Jeigu susiduriate su problemomis ar neveikia funkcionalumas, praneškite administracijai.
Dėkojame už supratingumą.

Skulliux

Susipažinimo skyrelis skirtas forumiečio ir jo senovinės technikos prisistatymui Oldtimers forumo bendruomenei.

Moderatoriai: tadas1991, Moderatoriai

Forumo taisyklės
IV dalis. Skyrelis „Susipažinkime“
1) Susipažinimo skyrelis skirtas forumiečio ir jo senovinės technikos prisistatymui Oldtimers forumo bendruomenei.
2) Temos pavadinimą turi sudaryti tik vartotojo vardas.
Vartotojo avataras
Raimis
ekspertas
ekspertas

Re: Motodviratis

Standartinė Raimis »

Kęstutis 57 rašė:Galima net su paprastu kaip anksčiau vadindavo motoriniu dviračiu,- nežinau kelinta čia skaitosi RYGA, pasiekti 60km/h ir didesnį greitį. ir nereikia nuo standarto daug nukrypti. Pakeist tik vieną varžtelį,- padaryt jį patogiu. Jokių forsavimų. Aš pats važinėjau, dar draugą už nugaros pasisodindavau ir lenkdavome visus mopedus.
O čia prašome smulkiau. Kur tas varžtelis? :roll:
Forume rašome lietuviškai. :Lietuva: !!!
Skulliux
Naujokas
Naujokas

Re: Motodviratis

Standartinė Skulliux »

Kęstutis 57 rašė:Galima net su paprastu kaip anksčiau vadindavo motoriniu dviračiu,- nežinau kelinta čia skaitosi RYGA, pasiekti 60km/h ir didesnį greitį. ir nereikia nuo standarto daug nukrypti. Pakeist tik vieną varžtelį,- padaryt jį patogiu. Jokių forsavimų. Aš pats važinėjau, dar draugą už nugaros pasisodindavau ir lenkdavome visus mopedus.
Aha koks ten varžtelis papasakok :D .
# Minsk MMVZ 3112.11 1989m.
Vartotojo avataras
Kęstutis 57
Forumietis
Forumietis

Motodviratis

Standartinė Kęstutis 57 »

Motodviračio karbiuratorius tokiems dalykams yra patogioje vairuotojui vietoje. Pas ką yra abi rankos kairios, negaiškite laiko paieškoms. Jo nerasite. Vietoje įprastinio kuro reguliavimo varžtelio, kuris yra, kiek aš atsimenu 5 mm. diametro, paimate ilgesnį (apie 50- 60 mm.) ir sulenkiate L forma. kad važiuodamas galėtumėte reguliuoti kuro kiekį ne atsuktuvu, o pitštu. Normaliai sureguliavus variklį įsibėgėjus iki 35-40 km/h pasigirsta variklio karkimas (uždega kas antrą kuro porciją). Tada patogiai pirštu sumažinate kuro kiekį vienu apsisukimu ir Jūsų BOLIDAS didina greitį, kol vė nepasigirsta karkimas. Tą patį galite pakartoti dar, kol variklis dėl kuro stokos nepradės dusti. Jeigu reikalinga didesnė galia, kad įvažiuoti į kalną kurą atsukate. Su šituo varžteliu (L formos) reguliavimo gradacija,- vienas apsisukimas, nes laisvasis galas dėl svorio visada apačioje. Būtų dar geriau, kad ant sriegio užsuktumėte veržlę, o tada tarp tos veržlės ir karbiuratoriaus korpuso, kaip originale, įdėtumėt spyruoklę. Man ir greičio pakakdavo ir jėgos. Gažo rankena tokiu atveju turėtų būti atleidus neatšokanti, kitaip negirdėsite. Jei kas žinote Kauną, tai į Savanorių kalną motoriniai nelabai įvažiuodavo, o aš vienodai su lengvosiomis mašinomis. Ir jokio forsavimo. Tik vienas varžtelis. Atsiprašau neturiu nuotraukų. Viskas jau istorija. Motorinį buvau nusipirkęs už devynis rublius. Pavogė tiesiog iš kiemo. DELTŲ karbiuratoriai yra analogiški, bet įtaisyti taip kad reguliuoti važiuojant nėra patogu.
Kęstutis, bet ne tas.
Kaunas, tel. Nr.: 8 687 52321
Vartotojo avataras
Raimis
ekspertas
ekspertas

Standartinė Raimis »

Puikiai žinomas reguliavimo būdas 88888). Ir labai vaizdingai aprašytas.
Kai tik pradeda parpti, iš karto lenkiesi ir prisuki varžtelį. Nereikia jo keisti, lengvai sukasi ir tas originalusis. Nebent vairuotų kokia panelė liaunais pirštais, ar spyruoklę kas būtų pakeitęs į daug stipresnę. :-)
Net nepagalvojau, kad šiuolaikinis jaunimas gali to nežinoti. :roll:
Forume rašome lietuviškai. :Lietuva: !!!
Vartotojo avataras
daumantas112
Naujokas
Naujokas

Standartinė daumantas112 »

grazi delta, as irgi ruosiuos pirkt, aciu uz info manau pravers
jawucikas
Naujokas
Naujokas

,

Standartinė jawucikas »

Turėjau ir aš prieš 5 metus "stela" buvo variklis perdarytas iš rankinės pavaros į kojine, dėtas 3 žiedu stūmoklis (originalus), viršutinis žiedas storesnis. Sunkus velenas , buvo labai senas.Ant "karpato" tokį esu matęs.
Oro filtras nuo "keturačio". "Babina nuo 6v jawos. Žvakė kaip "gaz" markės automobilių. Buvau pirkęs tik rėmus su ratais.
Dabar tokiems daiktams jaučiu nostalgija :oops:
Skulliux
Naujokas
Naujokas

Standartinė Skulliux »

Vakar 2010.03.12 nusipirkau pirmąjį savo gyvenime motorinį dviratį RIGA 13 :D. Ankščiau motorinio gyvai,net nebuvau matęs.Už jį mokėjau 110lt dar gavau daliu.Žinoma dar trūksta jam dalių ir taip,bet su laiku žadu jas nusipirkti sudėti ateityje atrestauruoti.Nors pirma diena,bet nuotykiu nestinga vežant jį padėt pas draugus tėvų į sodą mus sustabdė policija paprašė dokumentu ir panašiai.Jau kai policininkas viską patikrino eidamas atgal mestelėjo akį į bagažinę pamatė RIGA ir sugrįžo,bet nieko blogo nesakė papasakojo,kad pats kadaise tokia turėjo ir pan.Po to jau ja atvežę į vieta kol tėtis šnekėjosi aš nusprendžiau pavažinėti ir bevažiuodamas kažkaip užtaikiau ant ledo parkritau ir nulaužiau pedalu ašelę tai dabar kai parvešim ja į kaimą reik sutvarkyt,o šeip viskas gerai, kuriasi gerai tik tiek,kad kaip sakiau poros daliu trūksta :D.
Štai nuotraukos:
Jūs neturite teisės peržiūrėti failų, kurie yra prikabinti prie šio pranešimo.
Paskutinį kartą redagavo Skulliux 13 Kov 2010, 16:35, redaguota 3 kartą(us).
Skulliux
Naujokas
Naujokas

Standartinė Skulliux »

Dar keletas :D .
Skulliux
Naujokas
Naujokas

Standartinė Skulliux »

:D