Jeigu susiduriate su problemomis ar neveikia funkcionalumas, praneškite administracijai.
Dėkojame už supratingumą.

Tula t-200m

Perdarytos senovinės technikos (hotrod) skyrelis yra skirtas diskusijoms apie senovinę techniką, kuriai yra daugiau nei 30 metų ir kuri turi esminių perdarymų.

Moderatoriai: TVR, Moderatoriai

Vartotojo avataras
spoileriz
Forumietis
Forumietis

Standartinė spoileriz »

sth55 rašė:
Viktoraz3 rašė:Nu aš kai važinėjau tai atsilupe nebuvo bet kaime priekabas su rusiškais dažais nudažo tai metai ar du jau lupinėjasi. Ir taip jie nėra blizgus, bet jei nesieki idealo sakau gali dažyt kad ir su tais rusiškais.
Visų pirma ir kaj anais laikais išeidavo nauja mašina dažai irgi mažai labai blizgėjo,ne taip kajp dabar ir dar manau kad tais laikais buvo nei kiek ne geresni dažai.O dar tipo kai priekabas dažo jei kažkiek bent paruošia dažymui paviršių?Netikiu kad viską pašiauštų,nuriebalintų,rudis išvalytų,kur reik nugruntuotų,skardas išlygintų.
Tu labai klysti. Beveik visos mašinos būdavo gruntuojamos ir tikrai būdavo dažoma ne teptuku. Dėl šiaušimų, riebinimų ir t.t. viskas būdavo daroma, arba to nereikėdavo, nes būdavo viskas atliekama kitokia technologija.

"manau kad tais laikais buvo nei kiek ne geresni dažai", taip šiuo atveju tu teisus, tuo metu buvo žymiai prastesni dažai, taigi, nesupranto kokio velnio tu sau prieštarauji ?

Nuoširdus patarimas. Jeigu gerai pasiruoši detales, geriau pataupyk pinigus ant gerų dažų ir nusidažęs tikrai nesigailėsi.
Vartotojo avataras
Geodezininkas
Forumietis
Forumietis

Standartinė Geodezininkas »

ar nesuklysiu pasakydamas kad seniau dažai būdavo sunkiai džiūstantys palyginus su dabartiniais? Ar ne todėl po nudažymo mašinas varydavo į karštas kameras? Taip perdažant plasmases suvgadindavo, nes nenuėmus neatlaikydavo.
Visi mirė iš juoko, o aš likau gyvas.
Vartotojo avataras
sth55
Forumietis
Forumietis

Standartinė sth55 »

spoileriz rašė:Jeigu ką įmatysi tai va foto. Pirmoj foto, kairėj pusėj jawa nudažyta dažais už 40L/1L.
http://images36.fotki.com/v1203/photos/ ... 148-vi.jpg

Čia už 100 Lt/l lyg + lakas :)

http://public.fotki.com/Spoileriz/jawa/ ... -copy.html
Ta kur už 100 lt dažais dažyta kaip senas motociklas man atrodo baisiai,tajp kai buvo nauja tikrai neatrodė.Įkelsiu pvz savo Viatkos dažyta teptuku rusiškais dažais.
Jūs neturite teisės peržiūrėti failų, kurie yra prikabinti prie šio pranešimo.
Vartotojo avataras
Geodezininkas
Forumietis
Forumietis

Standartinė Geodezininkas »

savo moskvičiuką norėčiau dažyt kažkokia panašia į šią melsvą, panaši į orginalią ir neblizga kaip veidrodis.
Visi mirė iš juoko, o aš likau gyvas.
Vartotojo avataras
sth55
Forumietis
Forumietis

Standartinė sth55 »

Nupirkau šiandien stiklo medžiagą ir klijus epoksidinius su kietintoju.Tikėjaus gaut rusiškos ar pan medžegos bet negavau.
Jūs neturite teisės peržiūrėti failų, kurie yra prikabinti prie šio pranešimo.
Vartotojo avataras
Viktoraz3
Forumietis
Forumietis

Standartinė Viktoraz3 »

Aišku , kad anais laikais dažai ir viskas buvo ne taip kaip dabar. Visos antikorozinės dažų savybės budavo daug prastesnės ir paprastesnės. Jei restauruoji ir darai kaip iš gamyklos tai gerai. Dažyk su neblizgiais. Jei nori pasidaryt sau kuo gražesnį aparatą tai dažyčiau su tokiais dažais kurie kuo geriau blizgesni, padori kaina ir visos kitos dažam budingos ir svarbios savybės.
http://s728.photobucket.com/albums/ww285/Viktoraz3/ ;)
Minsk MMVZ 3.112.11 1990m.
Riga 12 1975m.
Vartotojo avataras
spoileriz
Forumietis
Forumietis

Standartinė spoileriz »

Tamsa, turbūt nematęs, kaip blizgėdavo naujos jawos. Buvau papoliravęs jawos orginalius dažus, blizgėjo taip kaip ir dabar.

Pats esu dirbęs su derva ir stiklo audiniu, ir net šiandien eisiu padirbėt. Tai, kas dešinėj, tai lyg epoksidiniai klijai. Su tokiu kiekiu gali priklijuot tik lapelį 10x10cm. Šiaip, gali nusipirkt dervos senukuose, nebrangiai kainuoja ;)
Vartotojo avataras
Viktoraz3
Forumietis
Forumietis

Standartinė Viktoraz3 »

spoileriz rašė:Tamsa, turbūt nematęs, kaip blizgėdavo naujos jawos. Buvau papoliravęs jawos orginalius dažus, blizgėjo taip kaip ir dabar.

Pats esu dirbęs su derva ir stiklo audiniu, ir net šiandien eisiu padirbėt. Tai, kas dešinėj, tai lyg epoksidiniai klijai. Su tokiu kiekiu gali priklijuot tik lapelį 10x10cm. Šiaip, gali nusipirkt dervos senukuose, nebrangiai kainuoja ;)
Papoliravus blizgėdavo ,o dabartiniai dažai nepoliruoti blizga ir gan ilgai.
Riga 12 1975m.
Vartotojo avataras
tadas1991
moderatorius
moderatorius

Standartinė tadas1991 »

Rusiški ar ukrainietiški už 10lt/l, tai bus alkidiniai? Ar tikrai manote, kad žiguliukus ir moskvičius dažė aliejiniais dažais? Tam geresni tikrai buvo naudojami. Diedukai dar ir dabar kartais nusidažo mašiniuką teptuku aliejiniais dažais, bet vaizdas tai atsiprašant. Sakyčiau, motociklą gal ir galima jais dažyt, nes korozijos nelyginamai mažiau negu automobily ir skardos nedidelės. Bet siekiant normalaus rezultato, na.... kaip čia pasakius.
Vartotojo avataras
Viktoraz3
Forumietis
Forumietis

Standartinė Viktoraz3 »

Nepagailekit pinigų povilizatoriui ir kompresoriui. Ir dažų mažiau reikės ir pasidengs kaip priklauso.
Riga 12 1975m.