Tada viskas aišku. Bes aš visada maniau (ir pasilieku prie tos nuomones), kad tokie rateliai daugiau skirti formuoti išgaubimus ant dideliu plokščių paviršių (automobilių sparnai, variklių dangčiai, motociklų bakai). Teko matyti  Vokietijoj parodoj darbą su tokiu įrankiu. Ratukai suspaudžia metalą su nedidele jėga ir darbininkas stumdydamas pirmyn-atgal ir šiek tiek lenkdamas aukštyn ar žemyn suformuoja norima išgaubimas. Po to pasuka skardą kitu kampu ir vėl viskas iš naujo.  
Profiliams formuoti naudoja valcavimo stakles. Viskas tas pats kaip ir tavo įrenginyje tik abu ratukai per velenus prijungti prie variklio. 
Bet matau, kad su tavo įrenginiu puikiai sekasi formuoti profili. Tas rakto pajungimas sukurti sukimo momentą tikrai įdomus sprendimas.

Jeigu susiduriate su problemomis ar neveikia funkcionalumas, praneškite administracijai.
Dėkojame už supratingumą.
	Dėkojame už supratingumą.
Jeep M38A1
Moderatoriai: TVR, rcepa, Moderatoriai
					Forumo taisyklės
III dalis. Projektai
1) Projektų skyrelis skirtas informuoti apie konkrečius vykdomus ar pabaigtus restauracijos ar artimus restauracijai projektus, kuriuose matosi restauracijos ar tvarkymo eiga.
2) Vienam projektui skirta viena tema. Temoje būtina pateikti nuotraukas, kuriose pateikiamas kompleksinis visos transporto priemonės tvarkymas.
3) Temos pavadinime turi matytis transporto priemonės pavadinimas ir pagaminimo metai.
4) Tema laikoma netinkama šiam skyreliui, jei iš vykdomo projekto matosi, kad technikai bus atliekami esminiai perdarymai, ar tai jau buvo padaryta. Esminiais perdarymais laikomi kėbulo, važiuoklės perdarymai, variklio pakeitimas, bei kiti pakeitimai, iš kurių akivaizdžiai matosi, kad transporto priemonė perdaryta.
Plačiau: Visos taisyklės
	III dalis. Projektai
1) Projektų skyrelis skirtas informuoti apie konkrečius vykdomus ar pabaigtus restauracijos ar artimus restauracijai projektus, kuriuose matosi restauracijos ar tvarkymo eiga.
2) Vienam projektui skirta viena tema. Temoje būtina pateikti nuotraukas, kuriose pateikiamas kompleksinis visos transporto priemonės tvarkymas.
3) Temos pavadinime turi matytis transporto priemonės pavadinimas ir pagaminimo metai.
4) Tema laikoma netinkama šiam skyreliui, jei iš vykdomo projekto matosi, kad technikai bus atliekami esminiai perdarymai, ar tai jau buvo padaryta. Esminiais perdarymais laikomi kėbulo, važiuoklės perdarymai, variklio pakeitimas, bei kiti pakeitimai, iš kurių akivaizdžiai matosi, kad transporto priemonė perdaryta.
Plačiau: Visos taisyklės
- 
				Black
- Forumietis 
Kaip sako ne iš gero gyvenimo žmogus esi priverstas visą laiką ieškoti išeičių. Profilių valcavimui esu matęs aparatą kur abu ratukai sujungti dantračiais ir sukant rankeną sukasi abu iš karto ir dar lengviau formuoja skardą. Aš čia bandau sujungti du įrenginius į vieną kur keičiant ratukus galima būtų atlikti daugiau funkcijų. Galvoju ateityje daryti dar vieną ir kur kas galingesnį, kad būtų galima dar daugiau sprendimų atlikti. Su esamu aš  dabar tikrai išsisuksiu iš padėties. Neskaitant mano įdėto darbo man tas kainavo apie 350 Lt, o paaukojus kokius 2000 manau tikrai galima padaryti rimtą daugiafunkcinį agregatą.

- 
				.mendoza.
- Forumietis 
Direktorius rašė:Tada viskas aišku. Bes aš visada maniau (ir pasilieku prie tos nuomones), kad tokie rateliai daugiau skirti formuoti išgaubimus ant dideliu plokščių paviršių (automobilių sparnai, variklių dangčiai, motociklų bakai). Teko matyti Vokietijoj parodoj darbą su tokiu įrankiu. Ratukai suspaudžia metalą su nedidele jėga ir darbininkas stumdydamas pirmyn-atgal ir šiek tiek lenkdamas aukštyn ar žemyn suformuoja norima išgaubimas. Po to pasuka skardą kitu kampu ir vėl viskas iš naujo.
Profiliams formuoti naudoja valcavimo stakles. Viskas tas pats kaip ir tavo įrenginyje tik abu ratukai per velenus prijungti prie variklio.
Bet matau, kad su tavo įrenginiu puikiai sekasi formuoti profili. Tas rakto pajungimas sukurti sukimo momentą tikrai įdomus sprendimas.
http://www.ras-online.net/index_start.h ... 15_35.html
Beje, gal kas nors tokias turite? Man keleta skardu isvalcuot reiktu...
...Galima pasakyti bet ka, bet ar tikrai verta ka nors sakyti?...

- 
				DomuXs
- Forumietis 
- 
				Black
- Forumietis 
- 
				tadas1991  
- moderatorius 
- 
				MAKAS  
- Forumietis