Jeigu susiduriate su problemomis ar neveikia funkcionalumas, praneškite administracijai.
Dėkojame už supratingumą.
Dėkojame už supratingumą.
Naujos Vilnios kompresorius ir smeliavimas: ar suderinama?
Moderatoriai: Baronas, Moderatoriai
-
- Forumietis
-
- Forumietis
-
- Forumietis
-
- Forumietis
Panaršęs interneto platybėse suradau amerikiečio smėliasrovės projektą. Lyginant su Black projketu šis - kiek mažesnės skalės. Tačiau šį bei tą galima panagrinėti:
- smėlio purkštuvas gana paprastas, esmė - keramikinis antgalis. Manau tokių galima įsigyti, kad ir tame lenkiškame puslapyje, o prisitaikyti turėtų būti paprasta. Svarbu antgalį pasirinkti su tinkamo diametro skyle, 5,6,7 mm. ? Teoriškai du N.V. kompresoriai turėtų duoti apie 1 kub.m./val prie 6-7 atm. o per kokią skylę geriausiai pūstų ir slėgis nekristų - reikia pabandyti.
- beje tame projekte oras atvėsinamas panašiai kaip Black planuoja. Tik panaudojamas ne cirkuliuojantis vanduo, o ledas. Žiemos metu smėliuojant visai neblogas variantas
Detaliau:
http://home.fuse.net/davestr4a/Paint/Sand_Blaster.html
- smėlio purkštuvas gana paprastas, esmė - keramikinis antgalis. Manau tokių galima įsigyti, kad ir tame lenkiškame puslapyje, o prisitaikyti turėtų būti paprasta. Svarbu antgalį pasirinkti su tinkamo diametro skyle, 5,6,7 mm. ? Teoriškai du N.V. kompresoriai turėtų duoti apie 1 kub.m./val prie 6-7 atm. o per kokią skylę geriausiai pūstų ir slėgis nekristų - reikia pabandyti.
- beje tame projekte oras atvėsinamas panašiai kaip Black planuoja. Tik panaudojamas ne cirkuliuojantis vanduo, o ledas. Žiemos metu smėliuojant visai neblogas variantas

Detaliau:
http://home.fuse.net/davestr4a/Paint/Sand_Blaster.html
-
- Forumietis
Beje, suradau sutabuliuotą oro slėgio, srauto ir antgalio skylės diametro funkciją. Kiek labai tuo galima pasikliauti - nežinau, bet apytiksliai bus galima įsivaizduot, kokio diametro antgalio reiktų.
Pvz. dirbant prie 6,89 atm. su 4,8 mm. skyle reikia 1,27 kub. m./min. oro srauto. Taigi dviejų N.V. kompresorių kaip ir mažoka...
Pvz. dirbant prie 6,89 atm. su 4,8 mm. skyle reikia 1,27 kub. m./min. oro srauto. Taigi dviejų N.V. kompresorių kaip ir mažoka...
Jūs neturite teisės peržiūrėti failų, kurie yra prikabinti prie šio pranešimo.
-
- Forumietis
Man regis, kad 4mm purkštukas dviems N.V. kompresoriams būtų kaip tik. Dar vienu dalyku įsitikinau, kad mano sprendimas, sujungti sistemą 3/4 colio vamzdžiais, pasiteisino 100 proc. - minimalus pasipriešinimas garantuoja stiprų srautą. Šiomis dienomis išbandysiu, kaip veikia su, kol kas, savos gamybos purkštuku
.
Radau "Senukuose" 3/4 colio diametrą atitinkančių varinių vamzdžių. Kaina - 30 Lt/m. Taigi, šaldytuvas kainuos ne daugiau 200 Lt
, nes skalbyklės būgną tikiuosi gauti veltui
.
Taigi, gerbiami bendraminčiai, laikykit špygas už mane
- jeigu man pasiseks tai kitiems nebereiks sukti galvos
.

Radau "Senukuose" 3/4 colio diametrą atitinkančių varinių vamzdžių. Kaina - 30 Lt/m. Taigi, šaldytuvas kainuos ne daugiau 200 Lt

Taigi, gerbiami bendraminčiai, laikykit špygas už mane

-
- Forumietis
Laikome špygas, laikome! 
Kai padarysi šaldytuvą, pasidalink patirtimi, neseniai išardžiau skalbyklę, tai dalių šaldytuvui kaip ir būtų...
Kaip pas tave abu kompresoriai kartu normaliai dirba - garažo saugiklių neišmeta? Visgi 8 kW, aš dar neturėjau progos abiejų užleisti, bijau kad automatas nelaikys...
O tai ir iš pačio kompresoriaus 3/4 šlangą išvedei?

Kai padarysi šaldytuvą, pasidalink patirtimi, neseniai išardžiau skalbyklę, tai dalių šaldytuvui kaip ir būtų...
Kaip pas tave abu kompresoriai kartu normaliai dirba - garažo saugiklių neišmeta? Visgi 8 kW, aš dar neturėjau progos abiejų užleisti, bijau kad automatas nelaikys...
O tai ir iš pačio kompresoriaus 3/4 šlangą išvedei?
-
- Forumietis
Ačiū, Vmantai, vieną balsą jau turiu
. Taip, 3/4 nuo kompresoriaus (kol kas vieno) iki purkštuko. Žarnos vidinis diametras apie 22 - 23 mm, 3/4 vamzdžio taip pat kažkas labai artimo. Susiaurėjimo nėra nė vieno - net sklendes sumontavau 1 colio, nes 3/4 sklendės yra su mažesne skyle nei 3/4 vamzdžio. Šaldytuvo dabar nedarau, nes noriu įsitikinti efekto pakankamumu
. Tikiuosi, kad rezultatas pateisins lūkesčius. Tarp kitko - Vaidotas73 skambino "Contracor" atstovams Klaipėdoje ir sužinojom, kad firminis purkštukas (bene pats pigiausias
) kainuoja apie 200Lt
. Gal atrodo brangu, bet jie atlaiko keletą šimtų valandų
. Taigi, rinktis yra iš ko.
Automatas pas mane laiko, jau esu bandęs. Manau, kad dar ir daugiau rezervo yra.

Automatas pas mane laiko, jau esu bandęs. Manau, kad dar ir daugiau rezervo yra.
-
- Forumietis
-
- Forumietis
Tie vožtuvai yra skirti šildymo arba vandentiekio sistemoms, bet veikia be priekaištų ir čia
. Vieneto kaina - 12 Lt. Pirkau mūsų miestelio ūkinių prekių parduotuvėje. Jų turi būti visose santechnikos parduotuvėse ir įvairių dydžių. Ant bačkos montavau todėl, kad būtų užkirstas kelias oro nutekėjimui į kompresorius, o kompresorių nuorinimo kol kas nėra. Smėliuojant dirbs be perstojo.