Jeigu susiduriate su problemomis ar neveikia funkcionalumas, praneškite administracijai.
Dėkojame už supratingumą.
Dėkojame už supratingumą.
Naujos Vilnios kompresorius ir smeliavimas: ar suderinama?
Moderatoriai: Baronas, Moderatoriai
-
- Forumietis
Beje VMANTAS , klausiai del buitiniu duju balionu ,tai galiu atsakyti ,kad mano draugas jau daugely metu naudoja du buitinius balionus sujungtus vamzdeliu galuose kur ciaupas buna ,nežinau koks ten sriegis ,turi isisukti ir paziureti ,bet jis patenkintas jam ir litrazas nemazas ir kaip resiveriu vaidmeny jie atlieka puikiai ,o galva kompresoriaus tai kaip mano ,13 lape berots pasiziurek jai ydomu foto 
8-611-55700
http://www.smeliukas.lt
-
- Forumietis
Iš bendros praktikos.Laimius rašė:Na zmones galit sakyt ka norit ,bet suvirinau gan tvirtai, nes svarke gan moderni o ir virinti lygtais jau koki 6m virininu ir priekabu remus ir ttt,tai apie siule nereikia cia gruzo pilti ,kad laikys tas suvirinimas tai tikiu ir neabejoju,matau kad daug snekanciu , paklaust noreciau ka tokio panasaus esat dare kurie komentuojat bile kaip ,ar jum sprogo resiveris kury jus daret ? ar dar gal kas nepasiseke ?,nes girdziu tiktai teorinius zodzius ,o jus man is praktikos pasakykit kanors ,manau kad nesat to dare kurie daug senkat sausai . Neturiu pries jus nieko pries ,tik cia norejau parodyti kad galiu ir as kaska parodyti, galbut ydomaus galbut ne ,cia jau jums spresti ,tiesiog dalinuosi mintimis su jumis ,o jus uzsipuolat kaip koky beproty ,tai hebra taip niekas nedaro ,jai jau priestaraujat tai pasakykit kaskokiu pavyzdziu monciu ,kad ir as galeciau susimastyt galbut darau kaska blogai o ne taip kaip dabar ,SPROGSI ,istaskys tave ir tttt
Oro rinktuvus, paprastai suvirintus gamykloje, prieš naudojimą testuoja 1.5 karto didesniu slėgiu nei yra darbinis.
Atpalaiduoja virinimo metu sukeltus tempimus.
Ar tu atliksi tokius bandymus?
Oro rinktuvų projektinis tarnavimo laikas paprastai yra apie 20 m.
Išsiplėtimų ciklų skaičius apie 10000.
Toliau jau yra toks dalykas "metalo nuovargis", tai kai metalas jau nebesugeba atlaikytį jį veikiančios jėgos.
Korozija ir tt.
Žmonės naudoja įvairiausius dalykus kaupti suspaustam orui.
Dujų balionus, anglairukštės balionus, hidroforų indus, ir t.t. Neturi net paprasčiausiu tvarkingų manometrų, apsauginių vožtuvų.
Ir turiu net kelis pvz. kai sprogus oro rinktuvui kompresorinė dingdavo nuo žemės paviršiaus.
Taigi daryk kaip tau atrodo teisinga, bet atmink, kad suspausto oro rinktuvas padidinto pavojingumo įrenginys.
PS atlik hidraulinį bandymą. pripilk oro rinktuvą vandens ir pripompuok bent iki 16 bar. su rankine pompa. bus ramiau.
-
- Forumietis
Mano resyveris darytas iš dujų baliono. Jame nupjautas viršus ir įvirinta stora skarda, siūlė gan galinga. Taip pat apačioj ir viršuje įvirinti pajungimai: įėjimas ir išėjimas. Jokio apsauginio vožtuvo nėra, bet kitu atveju, jis yra ant smėliasrovės bei ant pačio kompresoriaus. Resyveris pajungtas šlanga prisukta su chamutu. Buvau užpūtęs sykį virš 10 BAR ir nieko nenutiktų. Blogiausiu atveju manau, kad nušautų šlanga 

-
- Forumietis
-
- moderatorius
Laimi, daryk toliau, viskas ten gerai, tos 10-13 atm. nėra tiek daug, o jei bus kur nesandarumas tai tikrai nuo tokio slėgio nieko neišdraskys, nes oro tūris tik apie 10 kartų didesnis negu paties baliono. Atsiradus net ir nedideliam nesandarumui tas slėgis gana greitai per jį nukris iki nepavojingo. Čia juk ne 300 atm kaip narų ar gaisrininkų balionuose.
Juk nieko nebūna kai atsuki resiverio čiaupą prie tų 10 atm, tiesiog pučia orą ir tiek, kodėl tada neišrasko ten nieko?
Sutinku, kad pavojus visada yra ir atsargumas gėdos nedaro.
Juk nieko nebūna kai atsuki resiverio čiaupą prie tų 10 atm, tiesiog pučia orą ir tiek, kodėl tada neišrasko ten nieko?
Sutinku, kad pavojus visada yra ir atsargumas gėdos nedaro.
-
- Forumietis
Na as manau taipat kad tas resiveris kury as padariau tarnaus ir sekmingai dirbs man ,nes 10 -12 bar tai cia yra palyginti mazas slegis ,o kaip ir minejai indas nera jau super didelis ,mano pazystamo resiveris vis budavo kartais ytruksta per viena siule ir blogiausia kas darydavosi tai snypsdavo oras stipriai per ta vieta ir viskas ,litrazas buvo pas jy apie 120ltr,nei jis sprogdavo nei dar kaskas darydavosi .O kaip ZIL kalba apie kompresorine nunesta nuo zemes vaizdo kaip atomine elektrine ,tai koki cia palyginimai ,pas mane buitinis kompresorius ,o ten tai kogero jau pramoniniai ir oro talpos tikrai ne po 100 ltr ,tad supraskim kas ko klausia ir ka lyginam .
Bet kad oro rinktuvas pavojingas indas tai sutinku pilnai .
Bet kad oro rinktuvas pavojingas indas tai sutinku pilnai .
8-611-55700
-
- Forumietis
Mano paminėtas vienos avarijos pvz ir buvo su NV kompresoriumi ir oro rinktuvas iki 270 ltr.
Ypač jei patalpa nedidelė ir joje staigiai pakyla slėgis tai viskas lekia į šalis.
Dideli oro rinktuvai registruojami ir juos tikrina inspektoriai. Tai ten tvarkos daugiau. Bet žinoma visko pasitaiko.
Bet kokiu atveju geriau naudoti du dujų balionus nei suvirini iš dviejų vieną. Rizikuoji.
Ypač jei patalpa nedidelė ir joje staigiai pakyla slėgis tai viskas lekia į šalis.
Dideli oro rinktuvai registruojami ir juos tikrina inspektoriai. Tai ten tvarkos daugiau. Bet žinoma visko pasitaiko.
Bet kokiu atveju geriau naudoti du dujų balionus nei suvirini iš dviejų vieną. Rizikuoji.
Jūs neturite teisės peržiūrėti failų, kurie yra prikabinti prie šio pranešimo.
-
- Forumietis
-
- Forumietis
Protinga yra mokytis ne iš savo klaidų. Aišku kažkam gal vistiek norisi savo kailiu įsitikinti praktiškai ir paneigti "sausas teorijas", kad šokti iš 9 aukšto yra negerai ir galima užsimušti. Bet kažkaip nerimta būtų ginčytis ir sakyti nebandę neaiškinkit. Tokių bandžiusių ir galinčių pasakyti atsiliepimus beveik nebėra. Nepyk, čia gi tavo reikalas ir niekas neperkalbės, tiesiog tokios frazės "suvirinau gan tvirtai", "turėtų laikyti", "svarkė gan moderni" kelia nemažas abejones (juk net pats abejodamas rašai). O gal tau ir laikys sėkmingai, bet kažkas paskaitęs temą nieko nesakęs susivirins blogai? Tiesiog gydymas kainuoja visiems mokesčių mokėtojams, o laikai nelengvi tad suprask nerimą...Laimius rašė:Na zmones galit sakyt ka norit ,bet suvirinau gan tvirtai, nes svarke gan moderni o ir virinti lygtais jau koki 6m virininu ir priekabu remus ir ttt,tai apie siule nereikia cia gruzo pilti ,kad laikys tas suvirinimas tai tikiu ir neabejoju,matau kad daug snekanciu , paklaust noreciau ka tokio panasaus esat dare kurie komentuojat bile kaip ,ar jum sprogo resiveris kury jus daret ? ar dar gal kas nepasiseke ?,nes girdziu tiktai teorinius zodzius ,o jus man is praktikos pasakykit kanors ,manau kad nesat to dare kurie daug senkat sausai . Neturiu pries jus nieko pries ,tik cia norejau parodyti kad galiu ir as kaska parodyti, galbut ydomaus galbut ne ,cia jau jums spresti ,tiesiog dalinuosi mintimis su jumis ,o jus uzsipuolat kaip koky beproty ,tai hebra taip niekas nedaro ,jai jau priestaraujat tai pasakykit kaskokiu pavyzdziu monciu ,kad ir as galeciau susimastyt galbut darau kaska blogai o ne taip kaip dabar ,SPROGSI ,istaskys tave ir tttt