Jeigu susiduriate su problemomis ar neveikia funkcionalumas, praneškite administracijai.
Dėkojame už supratingumą.

KALBOS DARKYTOJŲ PAŠIŪRĖ

Čia rasite viską, kas netelpa į kitas temas, tačiau žinutės turi būti susiję su transporto priemonėmis.

Moderatoriai: Shumeras, tadas1991, TADAS 125, Moderatoriai

Vartotojo avataras
Teris
Forumietis
Forumietis

Re: KALBOS DARKYTOJŲ PAŠIŪRĖ

Standartinė Teris »

Nesuprantu čia lietuvių pamokų forumas? Pamokėlės vykdomos? Manau ne lietuvių kalbos susirinkom aiškintis kaip tas rašomas ,kaip tas rašomas. Jeigu yra toks noras, galite apsilankyti mokykloje 2-ą kartą.
virgas
Forumietis
Forumietis

Standartinė virgas »

Eisinas rašė: Tai čia ir gali būti ta vieta kur visi pasijuoksime iš bukumo. Beje, tiems iš ko juoksimės malonu visgi nebus ir gal nebenorės čia daugiau patekti. :-)
Aš nei už, nei prieš, tik iš patirties žinau, kad nė vienas asilas nuo jokių poveikių priemonių arkliu nėra tapęs, todėl ir dabar pastangos gali likt bevaisės :-)
Paskutinį kartą redagavo virgas 06 Sau 2012, 12:27, redaguota 1 kartą(us).
bojarinas
Forumietis
Forumietis

Standartinė bojarinas »

Atciu..... radau va tokia padeka.Dingo pas mane jungiklis perungti i lietuviu ar rusu rasmenis... tai man dabar negyventi?
virgas
Forumietis
Forumietis

Standartinė virgas »

bojarinas rašė:Atciu..... radau va tokia padeka.Dingo pas mane jungiklis perungti i lietuviu ar rusu rasmenis... tai man dabar negyventi?
Prieš keletą metų gyvenau Anglijoje ir rašydavau į forumą iš kompiuterio, kur, atrodo, nei tokio jungiklio, nei lietuviško raidyno klaviatūroje apskritai nebuvo. Mane gelbėjo tik tai, kad tada forume buvo apie ką kalbėti ir be gramatikos, todėl kažkaip likau nesuvalgytas :-)
Eisinas
Forumietis
Forumietis

Standartinė Eisinas »

virgas rašė:
bojarinas rašė:Atciu..... radau va tokia padeka.Dingo pas mane jungiklis perungti i lietuviu ar rusu rasmenis... tai man dabar negyventi?
Prieš keletą metų gyvenau Anglijoje ir rašydavau į forumą iš kompiuterio, kur, atrodo, nei tokio jungiklio, nei lietuviško raidyno klaviatūroje apskritai nebuvo. Mane gelbėjo tik tai, kad tada forume buvo apie ką kalbėti ir be gramatikos, todėl kažkaip likau nesuvalgytas :-)
Virgai, Jūs juk raštingas žmogus ir Jums nėra jokio sunkumo rašyti be klaidų. :-) Tai kam Jūs ginate analfabetų "teisę" rašyti darkant lietuvių kalbą?
edvin_chelseafc
Forumietis
Forumietis

Standartinė edvin_chelseafc »

gal kas is jusu teikia nemokamas pamokas lietuviu kalbos? man kaip tik reik ehzaminui pasiruosti
Газ 24 1972 г.в
Vartotojo avataras
Almys
Forumietis
Forumietis

Standartinė Almys »

Eisinas rašė:Dvylika metų mokėtės mokykloje ir neišmokote sakinio be klaidos parašyti. Ką ten sakinio, retas žodis be klaidos. Taip rašydami demonstruojate savo neišprusimą ir protinių galių ribotumą.
Gerbiamasis , persiskaitykit forumo taisykles.Jūsų triūsą moderatoriai turėtu tinkamai įvertinti.Forume įžeidinėti draudžiama , o jūsų rašliava skaitau įžeidinėjimu.Gal turite mediko išsilavinima, jei jau viešai skelbiate diagnoze.
Aš pats esu ne lietuvis nors ir baiges lietuvišką mokyklą.
virgas
Forumietis
Forumietis

Standartinė virgas »

Eisinas rašė: Virgai, Jūs juk raštingas žmogus ir Jums nėra jokio sunkumo rašyti be klaidų. :-) Tai kam Jūs ginate analfabetų "teisę" rašyti darkant lietuvių kalbą?
Stengtis rašyt taisyklingai- mano asmeninis pasirinkimas, man jo niekas neprimetė ir įkyriai nesiūlė, o taipogi- taip susiklosčiusių aplinkybių rezultatas. Bet prisėdęs prie kompiuterio, kur nėra klaviatūroje sužymėtų lietuviškų raidžių, aš tikrai nesuksiu sau galvos ir rašysiu be jų. Esu tikras, kad tie, kuriems aš rašysiu mane tikrai supras.
Aš neginu niekieno teisių, tuo užsiima atitinkamos visuomeninės organizacijos :-)
Aš tik bandau atkreipti jūsų visų dėmesį, kad negali visi būt vienodai išlavinę savo rašybos, o to priežastys gali būti labai įvairios, todėl šaipydamiesi iš vienų mes galime įžeisti kitus: tuos, kurie plaktuką, veržliaraktį ar kokį kitą instrumentą valdo geriau už rašiklį ar klaviatūrą, taipogi į tai, kad ne dailyraštis yra šio forumo esminis momentas. Bendras hobis gali jungti labai skirtingų išsilavinimų ir socialinių sluoksnių žmones. Tai lyg kitados Lietuvoje praktikuota bičiulystės teisė, kai bendra bitininkystės veikla sulygindavo mokslus išėjusius bajorus su beraščiais baudžiauninkais.
Kita vertus- mano močiutė buvo beraštė arba analfabetė, kaip jūs sakot, bet, drįsiu sakyt, daugeliu atžvilgių nepalyginamai pranašesnė už daugelį taisyklingai rašančių žmonių :-)
Eisinas
Forumietis
Forumietis

Standartinė Eisinas »

Virgai, visiškai sutinku su Jumis. Čia renkasi labai skirtingo išsilavinimo ir amžiaus žmonės, kurios suvienija bendras pomėgis. :-) Man atrodo, kad piktintis kada žmogus stengiasi rašyti taisyklingai, bet visgi padaro vieną kitą klaidą, tikrai neverta. Pyktis ima kada rašoma sąmoningai nepaisant jokių rašybos taisyklių, be lietuviškų raidžių ir t.t.
Gerb., Almy, nenoriu įžeisti nei Jūsų, nei ko nors kito. Tokia mintis kyla, kai analfabetas ima atkakliai ginti savo "teisę" darkyti kalbą ir dar tyčiojasi iš pastangų ką nors pakeisti. Visgi jeigu ką nors įžeidžiau - atsiprašau. :-)
Paskutinį kartą redagavo Eisinas 06 Sau 2012, 17:33, redaguota 1 kartą(us).
Vartotojo avataras
Fon
Forumietis
Forumietis

Standartinė Fon »

Eisinas rašė:Virgai, visiškai sutinku su Jumis. Čia renkasi labai skirtingo išsilavinimo ir amžiaus žmonės, kurios suvienija bendras pomėgis. :-) Man atrodo, kad piktintis kada žmogus stengiasi rašyti taisyklingai, bet visgi padaro vieną kitą klaidą, tikrai neverta. Pyktis ima kada rašoma sąmoningai nepaisant jokių rašybos taisyklių, be lietuviškų raidžių ir t.t.
Gerb., Almy, nenoriu įžeisti nei Jūsų, nei ko nors kito. Tokia mintis kyla, kai analfabetas ima atkakliai ginti savo "teisę" darkyti kalbą ir tyčiojasi iš pastangų ką nors pakeisti. Visgi jeigu ką nors įžeidžiau - atsiprašau. :-)
Žiūrėjau , žiūrėjau visus postus , jau norėjau ir pats parašyt , bet užteks pasirašyt po Eisinas , Dėkui , Tamsta parašei tiksliai , ką galvoju . Ką tik galėčiau pridurt - nieku gyvu nerašiau apie nelietuvių rašybą , dėkui jiems šaunuoliams , kad rašo lietuviškai , ir kitasyk nepalyginamai geriau , nei ,,korennoje naselenije'' :bravo:
Taipogi nėra reikalo totaliai kibt prie paukščiukų/nosinių , jei jų nėr klaviatūroje , tai ką bedarysi ... ale kai jie nerašomi dėl išprusimo stokos , tai jau visiškai kitas dalykas ...
+370 610 60134
Jei bijai - nedaryk , jei darai - nebijok