Jeigu susiduriate su problemomis ar neveikia funkcionalumas, praneškite administracijai.
Dėkojame už supratingumą.
Dėkojame už supratingumą.
Ar tai M408 variklis?
Moderatorius: Moderatoriai
Forumo taisyklės
Klausti daikto kainos ir diskutuoti apie kainą yra draudžiama.
Kuo aiškiau suformuluokite temos pavadinimą.
Klausti daikto kainos ir diskutuoti apie kainą yra draudžiama.
Kuo aiškiau suformuluokite temos pavadinimą.
-
gnomas
- Naujokas

Ar tai M408 variklis?
Sveiki, niekaip nesurandu interneto platybėse ar tai M408 variklis, o galbūt M403? Gal galėtų kas nors patvirtinti arba paneigti mano spėliones? Galbūt kas nors turi šio variklio remonto knygą atsisiuntimui? Būčiau labai dėkingas.
Jūs neturite teisės peržiūrėti failų, kurie yra prikabinti prie šio pranešimo.
-
Arisimo
- Forumietis

Re: Ar tai M408 variklis?
Manau, kad jis buvo skirtas elektros generatorių sukti, nes priekinėje variklio dalyje matosi tvirtinimai skirti prisukti jį prie rėmo. Bet jis buvo panaudotas kažkuriam iš tamstos paminėtų modelių. Kolega Geodezininkas tokį turi nusipirkęs http://www.oldtimers.lt/viewtopic.php?f=40&t=30440
-
Arisimo
- Forumietis

Ir dar gerai įsižiūrėjus matosi, kad sankabos kojelė kaip pas 402-407, be hidraulinio stūmuokliuko, tai graičiausiai buvo panaudota kažkuriam iš šitų modelių.
-
gnomas
- Naujokas

Na paskutiniu metu jis buvo įdėtas į m400. Dėl to ir kojelės priekyje. Pas geodezininką blokas lygtais toks pats, bet rašo, kad ir kiti varikliai panašūs, be to dangteliai tinka vienas nuo kito, karbiuratorius ir t.t.
Per paiešką ieškant tai viena detalė nuo vieno variklio tai kita nuo kito ir nebesusigaudau koks iš tikrųjų pas mane.
Per paiešką ieškant tai viena detalė nuo vieno variklio tai kita nuo kito ir nebesusigaudau koks iš tikrųjų pas mane.
-
Arisimo
- Forumietis

Vožtuvų dangtelį galima pakeisti, bet ten dar keičiasi ir papildomas kronšteinas viduje, per kurį eina paskirstytojo velenas. 408-o paskirstytojas tvirtinasi su varžteliu, o 407-o su apkaba.
-
Arisimo
- Forumietis

Karbiuratorius kaip ir įsiurbimo kolektorius nuo 408, kaip ir galva, nes pas 407 ir 403 galvoje nebuvo šildymo sistemos kraneliui vietos numatyta įmontuoti. Teisingai, šie varikliai išoriškai panašūs, bet ir skirtingi. Pas jus paskirstytojas P-107 kiek matau, o pas 407 P-35.
-
Geodezininkas
- Forumietis

Vienu žodžiu čia grynas 408. Generatorius čia irgi 408 nes ankstesnių modelių mažesnis buvo.
Visi mirė iš juoko, o aš likau gyvas.
-
Geodezininkas
- Forumietis

Tik nesuprantu kas ten per skarda tarp kolektoriaus ir karbo. Jei dar apie panašumus skirtumus tai pas 403, 408 tepalo grubaus valymo filtras stovi stačiai, pas senesnius šonu, dar man atrodo tepalo slėgio daviklis tvirtindavosi skirtingai. 408 nebeturi išėjimo valytuvų trosui, bet nusukus dangtelį ta detalė įsistatyt turėtų.
Visi mirė iš juoko, o aš likau gyvas.
-
Arisimo
- Forumietis

Vienu žodiu taip: nusivalote ta vietą po išmetimo kelektoriumi prie benzo pompos ir prie tepalo grubaus valymo filtro. Pas vienus nr. būdavo rašomas virš benzo pompos, pas kitus po grubaus valymo filtru ir bus aišku kieno variklis. Jei numeris prasideda 408 ar 407 tai būtent tam modeliui buvo skirtas variklis. O jei nr. prasideda bet kokiu skaičiumi, tai jis buvo skirtas elektros generatoriui ir dar kitom reikmėm.
-
gnomas
- Naujokas

Ačiū labai už komentarus. Esu naujas šiame reikale ir kolkas grybauju
Reikės atidžiau paieškoti numerių, nes per rūdis nieko nesimato.
Reikės atidžiau paieškoti numerių, nes per rūdis nieko nesimato.