Jeigu susiduriate su problemomis ar neveikia funkcionalumas, praneškite administracijai.
Dėkojame už supratingumą.

Padėkit sureguliuoti VW Golf Mk1 karbiuratorių

Čia diskutuojama apie viską kas susiję su senovinėmis transporto priemonėmis, išskyrus sritis kurios patenka į kitas forumo kategorijas.

Moderatoriai: Baronas, Moderatoriai

Forumo taisyklės
I dalis. Bendrosios nuostatos
1) Forume būtina laikytis Lietuvos Respublikos įstatymų, bei bendrų etikos normų: neįžeidinėti diskusijų dalyvių, jų pomėgių ar transporto priemonių, būti sąžiningiems. Pagarbos pašnekovui laikymasis – esminis kultūringo bendravimo forume bruožas. Forumas yra skirtas išsilavinusiems ir kultūringiems žmonėms.
2) Forume netoleruojamas betikslis žinučių rašymas. Į tai įeina ir rašymas ne tam skirtose temose, tų pačių žinučių kartojimas, emocijų reiškimas, dviejų vartotojų viešas susirašinėjimas. Bet kokias pastabas dėl forumo taisyklių laikymosi turi teisę pateikti tik forumo moderatoriai.
3) Forumas yra skirtas senovinių transporto priemonių gerbėjams. Forume senovine laikoma tokia transporto priemonė, kuriai žinutės parašymo dieną yra suėję 30 ir daugiau metų. Diskusijos apie jaunesnes transporto priemones draudžiamos.
5) Iš kiekvienos naujai sukurtos temos pavadinimo turi būti suprantama temos (diskusijos, klausimo) esmė. (Teisingas temos pavadinimas – „GAZ 69 priekinis tiltas“, neteisingas temos pavadinimas – „Priekinis tiltas“.).
6) Visos forume pateikiamos nuotraukos turi būti pateikiamos naudojant failų prisegimą. Draudžiama įdėti nuotraukas, kurios užsikrauna iš kitų puslapių (funkcija "img").
7) Kiekvienas vartotojas, savo žinutėje prisegdamas failą, kartu patvirtina bei prisiima iš to išplaukiančią atsakomybę, kad failas pateikiamas nepažeidžiant kitų asmenų autorinių teisių. Visi ginčai dėl autorinių teisių yra sprendžiami teisme tarp autoriaus ir tariamai jo teises pažeidusio asmens. Forumas nėra teismas ir autorinių ginčų nenagrinėja.
9) Forume skatinamas bendravimas taisyklinga lietuvių kalba. Kitos tautybės forumiečiams leidžiami daliniai nukrypimai.

Plačiau: Visos taisyklės
karoliens
Naujokas
Naujokas

Padėkit sureguliuoti VW Golf Mk1 karbiuratorių

Standartinė karoliens »

Sveiki,

Atšilus orams maniškis pierburg 1b3 pradėjo pušinėt. Kaip nuo nulio jį nureguliuot? Manuale rašo, kad visų pirma reikia susukti idle ir mixture varžtelius iki galo, o tada abu atsukti 4 pilnus ratus. O nuo šitos vietos su idle varžteliu pastatyti idle speed (~850RPM). Tada reikia sukioti mixture varžtelį kol apsukos būna pike. Tada vėl seka idle speed nustatymas idle varžteliu, tada vėl su mixture piko ieškom ir šiuos žingsnius kartojame tol kol mixture varžtelio sukinėjimas nebeduoda jokio rezultato? Tačiau pagal šią instrukciją finale man gaunasi, kad idle varžtelis būna susuktas iki galo. Ką blogai darau ir ar išvis įmanoma pačiam normaliai sureguliuot?

Šiuo metu man ryte sunkiai kuriasi, o kai užsikuria tai purtos, kalakatuojas ir užgęsta (bent šiandien ryte taip buvo). O vakar per pietus užsikūrė, pradžioj negražiai truputį dirbo ir kai pradėjau važiuot nuspaudus akseleratorių patrukčiodavo, tačiau kai prašilo viskas lyg ir tvarkoj buvo. Tai šie požymiai yra per riebaus ar per lieso mišinio pasekmė?

Beja laidai, skriejikas, paskirstytojo dangtelis, kontaktai, žvakės nauji.
Vartotojo avataras
Vairuotojas
Forumietis
Forumietis

Re: Padėkit sureguliuoti VW Golf Mk1 karbiuratorių

Standartinė Vairuotojas »

ar riebus ar sausas manau žvakė tūrėtų parodyt.
Gregas
Naujokas
Naujokas

Standartinė Gregas »

Pagal Tavo aprašytus požymius panašu, kad mišinys yra per riebus. Apžiūrėk dar gerai ar negaudo niekur oro (per padą karbiuratoriaus, arba gal per kokią vakumo šlangelę). Aišku, kaip sakė Vairuotojas, pagal žvakes taip pat matosi koks mišinys.
Vartotojo avataras
tadas1991
moderatorius
moderatorius

Standartinė tadas1991 »

Gal taip spjovus ir nuvežus normaliam karbiuratoristui? Dar tokių yra likę šiais laikais šiek tiek.
Esu girdėjęs rekomendacijų, kad neblogas meistras: http://karbiuratoriai.lhosting.info
Kaune.
Beje, ne visais atvejais pavyksta viską taip gerai sutvarkyti. Seni benzininiai varikliai kažkodėl mano pastebėjimais mėgsta nedirbti savo gimtomis laisvomis apsukomis ir būna truputį sukeltos, nors variklis dar visai gyvas.
karoliens
Naujokas
Naujokas

Standartinė karoliens »

Na aš Šiauliuose gyvenu, taigi Kaune netinka. Vežiau aš jau žiemą reguliuot į Kairius, tačiau pavasarį pradėjo jis man vėl pušinėt, tai galvoju gal visgi pavyks pačiam, bet kolkas nelabai gaunasi. Patsosas automatinis. Yra dar laisvų laidų - vienas nuo kolektoriaus (pašildymas), kitas nuo patsoso korpuso (pašildymas?), yra ant antifryzo šlangos toks daviklis su 4 kontaktais, bėda tik ta, kad nežinau kaip ten sujungt viską. Bet jei veikė nepajungus šių dalykų, tai gal ir neturi didelės įtakos jie. Šiaip aišku reikia vistiek sujungt viską, bet bėda, kad niekur nerandu schemos ar nuotraukų kur matytosi.
minde
Forumietis
Forumietis

Standartinė minde »

Dėl oro sklendės („podsosas“) svarbu tik, kad karštam varikliui būtų pilnai atsidarius. Visi kiti jos nesklandumai atsilieps tik šalto variklio užvedimui/darbui (kaip tau ir yra). Paprastai stringa bimetalinė spiralė, kuri prijungta tiesiai prie sklendės ašelės tokioje pūslėje, kurią šildo variklio vanduo. Taip pat būna perdegę pašildymo spiralės. Bet jos pas tave ir taip kaip ir neprijungtos.
Jeigu nesidarinėja tinkamai, mest visas tas automatikas ir prijungt paprasčiausią Žigulio troselį į kabiną.
Vartotojo avataras
kisa
Forumo rėmėjas
Forumo rėmėjas

Standartinė kisa »

viskas ten su tuo padsosu tvarkoj, viskas veikia, viskas pajungta.Paprasčiausiai vaikinukui truputį nepatiko darbas, na, ir kaip visada būna, per daug pridarai besukinėdamas :wink:
laidai kontaktams aišku, turi būt pajungti, dėl to šaltam ir gaunasi truputį grybavimas, o visa kita-mišinio problemos :moped:
Automobilių karbiuratorių remontas/tiuningas Vilniuje.
Remontuoju Weber/Dellorto dvigubus karbiuratorius, amerikonų karbų restauracija

867075925
karoliens
Naujokas
Naujokas

Standartinė karoliens »

karoliens
Naujokas
Naujokas

Standartinė karoliens »

karoliens
Naujokas
Naujokas

Standartinė karoliens »

O čia kolega atsiuntė nuotraukas kaip jis sujungė viską, bet vistiek man čia daug klausimų:

https://picasaweb.google.com/lh/photo/f ... directlink
https://picasaweb.google.com/lh/photo/R ... directlink
https://picasaweb.google.com/lh/photo/r ... directlink

Jei gerai supratau tai pas mane laisvas raudonas/baltas laidas turi susijungti su raudonu (kolektoriaus pašildymas). Bet ir dabar prilietus iš apačios kolektorių, ir kai buvau nuėmęs jį ir pajungęs tiesiogiai nuo pliuso, niekas ten nešilo.

Su tuo keturių kontaktų davikliu tai mistika man išvis kaip jis ten susijungia.

minde žinau tiksliai kur yra ta bimetalinė spiralė, kaip ją patikrinti ar ji nestringa, kaip patikrinti pašildymo spiralę. Turiu nuimtą tokį pat karbiuratorių jei tai padėtų, galiu nufotografuot, tik padėkit man ten viską suvest į vietas. :)