Čia diskutuojama apie viską kas susiję su senovinėmis transporto priemonėmis, išskyrus sritis kurios patenka į kitas forumo kategorijas.
Moderatoriai:Baronas, Moderatoriai
Forumo taisyklės
I dalis. Bendrosios nuostatos
1) Forume būtina laikytis Lietuvos Respublikos įstatymų, bei bendrų etikos normų: neįžeidinėti diskusijų dalyvių, jų pomėgių ar transporto priemonių, būti sąžiningiems. Pagarbos pašnekovui laikymasis – esminis kultūringo bendravimo forume bruožas. Forumas yra skirtas išsilavinusiems ir kultūringiems žmonėms.
2) Forume netoleruojamas betikslis žinučių rašymas. Į tai įeina ir rašymas ne tam skirtose temose, tų pačių žinučių kartojimas, emocijų reiškimas, dviejų vartotojų viešas susirašinėjimas. Bet kokias pastabas dėl forumo taisyklių laikymosi turi teisę pateikti tik forumo moderatoriai.
3) Forumas yra skirtas senovinių transporto priemonių gerbėjams. Forume senovine laikoma tokia transporto priemonė, kuriai žinutės parašymo dieną yra suėję 30 ir daugiau metų. Diskusijos apie jaunesnes transporto priemones draudžiamos. 5) Iš kiekvienos naujai sukurtos temos pavadinimo turi būti suprantama temos (diskusijos, klausimo) esmė. (Teisingas temos pavadinimas – „GAZ 69 priekinis tiltas“, neteisingas temos pavadinimas – „Priekinis tiltas“.).
6) Visos forume pateikiamos nuotraukos turi būti pateikiamos naudojant failų prisegimą. Draudžiama įdėti nuotraukas, kurios užsikrauna iš kitų puslapių (funkcija "img").
7) Kiekvienas vartotojas, savo žinutėje prisegdamas failą, kartu patvirtina bei prisiima iš to išplaukiančią atsakomybę, kad failas pateikiamas nepažeidžiant kitų asmenų autorinių teisių. Visi ginčai dėl autorinių teisių yra sprendžiami teisme tarp autoriaus ir tariamai jo teises pažeidusio asmens. Forumas nėra teismas ir autorinių ginčų nenagrinėja.
9) Forume skatinamas bendravimas taisyklinga lietuvių kalba. Kitos tautybės forumiečiams leidžiami daliniai nukrypimai.
Nu cia birbalais reikt turet dauk kantrybes...
Pirmiausia zek degima. Nusiimk kontaktus ir pritrink jei isdege, reguliuok kontaktus (iki VMT jei neklystu 3mm), tarpelis turetu but apie 0,3mm...Reguliuok karba ir uzvedes sukiok oro filtra .Aisk reikia zet ar tarpines neleidzia ir t.t.
P.S. o kartais neperkaitinai tu to variklio?vat birbynes tuom pasizymi , kad su perkaitusiu tau kursis gerai, apsukas irgi ims , bet reguliuok nereguliaves , galios bus 0 .
Whizzer1994 rašė:Nu cia birbalais reikt turet dauk kantrybes...
Pirmiausia zek degima. Nusiimk kontaktus ir pritrink jei isdege, reguliuok kontaktus (iki VMT jei neklystu 3mm), tarpelis turetu but apie 0,3mm...Reguliuok karba ir uzvedes sukiok oro filtra .Aisk reikia zet ar tarpines neleidzia ir t.t.
P.S. o kartais neperkaitinai tu to variklio?vat birbynes tuom pasizymi , kad su perkaitusiu tau kursis gerai, apsukas irgi ims , bet reguliuok nereguliaves , galios bus 0 .
Jei kontaktai "išdege" gal derėtu kondensatoriu pasikeisti?
Bonderas rašė:nieko cia mistisko kai prastumdai ir prastudijuoji visa vasara "birbaliuka" tai taip ir gaunas. Man ne tik su riga, bet ir su delta teko dragint su minsku vienoj eilej
Su mincku tai gal jau truputi perdedi ,nėra ko lyginti dvieju pavaru ir 4 + dar kubatūros skirtumas
Tai cia dar ziurint koks tas minskas
Vat deltu ir buna legendiniu , bet cia man panasiau tokios lenktynes kaip golfelis pries bmw
Bonderas rašė:nieko cia mistisko kai prastumdai ir prastudijuoji visa vasara "birbaliuka" tai taip ir gaunas. Man ne tik su riga, bet ir su delta teko dragint su minsku vienoj eilej
Su mincku tai gal jau truputi perdedi ,nėra ko lyginti dvieju pavaru ir 4 + dar kubatūros skirtumas
Tai cia dar ziurint koks tas minskas
Vat deltu ir buna legendiniu , bet cia man panasiau tokios lenktynes kaip golfelis pries bmw
kuo golfas nuo BMW nusileidžia? ,mopedo greičių dėžė neleidžia išvystiti didelio greičio .
Del kondiko net nežinau ... Keiciau rigai ir kondika i plaktukelius , jie visvien kibirksciauja siek tiek nu mane biski apgavo turgui...reik kai perki visokius lenkiskus plaktukelius zet, kad butinai dirbtu plokstuma
tai as apie greity neminejau, 75dugnas ir kaukdavo ne savo balsu, su minsku kai ejau net paciam adrenalino pilnos kelnes buvo. Gazo per daug padaviau tai ant "vieneto" pasistojo, vos neapsiverciau, minskas tolokai atsiliko. Minskas galit neabejoti irgi ne piestas buvo, ten kaimelio tiuninguotojas buvo gerai ji pazinojau kelis kartus stojom prie starto ir vis niekaip netikejo kad mopedas gali kraut.
PS: as jums nepaminejau, kad mopedas buvo 60kub/cm ir dar pagudrautas, nebuvo tokio kalno ka dviese antru begiu neitrauktume.
1978 Ford Taunus 2,8i Ghia
1957 M72
Ural-Dniepr konstruojamas laisvalaikiui
Nukrypsiu nuo temos, bet kaip galima isvalyti rigos varikli? Kaip nuvalyti nuo jo tepala? Galima su vandens srove nuplaut? Pvz:. ta dali kur zvake sukasi.
Jei visi dangteliai, tarpinės sandarūs, teoriškai galima plauti vandens srove. Praktiškai neaišku kaip ten pavyks.Jei iškart poto važiuosi, žvaiklaidį bent tikrai nuimk, nes muš kiaurai po plovimo kurį laiką. Ir nepurkšk prie žvaigždutės vandens, ten salnyko gali ir nebūti
O šiaip geriausias valymas su kokiu žibalu, benzinu, dyzeliu (bent man žibalas geriausiai tirpina viską) sumirkytas skuduras ir valai. Paskui perbrauki su sausu skuduru ir lieka švaru.
Gal galite paaiškinti kam reikalingas sjomnikas motorinkos varikliui? Ankčiau kažur kažką buvau paskaitęs, kad be jo labai problematiška sankabą ardyt, o jei jos nepavyksta išardyt, tai negalima perskirti variklio. Nežinau kaip su sankaba, bet gal jis naudojamas varančiajai žvaigždutei nuimti? Šiandien atsukau ją lainakčią veržlę ir jos niekaip negalėjau numauti, tai gal ten kurnors sjomnikas padeda? Turiu aš jį nusipirkęs, tik nežinau kurioj vietoj naudot, būtų įdomu sužinoti.