pavyzdį iš Prancūzijos arba Graikijos (na, čia matyt sunkiai lietuviams pritaikoma)Ennio rašė:Pamiršai:
6. O konstruktyvūs pasiūlymas būtų....
2/ Pirkti kontrabandinį kurą, važiuoti apsipirkti į Lenkiją
3/ Emigruoti
Galit papildyti.