Jeigu susiduriate su problemomis ar neveikia funkcionalumas, praneškite administracijai.
Dėkojame už supratingumą.
Dėkojame už supratingumą.
Garazai, dirbtuves ju iranga ir t.t.
Moderatoriai: Baronas, Moderatoriai
-
abc
- Forumietis

Nutariau įsivesti trifazį,tai dabar suku galvą kiek čia kilovatų užsisakyti,kad paskui garaže galėčiau dirbti nebijodamas,kad mėtys automatus.Įrankiai (bent jau pradžiai) bus naudojami tradiciniai;''kempas'' ,''šmirgelis'',gręžimo staklės ir tt.Gali tekti ir malkas susipjauti su 4kw.varikliu ir betono maišyklę pasijungti.Aišku dar + apšvietimas ir virdulys arbatai...Mintis sukasi apie 8 kW pirkimą.Automatai gi tada 16 amperu.Galima pirkti ir daugiau,bet automatiskai kaina šauna viršun.Gi reikalą turim su monopoliu.Taigi ar užteks man tų 8Kw.,kokie galingumai pas jus ? Dėkui.
Mes,visi maži vaikučiai,norim augti dideli, bet pasenę suvaikėjam,ir vėl tampame ...maži.
-
Laimius
- Forumietis

-
Laimius
- Forumietis

O tai tarkim,jai pas mane jau yra trifazis, ir galima dirbti su 15kW ,tai darbar jai noriu sena yvada pasinaikinti ,ir nauja po zeme atsivesti ,tai reikia prie stulpo deze statyti ,ir jau man uzsiskaito tas kilovatu skaicius kuris jau yra dabar pas mane ,ar reikia atskirai pirktis ar kaip yra,nes pasistiprint noreciau iki kokiu 30kW.
-
crbr
- Forumietis

Regis galios pakelimas ir naujos linijos atvedimas nepigus malonumas. Tikriausiai transformatorius galia yra po lygiai paskirstyta visiem prie jo prijungtiem vartotojam, tad nežinau ar elektrikai leistu. Mes ukyje norejom nuo 20kw iki 30 pakelt, vienu zodziu kad galingesni jungikli isidetumem, kad neismetinet kai uzkaista, tai jie taip ir pasake kad transformatorius neturi rezervo, nieko nebus.
-
viktoras
- Forumietis

Tikrai taip. Viskas priklauso nuo transformatoriaus ir ne tik. Kartais buna, kad linija (laidai) neatlaiko didesnes sroves. O jei yra galimybe, tai man nuo 10A iki 16A sroves padidinimas vienai fazei kainavo 700Lt.crbr rašė:Regis galios pakelimas ir naujos linijos atvedimas nepigus malonumas. Tikriausiai transformatorius galia yra po lygiai paskirstyta visiem prie jo prijungtiem vartotojam, tad nežinau ar elektrikai leistu. Mes ukyje norejom nuo 20kw iki 30 pakelt, vienu zodziu kad galingesni jungikli isidetumem, kad neismetinet kai uzkaista, tai jie taip ir pasake kad transformatorius neturi rezervo, nieko nebus.
Oldtimeristui nanotechnologijos yra viskas, kas užsukama mažesniu nei 22 raktu.
-
abc
- Forumietis

Kaip man paaiškino,tai už kiekvieną kilovatą moki 163+pvm.ir jei ant stulpo reikia dar dadeti papildomai laidus tai už metrą moki po 18lt.Jei turi kažkiek kilovatų jau,tai moki tik už paildomus.Mano atveju vienkiemyje transformatorius neapkrautas,tai sakė,gali pirkt kilovatų kiek nori.Kitur,kur transformatoriaus galia neišneša, gali ir neleisti.Jūs čia kalbat apie 15 -30kw.,tai matyt mano planuojai 8 - ryškiai per mažai? 
Mes,visi maži vaikučiai,norim augti dideli, bet pasenę suvaikėjam,ir vėl tampame ...maži.
-
Laimius
- Forumietis

Na man reiktu bent iki 22kW linija pasistiprint ,nes va reikia paleisti koki 22kW varikli ir snipstas .O seip priklausomai ka zadi ateiti daryti ,tai pagal tai ir planuokis linijos stipruma ,aisku matai nevisada kaip sakot galima tokia tureti kokia nori. Bet jie patys elektros tinklai turetu keisti, ir is dalies bent financuoti tuos zmones ,kuriu seni ivadai ,ir eina oru laidai prie namo ,kitiem net uz dyka yra dezes prie stulpu nuleide, ir pakeite sena ivada nuo stulpo nauju su deze stulpo apacioje.
-
abc
- Forumietis

Po 18 lt.reikia mokėt jei laidus kabint prireikia nuo stulpo ant stulpo.Jei trifazis atvestas jau iki to stulpo kur kabins dėžę,tada moki tik už papildomus kW.Aišku kabeliukas nuo dėžės jau irgi vartotojo sąskaitoj..
-
Laimius
- Forumietis

Ot plesikai ,o tai deze ir is savo saskaitos reikia statytis prie stulpo ,nes seip jau renovuot senu namu ivadus priklauso jiems
\ Nes cia anksciau renovavo ,matyt litus isplove ,ir daug kas liko su senais prie namo prisuktais laidais
Cia karta per vetra buvo man trifazi nuplese nuo namo ,tai zeme raiciojosi laidai ,tai juokas menkas kaip taip nutinka ,tad ir susidomejau sia tema ,nes reiktu pasikeist pravotke is senos i nauja 
-
abc
- Forumietis

Taigi sakau,kad mokėt reikia tik uz kilovatus.Dėžė ir visa kas viduj - skirstomųju tinklų sąskaita.Įvadai greičiausiai jiem priklauso tvarkyti,kai skaitliukai patalpoje.Bent jau man taip atrodo.Geriausia kad čia apsireikštų forumietis,kuris dirba toj srityje,tai normaliai ir paaiškintu.