Juozavai, būtent taip. Sukant į dešinę, suki į dešiniausią juostą. Į kairę - į kairiausią. Nebent sukimas vyksta ne iš kairiausios arba dešiniausios, bet tuomet juosta renkamasi atitinkamai. Todėl šiuo atveju pirmenybės nėra, nes automobiliai prasilenkia. Kasdien dažnai važiuojam kitaip, iškart į reikalingą juostą, bet tai jau nereikšmingas KET pažeidimas
Jeigu susiduriate su problemomis ar neveikia funkcionalumas, praneškite administracijai.
Dėkojame už supratingumą.
Dėkojame už supratingumą.
klausimas dėl KET
Moderatoriai: Shumeras, tadas1991, TADAS 125, Moderatoriai
-
tadas1991
- moderatorius

Edvi prašome neskleisti dizinformacijos.
Juozavai, būtent taip. Sukant į dešinę, suki į dešiniausią juostą. Į kairę - į kairiausią. Nebent sukimas vyksta ne iš kairiausios arba dešiniausios, bet tuomet juosta renkamasi atitinkamai. Todėl šiuo atveju pirmenybės nėra, nes automobiliai prasilenkia. Kasdien dažnai važiuojam kitaip, iškart į reikalingą juostą, bet tai jau nereikšmingas KET pažeidimas
-
Raimis
- ekspertas

-
juozavas
- Forumietis

Ne nu tarkim susidūrė du automobiliai nupaišytoj situacijoj. Ir katras neteisus? Nes kiek aš pamenu kai manė mokė vairuot, tai sakė negalima kirst iškart dviejų juostų - tas pats ir apsisukant juk, pirmiausia į antrą (arčiau apsisukimo ašies) paskui tik persirikiuoji į pirmą apsisukus. Tačiau nupaišytą situaciją patiriu daug kartų, ir esu "apsignalinamas", kad ne va tai užkertu kelią vairuotojui, kuris iš karto įsuko į pirmą juostą, o aš pagal taisyklės sukdamas į kairę įvažiuojiu į antrą ir tik tada rikiuojuosi į pirmą. Už tai ir noriu išsiaiškinti. Bet kiek varčiau KET knygyne, manevravimo sankryžose temoje nebuvo tokių taisyklių.
Bet tada visgi - katras teisus mano duotam pvz.? Gaunas kad abiem į tą pačią reikia, ir jei abu užsispyrę, kaip tada? Du asiliukai per kalnelį nesueina? :]
Bet tada visgi - katras teisus mano duotam pvz.? Gaunas kad abiem į tą pačią reikia, ir jei abu užsispyrę, kaip tada? Du asiliukai per kalnelį nesueina? :]
-
Raimis
- ekspertas

-
juozavas
- Forumietis

-
tadas1991
- moderatorius

Būtent, mane irgi taip mokė ir buvau įsitikinęs, kad mokė pagal KET. Peržvelgiau KET ir tikrai neradau jokio tai apibūdinančio straipsnio. O 120straipsnis sako, kad neaptartais variantais dešinės rankos taisyklė.
Vadinasi, mokė nerašytų palengvinimų.
Atsirašau, suklydau, itin, jei ir suklaidinau
O dėl persirikiavimo, dažnai nupypins, jei per arti prieš nosį ar per lėtai važiuojant. Nupypins, net jei ir viskas gerai bus, tiesiog užkištasis važiuos 100kmh greičiu. Pas mus dabar taip vairuojama.
Vadinasi, mokė nerašytų palengvinimų.
Atsirašau, suklydau, itin, jei ir suklaidinau
O dėl persirikiavimo, dažnai nupypins, jei per arti prieš nosį ar per lėtai važiuojant. Nupypins, net jei ir viskas gerai bus, tiesiog užkištasis važiuos 100kmh greičiu. Pas mus dabar taip vairuojama.
-
rapolas2
- Naujokas

-
MaKeR
- Forumietis

Manuo nuomone KET p. 152 "Reikia sukti taip, kad įvažiuodama į važiuojamųjų dalių sankirtą ir išvažiuodama iš jos transporto priemonė neatsidurtų priešpriešinio eismo juostoje. Jeigu sukti leidžiama keliomis eilėmis, vairuotojas privalo sukti taip, kad nekliudytų sukančiajam gretima eile." to reikalauja. Sukant iš 2 juostos reikia patekti į 2 juostą, o sukant iš 1-os reikia patekti į 1-ą juostą. O Tado pavyzdyje taip ir yra, tik priešpriešinėse eismo juostose.Raimis rašė:Tadai, gal galėtum nurodyti, kuris KET straipsnis reikalauja po posūkio važiuoti į kurią nors konkrečią (kaip pats rašai- kairiausią ar dešiniausią) eismo juostą.
-
juozavas
- Forumietis

-
tadas1991
- moderatorius

Esmė tame, kad sukimas Juozavo pavaizduotame pavikslėlyje vyksta ne gretima eile, todėl interpretuoti galima, kaip pats nori. Ar šiuo straipsniu jie norėjo numatyti ir tokią situaciją, kaip minėtą, neaišku, bet tiksliai apibrėžia tik sukimą greta stovinčių ar važiuojančių mašinų į tą pačią pusę.MaKeR rašė:Manuo nuomone KET p. 152 "Reikia sukti taip, kad įvažiuodama į važiuojamųjų dalių sankirtą ir išvažiuodama iš jos transporto priemonė neatsidurtų priešpriešinio eismo juostoje. Jeigu sukti leidžiama keliomis eilėmis, vairuotojas privalo sukti taip, kad nekliudytų sukančiajam gretima eile." to reikalauja. Sukant iš 2 juostos reikia patekti į 2 juostą, o sukant iš 1-os reikia patekti į 1-ą juostą. O Tado pavyzdyje taip ir yra, tik priešpriešinėse eismo juostose.Raimis rašė:Tadai, gal galėtum nurodyti, kuris KET straipsnis reikalauja po posūkio važiuoti į kurią nors konkrečią (kaip pats rašai- kairiausią ar dešiniausią) eismo juostą.