Jeigu susiduriate su problemomis ar neveikia funkcionalumas, praneškite administracijai.
Dėkojame už supratingumą.

Naujos Vilnios kompresorius ir smeliavimas: ar suderinama?

Klausimai, informacija, patarimai apie dirbtuves, įrankius ir panašiai.

Moderatoriai: Baronas, Moderatoriai

Vartotojo avataras
vmantas
Forumietis
Forumietis

Standartinė vmantas »

Bemaž tekinimo stakles turi? Šauniai antgalis sukonstruotas!
Ar metalą kaip puodus "žiedi"? :-)

Mane tai nustebino, kad N.V. kompresoriaus išėjimai kokio tai įdomaus sriegio, tipinis 3/8 netinka, reikia truputį aptekinti...
Labai įdomu kaip iš 3/8 vidinio sriegio (kompresoriuje) padarei šlangai išėjimą 3/4?
Gal tiesiog į balioną naują išėjimą įvirinai?

Oi kaip gerai turėti veikiantį pavyzdį smėliavimo įrangos! Reiks dublikuoti, o Black žinoma priklausys licenzijos mokestis :)
Vartotojo avataras
type4ozone2
Forumietis
Forumietis
Miestas: Klaipėdos rajonas, Mažosios ir Didžiosios Lietuvos pasienis

Standartinė type4ozone2 »

Uzdarius ta voztuva, kuris greit sudils tik tuo atveju jeigu smeliuosi pusiau atidarytu, smelis neturi byreti nuolatos i slanga. Ten toj vietoj, kur jungiasi trisakis po smelio rezervuaru, trisakis prisipildys smelio ir viskas. Tas smelio kiekis yra mazas, todel paleidus smeliasrove visa materija be jokiu kliuciu bus ispusta lauk. Ussikimsti gali tik tada, jei tas "obuolinis voztuvas" pro kuri smelis ir oras lekia lauk bus atidarytas tik 50% ar panasiai. Na bent man taip buvo su savo aparatu. Slangos dydis tikrai didelis (neskakau kad netinkamas) :shock:
Black
Forumietis
Forumietis

Standartinė Black »

Na, kad ir be nuotraukos - aš 3/4 colio vamzdį privirinau papildomai prie kompresoriaus bakelio - tas originalus "kelmas " su kraneliais ir "kareiviuku" paliko nenaudojamas (kareivėli, kas be ko, veikia). 3/8-osios iškart duos susiaurėjimą - netinka :roll: .
Tekinimo stakles neseniai įsigijau (nedideles) - sena mano svajonė išsipildė :lol: , bet tekinti tik iš bėdos ir ne viską galiu :lol: . Dar ir komplektacija nekažkokia :?
Dėl licenzijos tai :D :D :D
Black
Forumietis
Forumietis

Standartinė Black »

type4ozone2, visiškai teisingai, o pusiau uždarytą sklendę laikyti darbo metu ir nėra reikalo, jeigu teisingai suprantu.
Vartotojo avataras
vaidasv
Forumietis
Forumietis

Standartinė vaidasv »

Black rašė:type4ozone2, visiškai teisingai, o pusiau uždarytą sklendę laikyti darbo metu ir nėra reikalo, jeigu teisingai suprantu.
Gal kas šį prietaisą yra išbandęs? http://www.mastermann.lt/lt/produktai/s ... ,prid.1037
Vartotojo avataras
vmantas
Forumietis
Forumietis

Standartinė vmantas »

Kiek suprantu tai tiesiog pistoletas ir "kibiras" smėliui.
Klausimas kiek jis kainuoja? Gal šiek tiek patogiau...

Tame puslapyje taip pat yra ir tokia smėliasrovė kaip Black darė - AIRBLAST. Ir gi l. įdomu kiek kainuoja?
Vartotojo avataras
spoileriz
Forumietis
Forumietis

Standartinė spoileriz »

Tokio pat tipo smėliasrovę naudoju ir pats, tik aš nesigaminau, o tiesiog nusipirkau :) Ten kur įdėjai varžtą smėlio srautui reguliuot, geriau dėk paprastą kraniuką. Man dažnai prireikia jį pareguliuot, ypač pradedant ir jeigu padils antgalis, šiek tiek prisuksi ir vėl eis gerai. Kraniukai laiko gan gerai, o antgalių gali paieškot eurogamoj, mano smėliasrovei 4 antgaliukai apie 10 Lt kainavo. Kaip type4zone2 sakė, šlanga neužsikemša, viskas tvarkoj. Dar klausimėlis. Kiek sunaudoji smėlio, pvz tokiam ratui nusmėliuot? Pas mane ant smėliasrovės yra kažkoks paprastas kondensato surinktuvas, dirbu su N. Vilnios kompresorium kartais po 3 valandas net, smėliuoja normaliai. Kad šiek tiek kondensato klius, nėra didelė tragedija.
Vartotojo avataras
vmantas
Forumietis
Forumietis

Standartinė vmantas »

Jei nepaslaptis kaip tavasis smėliavimo aparatas atrodo, kiek kainavo ir kur pirkai?

:roll:
Black
Forumietis
Forumietis

Standartinė Black »

Spoileriz, aš esu vienas iš tų kvailių, kurie mokosi iš savo klaidų :lol: , bet, kaip nekeista, šįkart klaidų kaip ir nebuvo, o be to - rezultatas pranoko lūkesčius 88888) . Šiandien dar kartą išbandžiau - fantastika :!: Netgi su vienu kompresoriumi jau visai padoriai galima dirbti. Be abejo - reikės antgalių rimtų ir t.t.. Bet tai jau detalės :wink: . Tas varžtas tikrai nėra patogu - bus pakeistas. Kol kas nežinau kokia smėlio išeiga valandai, bet tokiam ratui gal puskibirio ir užtektų. O kondensatas per 15 min. iš purkštuko nepasirodė - surinktuvą laikau darbo metu truputėlį prasuktą, kad pastoviai šnypštųsi lauk.
Tiesa, kuomet slėgis nenukritęs (pradedant smėliuoti) reikia atsargiai apdirbinėti tokias detales kaip durys, dangčiai, sparnai, nes stiprus srautas deformuoja skardą :roll: . Dabar jau pats įsitikinau.
zil130
Forumietis
Forumietis

Standartinė zil130 »

palaikyti pastoviam stabiliam slėgiui yra sukurti slėgio reguliatoriai arba reduktoriai, nenustebsiu jei ir jį pats pasigaminsi :|