Įdomi tema.Netgi,sakyčiau,labai "lietuviška".Tik kam viską vynioti į vatą?Rėžkim tiesiai šviesiai.Pirmiausia reikėtų pakeisti temos pavadinimą.Tiktų kad ir toks apibendrintas-"PASITYČIOKIM".
Pirmiausia atkreipkime dėmesį į jaunimą,kuriems prasčiau sekasi mokslai.Na kam jiems technika?Ar taip ar taip išvažiuos į užsienį dirbti.Pasityčiokim!Net jei tarp jų paklius koks psichiškai neįgalus vaikinukas,klausiantis kaip atrestauruoti senelio dviratį.Na ir kas?Pasityčiokim!
Kitataučiai,manau,perskaitę šią temą parašys avatare savo tautybę.O jei kuris nesusipras-pasityčiokim!
Net jei žmogus parašė ne tokią vieną raidę-išvadinkim jį buku ir pasityčiokim!Nejau rašysi jam AŽ:"kolega pasitaisyk-akis bado".
Pagaliau pasityčiokime iš bekojo-gal šokti pradės...
Ir atrodysime tada (bent jau sau) tokie gudrūs ir protingi...Ir bus "dūšioj" taip gera gera...Ar ne taip,broliai lietuviai?
Aš už kuo taisyklingesnę kalbą,bet tokiems "kovos" metodams tikrai nepritariu.Kažkas rašė,kad ponas Fon-"vyras metuose",bet šiuo atveju,manau,jis pasielgė kaip vaikėzas,besityčiojantis mokykloje iš silpnesnių...Gal baikime tą saviveiklą,ir palikime moderatoriams spręsti-kas tinkamas šiam forumui,o kas ne.Nebent ponas Fon pasisiūlytų būti kokiu nors visuomeniniu forumo kalbos redaktoriumi...
Beje,aš senokai baigiau mokyklą,o ir mokinys nelabai šaunus buvau.Klaidų,tikriausia,privėliau...Pasityčiokit!
P.S. Paminėti pavyzdžiai neturi nieko bendro su konkrečiais forumiečiais.
Jeigu susiduriate su problemomis ar neveikia funkcionalumas, praneškite administracijai.
Dėkojame už supratingumą.
Dėkojame už supratingumą.
KALBOS DARKYTOJŲ PAŠIŪRĖ
Moderatoriai: Shumeras, tadas1991, TADAS 125, Moderatoriai
-
meska
- Forumietis

-
marjaxxx
- Aukcionų arbitras

Re: KALBOS DARKYTOJŲ PAŠIŪRĖ
Įdomu, prieš kiek laiko, kolega, baigėte mokyklą. Aš baigiau prieš tris metus, ir jau tada neraštingumo problema buvo tikrai opi. O jaunimui "prasčiau sekasi mokslai" ne todėl, kad nėra gabumų, bet todėl kad visiškai nėra noro ir nulis pastangų. Aišku yra, kuriems tikrai nėra gabumų, bet tai vienetai. Todėl tikrai nematau reikalo toleruoti beraščius. Turbūt esu konservatyvus šiuo klausimu, bet tiesiog mano tokia nuomonė. Aišku, man nekliūna, kai viena kita raidė netokia (pvz daiktas), bet būna jau tokia rašliava, kad oi... Aš antroje klasėje geriau rašydavau ir klaustuką pabaigoje sakinio mokėdavau uždėt.
Vėlgi nepulkit į kraštutinumus su kitataučiais, nes manau visi suprantame, kad kalba ne apie juos (kiek pastebėjau, jie rašo neblogai, o ir jei būna klaidos, tai tikrai ne tokios, kokias daro lietuviškas jaunimėlis)
Vėlgi nepulkit į kraštutinumus su kitataučiais, nes manau visi suprantame, kad kalba ne apie juos (kiek pastebėjau, jie rašo neblogai, o ir jei būna klaidos, tai tikrai ne tokios, kokias daro lietuviškas jaunimėlis)
-
meska
- Forumietis

Mokyklą baigiau dar tarybiniais laikais.Ir tada buvo visokių-ir moksliukų,ir beraščių.Jokiu būdu neteisinu tinginių,bet,kaip sakoma,varu nuvarytas į bažnyčią poterių nekalba...Kalbininkų iš jų nebus tikrai,o geras mechanikas gali išaugti ne vienas.Bet kalba ne apie tai.Aš dar turėčiau pagalvoti,kas labiau kenkia forumo prestižui-ar kai kurių forumiečių gramatinės klaidos,ar toks pasityčiojimų skyrelis.Jei jau žmogus piktybiškai pažeidinėja forumo taisykles-geriau jį 'sodinti" į kurią nors zoną,ar visai šalinti iš forumo. Bet tokio viešo pasityčiojimo,kaip jau rašiau,nepateisinu.
-
bojarinas
- Forumietis

meska rašė:Mokyklą baigiau dar tarybiniais laikais.Ir tada buvo visokių-ir moksliukų,ir beraščių.Jokiu būdu neteisinu tinginių,bet,kaip sakoma,varu nuvarytas į bažnyčią poterių nekalba...Kalbininkų iš jų nebus tikrai,o geras mechanikas gali išaugti ne vienas.Bet kalba ne apie tai.Aš dar turėčiau pagalvoti,kas labiau kenkia forumo prestižui-ar kai kurių forumiečių gramatinės klaidos,ar toks pasityčiojimų skyrelis.Jei jau žmogus piktybiškai pažeidinėja forumo taisykles-geriau jį 'sodinti" į kurią nors zoną,ar visai šalinti iš forumo. Bet tokio viešo pasityčiojimo,kaip jau rašiau,nepateisinu.
-
noisrael
- Naujokas

nu i ka daba dariti kad toke deibilai mes gimem;DDDDDDDDDDDDDDDDEisinas rašė:Dvylika metų mokėtės mokykloje ir neišmokote sakinio be klaidos parašyti. Ką ten sakinio, retas žodis be klaidos. Taip rašydami demonstruojate savo neišprusimą ir protinių galių ribotumą.
-
bojarinas
- Forumietis

noisrael rašė:nu i ka daba dariti kad toke deibilai mes gimem;DDDDDDDDDDDDDDDDEisinas rašė:Dvylika metų mokėtės mokykloje ir neišmokote sakinio be klaidos parašyti. Ką ten sakinio, retas žodis be klaidos. Taip rašydami demonstruojate savo neišprusimą ir protinių galių ribotumą.
-
minde
- Forumietis

Yra vienas praktinis argumentas už taisyklingą rašybą – rašant bet kaip, neįmanoma naudotis paieška. Neveikia paieška – stovi ir prekyba. Ieškau riebokšlio – ką turėčiau įvesti užklausoje – „riebokšlis“, „riebokslis“, „salnykas“, „salnikas“, o gal „lašiniuotis“?
-
LEWIS
- Forumietis

Kaip suprantu ,šis skyrelis neskirtas ką nors žeminti ,ar pašiepti.Šio skyrelio tikslas- ATKREIPTI DĖMESĮ Į KALBOS GRAMATIKĄ.Kiek galim apie tą patį.......
p.s. Dabar kas nors čia vėl įžvelkit rasinę diskriminaciją,etnocentriškus pasisakymus ir t.t.
p.s. Dabar kas nors čia vėl įžvelkit rasinę diskriminaciją,etnocentriškus pasisakymus ir t.t.
-
edvin_chelseafc
- Forumietis

idomu kaip cia suprasti sita parasyma. pats sukure sia tema, ir pats dabar taip raso....Fon rašė: As taj deciau an antros polkės is apacios taj gereu laikitusi
Газ 24 1972 г.в
-
virgas
- Forumietis

Tas reiškia, kad dėtų jis ant antros lentynos. Dėtų, suprantat?
Aš dėčiau;
Tu dėtum;
Jis, ji dėtų.
Bet va, kaip dėt iš apačios, aš nežinau. Aš dėčiau iš viršaus.
Aš dėčiau;
Tu dėtum;
Jis, ji dėtų.
Bet va, kaip dėt iš apačios, aš nežinau. Aš dėčiau iš viršaus.
Paskutinį kartą redagavo virgas 18 Sau 2012, 16:46, redaguota 2 kartą(us).