Jeigu susiduriate su problemomis ar neveikia funkcionalumas, praneškite administracijai.
Dėkojame už supratingumą.

Garazai, dirbtuves ju iranga ir t.t.

Klausimai, informacija, patarimai apie dirbtuves, įrankius ir panašiai.

Moderatoriai: Baronas, Moderatoriai

Vartotojo avataras
Laimius
Forumietis
Forumietis

Standartinė Laimius »

Taip butu gerai ,kad paiskintu sita visa reikala ismanantis ta reikala ,ir dirbantis toje sritije zmogus
zil130
Forumietis
Forumietis

Standartinė zil130 »

Laidus gali prasitempti ar prasikasti ir pats, bet "tinklai" tada stato skaitliuką ten kur baigiasi jų laidas. Mūsų atveju skaitliukas stovi 150 m. nuo namo kažkur pamiškėje. Kainos kabelio tinklų nesąmoningos, bet kai jau susitaikai tai paaiškėja kad dar ir už darbus lupa. Žodžiu dėjom ant tų "tinklų" ir prasikasėm patys kabelį 35mm². Kabelio kaina apie 6Lt/m.
Vartotojo avataras
Guolis
Forumietis
Forumietis

Standartinė Guolis »

Kelintais metais cia 35 kvadratu kabelio kaina buvo 6 lt/m ?
nes dabar 6 kvadratu kabelio kaina apie 9 lt/m
zil130
Forumietis
Forumietis

Standartinė zil130 »

lygiai prieš du mėnesius. Šiaip tai norėjom 25mm² bet buvo pasibaigęs. Jei domina kur pirkom, tai motorų g. 6 Vilniuje, tiesiai iš purvino sandėlio ''špulė'' 150 m. Kas ieško tas randa. Aišku jei nori gali ir brangiau rasti. Tarp kitko kabelis su metaliniu šarvu, guldai tiesiai žemėn be jokių papildomų izoliacijų.
crbr
Forumietis
Forumietis

Standartinė crbr »

Jeigu jau apie tai ka tinklai patys pastato. Jie siais laikais pastato elektronini programuojama skaitliuka su atmintimi, kurio skaiciuojami kw nesutampa su iprasto mechaninio skaitliuko (taip aiskino destytojas :-) ) tai reikia pasirupinti, kad butu mechaninis skaitliukas, neleisti ideti savo, tada teisingai mokesit.
Vartotojo avataras
Laimius
Forumietis
Forumietis

Standartinė Laimius »

Kaskada domejausi ,kaip butu galima paciam pasistatyti deze prie stulpo ,tai tinkluose sake ,jai turi elektrika kvalifikuota ,tai jis gali ilipti i stulpa nuleisti laidus ,pastatyti apacioje tokia deze kokia priklauso ,su izeminimu ,su skaikliuku ,ir jie tik atvaziuos sena skaikliuka kambari atjungti ,ir nauja prie stulpo pajungti ,ir uzblionbuoti, ir visa kita pravedima darykis kaip nori.
Tai cia teiravausi pries kokius metus su biskiu :| Stulpas stovi mano nuosavam kieme ,tai gal siek tiek paprastina salygas ar kaip cia gaunas
Ennio
Forumietis
Forumietis

Standartinė Ennio »

Licenzija tokiems darbams, išduota VEI.
abc
Forumietis
Forumietis

Standartinė abc »

Kai stulpas stovi nuosavoj zemėj,tai viskas paprasta,o vat mano atveju mane nuo išsvajotojo stulpo kur yr 3 fazės skiria 60m.valdiškos žemės ir dar melioracijos griovys.Tai kad ant minėto stulpo el.tinklai pastatytų dėžę,turėjau gauti leidimus iš seniūno,bei iš melioratorių,nors kabelį klosiu savo jėgomis.Kitaip,sako, mes tau ten dėžės kabint negalim.Tai va,leidimus gavau ir laukiu dabar pavasario. Nežinau dar kokį čia kabelį man dabar pirktis?
Mes,visi maži vaikučiai,norim augti dideli, bet pasenę suvaikėjam,ir vėl tampame ...maži.
Paviekšniai
Forumo rėmėjas
Forumo rėmėjas

Standartinė Paviekšniai »

Su tais elektros tinklais įdomiai gaunasi. Teko ir dar teks reikalų turėti. Pasistačiau naują garažą. Reiktų į jį pernešt ir įvado dėžę (trifazis yra) iš senojo garažo, kuriame numatyta pirtį įrengti. Pakalbėjau el. tinkluose - jei pats rodau iniciatyvą, tada už viską moku pats. Bet... pavasarį jie ketina lupti lauk esamus stulpus, nes mano kvartale linijas numatyta sukišti po žeme, išvedžioti kabelius. Jei to sulaukiu, tada atseit jau jie daro man naują įvadą, nes tai jų iniciatyva. Kaip bus iš tikro, matysim pavasarį. Aš neišdidus, palauksiu :)
Į senatvę prie senienų traukti pradėjo... :)
_Valdas_
Forumietis
Forumietis

Standartinė _Valdas_ »

Iškilo toks ubagiškas (tikrąją šio žodžio prasme) klausimas: ar verta gamintis pusautomatį(kempą) pačiam? Nuoroda čia: http://svapka.ru/

Gerai tai, kad pačiam nieko išradinėt nereiktų - viskas paskaičiuota ir išbandyta. Prie metalo kolkas dar prieinu, vario sakykim irgi(yra pažystamų variklių vyniotojų), radiodetalės - mažiausia problema.

Didžiausias pliusas lyginant su gamykliniais(ir praktiškai no name pusautomačiais) - paprastumas. Nes tą no name gali būti kad nebus kam taisyti arba blogiausiu atveju nebus KĄ jame taisyti. Kaip vyrai galvojat?
Renkuosi(tiksliau galvoju) apie vienfazį, nes trifazio įvado nėra ir nebus.

Apie gamybą pačiam dar galvoju ir dėl to, kad pirkti už 1500lt neleidžia kišenė, o mokėti 600lt ir po to mokėti dar N kad jis veiktų - nevilioja.

Aišku toks reikalas užima laiko, piniginės sąnaudos gal ir būtų panašios kaip ir no name gaminio, tačiau.... Dabar dar ir sportinis interesas varo priekin :-)

Dėkui už nuomones. :-)
Audi 80 Quattro
Iž Planeta 5
RIGA 13