Jeigu susiduriate su problemomis ar neveikia funkcionalumas, praneškite administracijai.
Dėkojame už supratingumą.

Naujos Vilnios kompresorius ir smeliavimas: ar suderinama?

Klausimai, informacija, patarimai apie dirbtuves, įrankius ir panašiai.

Moderatoriai: Baronas, Moderatoriai

zil130
Forumietis
Forumietis

Standartinė zil130 »

"tabaluojantis" manometras greitai tampa netikslus, todėl ant stūmoklinių kompresorių rekomenduojama statyti glicerinu užpildytus manometrus
Vartotojo avataras
Laimius
Forumietis
Forumietis

Standartinė Laimius »

na jau nusipirkau tai teks jy uzdeti ,juk ant daugelio resiveriu rusisku toki stovi ,nustatysiu apsauginy voztuva ant 9atmosferu ir bus gerai ,ar voztuvas irgi gali meluoti ? :roll:
Va foto matyti toks monometras ,tai pas mano drauga jis istikruju labai tiksliai rodo ,jis pasistates sale slegio reguliatoriu tai duomenys sutampa labai puikiai .Aisku butu geriau deti ta kur minejo Zill bet lesu ir taip kainuoja cia uzsiimti rimtesne veikla kaska konstruoti . :wink:
Jūs neturite teisės peržiūrėti failų, kurie yra prikabinti prie šio pranešimo.
Vartotojo avataras
Laimius
Forumietis
Forumietis

Standartinė Laimius »

kazin jai ydeciau santehnikos skyriuje ta atbuliny voztuva ne 90 laipsniu kampu bet tiesu ,tai tas tiesus man laikytu :cry: ?
Vartotojo avataras
vmantas
Forumietis
Forumietis

Standartinė vmantas »

O klausimas ar tie santechniniai vožtuvai turi dar vieną angą "nuorinimui"?

Jei ne - reiks laukti kol slėgis kris savaime, orui prasiskverbiant pro kompresoriaus vožtuvus ar dar kaip...

Komresoriui sustojus slėgis cilindre krenta lėtai. Jei greit išnaudoji suslėgtą orą ir kompresorius vėl įsijungia, tai jam vis tiek ne lengviau startuoti.

Kaip ir nedaug tada naudos vien iš tokio vožtuvo...
Nebent dar prieš jį įtaisyti angą nuorinimui kurią valdo slėgio rėlė.

Kaip mano kompresorių ekspertai?
zil130
Forumietis
Forumietis

Standartinė zil130 »

vmantas rašė:Nebent dar prieš jį įtaisyti angą nuorinimui
Taip.
Vartotojo avataras
Laimius
Forumietis
Forumietis

Standartinė Laimius »

o tas 90 laipsniu kampu jau tikrai tiktu ir atliktu visas funkcijas kaip pridera :cry: ,net nežinau ka cia daryti ,man tas 90 kampas knisa visus mazgus ,o ir orui einant toky lauzima gavus jaucciu jis dar labiau kais yeidamas y resivery .
Vartotojo avataras
Laimius
Forumietis
Forumietis

Standartinė Laimius »

o jai nedeciau isvis voztuvo tai kogero butu kompresoriaus galvai negerai ane ,nes slegis passtoviai butu ir voztuvams gal neynauda .kam dar neynauda ?
Black
Forumietis
Forumietis

Standartinė Black »

Laimiau, dėk santechninį atbulinį - puikiai tarnauja. Aštuntame šios temos puslapyje esu įdėjęs nuotrauką. Vožtuvas slėgiui iš resiverio neleidžia "prievartauti" kompresoriaus pastarajam išsijungus. Su ta nušnypštimo rele, kad kompresoriui išsijungus išeitų oras iš cilindrų, reikia atskirai burti. Atbulinis vožtuvas tai tik vienas iš elementų. O jei nedėsi tai nieko ir neatsitiks - pas mane 19 metų dirbo be jo :lol: .
Vartotojo avataras
vmantas
Forumietis
Forumietis

Standartinė vmantas »

Kad be vožtuvo veikia tai faktas :)
O jei nuorinimo ertmės nedaryti, tai kam tas vožtuvas bereikalingas? Ar daug naudos iš tokio vožtuvo, čia gali tik rimti kompresorių specai pasakyti...

Tas tikras atbulinis oro vožtuvas nėra jau tokia prabanga - kiek atsimenu mokėjau ~30 litų
Black
Forumietis
Forumietis

Standartinė Black »

Atbulinis vožtuvas gerai tuom, kad neleidžia orui ištekėti per kompresorių. Jeigu toliau sujungimai tvarkingi kiekvieną kartą nereikia iš naujo pripumpuoti talpos (jeigu ji pakankamai didelė). Maniškės talpos bent keletą dienų slėgį išlaiko tikrai.
Dėl tikro vožtuvo aš nieko prieš neturiu - patys sakėt, kad 90 laipsnių ir nepatogus sumontavimui :roll: .