Čia diskutuojama apie viską kas susiję su senovinėmis transporto priemonėmis, išskyrus sritis kurios patenka į kitas forumo kategorijas.
Moderatoriai:Baronas, Moderatoriai
Forumo taisyklės
I dalis. Bendrosios nuostatos
1) Forume būtina laikytis Lietuvos Respublikos įstatymų, bei bendrų etikos normų: neįžeidinėti diskusijų dalyvių, jų pomėgių ar transporto priemonių, būti sąžiningiems. Pagarbos pašnekovui laikymasis – esminis kultūringo bendravimo forume bruožas. Forumas yra skirtas išsilavinusiems ir kultūringiems žmonėms.
2) Forume netoleruojamas betikslis žinučių rašymas. Į tai įeina ir rašymas ne tam skirtose temose, tų pačių žinučių kartojimas, emocijų reiškimas, dviejų vartotojų viešas susirašinėjimas. Bet kokias pastabas dėl forumo taisyklių laikymosi turi teisę pateikti tik forumo moderatoriai.
3) Forumas yra skirtas senovinių transporto priemonių gerbėjams. Forume senovine laikoma tokia transporto priemonė, kuriai žinutės parašymo dieną yra suėję 30 ir daugiau metų. Diskusijos apie jaunesnes transporto priemones draudžiamos. 5) Iš kiekvienos naujai sukurtos temos pavadinimo turi būti suprantama temos (diskusijos, klausimo) esmė. (Teisingas temos pavadinimas – „GAZ 69 priekinis tiltas“, neteisingas temos pavadinimas – „Priekinis tiltas“.).
6) Visos forume pateikiamos nuotraukos turi būti pateikiamos naudojant failų prisegimą. Draudžiama įdėti nuotraukas, kurios užsikrauna iš kitų puslapių (funkcija "img").
7) Kiekvienas vartotojas, savo žinutėje prisegdamas failą, kartu patvirtina bei prisiima iš to išplaukiančią atsakomybę, kad failas pateikiamas nepažeidžiant kitų asmenų autorinių teisių. Visi ginčai dėl autorinių teisių yra sprendžiami teisme tarp autoriaus ir tariamai jo teises pažeidusio asmens. Forumas nėra teismas ir autorinių ginčų nenagrinėja.
9) Forume skatinamas bendravimas taisyklinga lietuvių kalba. Kitos tautybės forumiečiams leidžiami daliniai nukrypimai.
ALBINAS203 rašė:Taip tokius filtrus turėjo bet neaišku ar jie buvo dedami ant ankstyvuju ar paskutiniuju 350..tu.Buvo bakai su šoninėmis gumomis bet irgi neaišku kokiais metais buvo dedami.O tokiais piešinėliais tikėti neverta, nes rašo kad IŽ-350 nors ant paveikslėlio DKW motociklas.
Nelogiška atrodo, kad filtrus tepalo pagrindu būtų turėję pirmieji 350ti, o vėlesni 350ti "pakulų/vatos" pagrindu,
o tada visi 49ti vėl tepalo pagrindu. Kad visi 49ti turėjo filtrus tepalo pagrindu kiek žinau yra faktas?
Nebent kažkas nepasiteisino ir reikėjo grįžt
Filtrai skaidomi i du principus:
1. "Kontaktinio-tepalinio" taip vadinamos "pakulos" sudrekintos tepalu, nors kiek teko vaikysteje susidurt man labiau primene "zilkos" (valo) kempinele. Principas oras prakosiamas ir dulkes prilimpa prie ... tebunie "kempineles"
2. inercinio tepaliniu ir kontaktinio-tepalinio . principas kai oras is inercijos atsimusa i tepala ir jame palikdamas dali dulkiu kurios dar papildomai prafiltruojamaos per sudrekinta kempinele.
Carli527 rašė:Filtrai skaidomi i du principus:
1. "Kontaktinio-tepalinio" taip vadinamos "pakulos" sudrekintos tepalu, nors kiek teko vaikysteje susidurt man labiau primene "zilkos" (valo) kempinele. Principas oras prakosiamas ir dulkes prilimpa prie ... tebunie "kempineles"
2. inercinio tepaliniu ir kontaktinio-tepalinio . principas kai oras is inercijos atsimusa i tepala ir jame palikdamas dali dulkiu kurios dar papildomai prafiltruojamaos per sudrekinta kempinele.
Mano klausimas buvo apie IŽ-350 ,IŽ-49 motociklu filtrus. Aš nekalbu apie kitus motociklus.O pačiam teko rankose laikyti M1A ,IŽ-350,IŽ-49 oro filtrus?Aš tuose filtruose nemačiau nei pakulu ,nei kempiniu.
Perku NSU 251 OSL dalis
Perku BMW R35
Perku TRIUMPH BD 250 W dalis
Perku TRIUMPH S350 dalis
AŽ arba tel.868406661