Esu narys poros forumų, kuriuose bendraujama anglų kalba. Esu tikras, kad ten rašydamas padarau klaidų, bet niekada nesulaukiau nei priešiškumo, nei moralizavimo, nei pašaipų. Taipogi randu ir anglakalbių daromų klaidų, ir slengo, bet nerandu, kad jie mokytų vieni kitus ar tam skirtų ištisas temas. Gal būt todėl, kad supranta, jog forumas skirtas kažkokiai bendrai, juos visus jungiančiai sričiai, kuri ir yra esminė, o kalbėt taip, kaip kalba karalienė visi vienodai negali dėl elementarių priežasčių?
Mūsų tarpe yra daug žmonių, kuriems lietuvių kalba nėra gimtoji, bet jie puikiai išmano variklius, kėbulo darbus, technikos istoriją ir daugelį kitų, šiam forumui esminių dalykų.
Taip pat mūsų tarpe kartas nuo karto atsiranda ir visiškai niekam nereikalingų dvejetukininkų rėžiančių akį savo beraštiškumu ir kvailumu apskritai. Bet sutikite, jie nepritapę ilgainiui ir išnyksta nepastebimai. Todėl manau, kad plėtot tokią temą būtų nekorektiška vienų ir beprasmiška kitų atžvilgiu. Mūsų tikslas- senovinė technika ir jos puoselėjimas. Todėl aš gerbsiu kiekvieną, kuris tą daro, nepriklausomai nuo to ar, taip susiklosčius likimui, baigė septynias klases kur nors Šalčininkuose, ar apsigynė kelias filologijos disertacijas universitetuose.
Jeigu susiduriate su problemomis ar neveikia funkcionalumas, praneškite administracijai.
Dėkojame už supratingumą.
Dėkojame už supratingumą.
KALBOS DARKYTOJŲ PAŠIŪRĖ
Moderatoriai: Shumeras, tadas1991, TADAS 125, Moderatoriai
-
- Forumietis
-
- JUODA ZONA
Re: KALBOS DARKYTOJŲ PAŠIŪRĖ
Auksiniai zodziaivirgas rašė:Esu narys poros forumų, kuriuose bendraujama anglų kalba. Esu tikras, kad ten rašydamas padarau klaidų, bet niekada nesulaukiau nei priešiškumo, nei moralizavimo, nei pašaipų. Taipogi randu ir anglakalbių daromų klaidų, ir slengo, bet nerandu, kad jie mokytų vieni kitus ar tam skirtų ištisas temas. Gal būt todėl, kad supranta, jog forumas skirtas kažkokiai bendrai, juos visus jungiančiai sričiai, kuri ir yra esminė, o kalbėt taip, kaip kalba karalienė visi vienodai negali dėl elementarių priežasčių?
Mūsų tarpe yra daug žmonių, kuriems lietuvių kalba nėra gimtoji, bet jie puikiai išmano variklius, kėbulo darbus, technikos istoriją ir daugelį kitų, šiam forumui esminių dalykų.
Taip pat mūsų tarpe kartas nuo karto atsiranda ir visiškai niekam nereikalingų dvejetukininkų rėžiančių akį savo beraštiškumu ir kvailumu apskritai. Bet sutikite, jie nepritapę ilgainiui ir išnyksta nepastebimai. Todėl manau, kad plėtot tokią temą būtų nekorektiška vienų ir beprasmiška kitų atžvilgiu. Mūsų tikslas- senovinė technika ir jos puoselėjimas. Todėl aš gerbsiu kiekvieną, kuris tą daro, nepriklausomai nuo to ar, taip susiklosčius likimui, baigė septynias klases kur nors Šalčininkuose, ar apsigynė kelias filologijos disertacijas universitetuose.

Domina ivairios mopedu Riga dalys 

-
- Forumietis
Manau, kad bėda ne ta, kad turintys ką pasakyti apie senovinę techniką, dėl vienokių ar kitokių priežasčių nemoka rašyti lietuviškai be klaidų. Kalbu apie kitataučius ar mažiau išsimokslinusius. Bėda, kad įsigali nepagarbus požiūris į lietuvių kalbos rašybą pačių lietuvių tarpe. Piktybiškai rašoma be lietuviškų raidžių, be skyrybos ženklų ir t.t. Įsigali požiūris, kad iš viso nereikia paisyti jokių rašybos taisyklių.
Beje, mano pastebėjimu žmonės turintys žinių apie senovinę techniką, šiame forume rašo (arba stengiasi rašyti) taisyklingai lietuviškai.
Beje, mano pastebėjimu žmonės turintys žinių apie senovinę techniką, šiame forume rašo (arba stengiasi rašyti) taisyklingai lietuviškai.
Paskutinį kartą redagavo Eisinas 06 Sau 2012, 01:43, redaguota 4 kartą(us).
-
- JUODA ZONA
Kolegos nebeieskokime siknoj smegenu
,nuo to niekas nepasikeis, kaip rasem visi savo stilium taip ir rasysim, ir nesukit galvos ,visi viska supranta, suprato ir supras,o kad vienas zioplys koks pasitaike kinietis kuris nei bum bum nesupranta lietuviu kalbos,tai maty pierkunas is giedro dangaus toki kitaicka 

Domina ivairios mopedu Riga dalys 

-
- Forumietis
Viena yra padaryt gramatiniu klaidu, kita - sumalt sakini, kad niekas nesuprastu.
-
- moderatorius
Kodėl mes turime lygiuotis į tuos, kurie rašo ir kitiems leidžia rašyti ne pagal savo šalies kalbos gramatiką, kuom jie geresni, sakyčiau galėtų tą patį daryti, tikrai nepakenks. Tada gal pradėkime išvis nebesilaikyti kelių eismo taisyklių, nes kažkur už tai niekas nebaudžia. Suprantu, kad klaidų darome visi, bet nedarykime jų specialiai, ir forumas taps malonesnisvirgas rašė:Esu narys poros forumų, kuriuose bendraujama anglų kalba. Esu tikras, kad ten rašydamas padarau klaidų, bet niekada nesulaukiau nei priešiškumo, nei moralizavimo, nei pašaipų. Taipogi randu ir anglakalbių daromų klaidų, ir slengo, bet nerandu, kad jie mokytų vieni kitus ar tam skirtų ištisas temas. Gal būt todėl, kad supranta, jog forumas skirtas kažkokiai bendrai, juos visus jungiančiai sričiai, kuri ir yra esminė, o kalbėt taip, kaip kalba karalienė visi vienodai negali dėl elementarių priežasčių?

-
- Forumietis
Ponas Virgas iš dalies teisus,bet...Visokie anglikonai,germanai ir kitos didelės tautos gali sau tai leisti.Mūsų ,gi,šalis nykštukė,ir turim stengtis kiekvienam žingsnyje,kad nežūtu mūsų tradicijos,tuo pačiu ir mūsų kalba.Męs,seniai,jeigu vieną,kitą rusišką,barbarizmą ir panaudojam,tai dar pusę bėdos,bet pažiūrėkim kaip šneka ir rašo jaunimas.Aš irgi nesu didis lituanistas,bet jei kiekvienas nors kiek pasistengsim,tai visiems nuo to bus tik smagiau,skaitant viens kito dėstomas mintis.
Mes,visi maži vaikučiai,norim augti dideli, bet pasenę suvaikėjam,ir vėl tampame ...maži.
-
- Forumietis
Aš nesuprantu, kodėl jūs taip sureikšminat bukumą ir laikot jį nepagarba sau, grėsme tradicijoms ar tautos išlikimui, o taip pat naiviai tikitės, kad marazmatiški potringavimai ir įvairios pašiūrės padės jį išgyvendint. Mane asmeniškai jis žavi ir linksmina. Aš įsitikinęs, kad pasaulis būtų daug nuobodesnis, jei jame nebūtų bukų:
http://www.oldtimers.lt/viewtopic.php?f ... ilit=vasia
-
- Forumietis
Žodyje padaryt klaidą tai bent perskaityt įmanoma, bet kaip parašo sakinį ir perskaičius suprast neįmanoma, tada tai jau ...
-
- Forumietis
Tai čia ir gali būti ta vieta kur visi pasijuoksime iš bukumo. Beje, tiems iš ko juoksimės malonu visgi nebus ir gal nebenorės čia daugiau patekti.virgas rašė:Aš nesuprantu, kodėl jūs taip sureikšminat bukumą ir laikot jį nepagarba sau, grėsme tradicijoms ar tautos išlikimui, o taip pat naiviai tikitės, kad marazmatiški potringavimai ir įvairios pašiūrės padės jį išgyvendint. Mane asmeniškai jis žavi ir linksmina. Aš įsitikinęs, kad pasaulis būtų daug nuobodesnis, jei jame nebūtų bukų: