Taigi, mano nuojauta pasitvirtino - buvo parašytas raštas su prašymu pagelbėti...Neįsižeiskit, gerbiamieji, kurie pasirašinėjot tuos raštus - aš visai ne prieš jus nusiteikęs. Ir nemanau, kad ką nors blogai padarėte. Deja, paprasčiausiai rezultatų nebus. Ir šitoj, ir anoj Lietuvoj galioja paprasta taisyklė - kas suinteresuotas, tas ir rengia dokumentus, juos derina ir visaip "prastūminėja". Ši nerašyta tvarka galioja net kiekvienos ministerijos viduje, tarp departamentų ir skyrių - tau reikia, tu pats ir parašyk. O oldtaimeristai juk visiems pašaliniai, niekas nieko jiems nedarys. Net jei SM netyčia suburs kokią darbo grupę, pirmame posėdyje kils klausimas - o kas rašys pirminį variantą? Valdininkai pasakys - mes nežinome jūsų specifikos, mes galime tik patarti, o viską rašykite jūs patys. Užtai ir rašiau anksčiau - reikia visiems suinteresuotiems oldtaimeristams susiburti į tą "darbo grupę", ginčytis, net bartis, bet galu gale rasti kompromisą ir parengti dokumentų projektus. Parengti pagal nustatytas kiekvienos rūšies dokumentams tvarkas - vienokias taisyklėms, kitas - nuostatams, dar kitokias - vyriausybės nutarimams ir pradėti "kryžiaus kelius" - dokumento derinimą su suinteresuotomis institucijomis ir konkrečiais valdininkais.Ramzis rašė:Taigi, 2007 m. rugpjūčio pabaigoje išsiuntinėjus raštus valstybinėms institucijoms, esame gavę pirmuosius atsakymus.
Primenu, jog raštus siuntėme į 4 institucijas.{} Viliuosi, jog SM, gavusi KAM pritarimą jo į stalčių nepadės, o ir mes ko gero to neleisime...
Atleiskite už nuobodų ir pesimistišką aiškinimą, bet geriau iš anksto pasirengti galimam nusivylimui.
Beje, nuo pat 1974 metų buvau klubo "Rieduva" aktyvus narys, tad žinau, kaip ir ką veikėme, ir mane kiek žeidžia mėginimas rašte Vyriausybei pavaizduoti dabartinių klubų veiklą kaip "Rieduvos" pradėtų, tik, deja nebaigtų darbu testinumą. Juk tai toli gražu ne taip...Bent jau man taip atrodo.