Ui, tik dabar pamačiau, kad nieko neatsakiau

Pabandykim paskaičiuoti:
- pati smėliabačkė susikonstruoti daug nekainuoja, priklauso už kiek rasite įsigyti balioną. Aš panaudojau jau turimą 40-50 litrų. Su kranais ir kitom smulmenom manau į kokį 100lt turėtumėt tilpti. Žinoma, neskaičiuojant darbo laiko...
- kompresorius. Čia jau ir sėkmės reikalas už kiek ir kaip pavyks nupirkti. Teko matyt ir po 400-500lt už veikiantį N.V. kompresorių. Mano atveju, 1 jau turėjau, dar kelis pirkau, iš dviejų sudėjau vieną gerą ir pan. Jei tik smėliuoti, galima atbulinių vožtuvų ir kitų smulkmenų nedėti. Su 2 N.V. kompresoriais smėliuojasi žymiai smagiau. Tegu su viskuo investuojame į oro tiekimą ~1500 lt. Žinoma, neskaičiuojant darbo laiko...
- pats smėlis. Savo atveju išbandžiau ir pirktinio, kvarcinio (0-0,4mm frakcija), ir savo pasiruošto iš ežero paplūdimio. Moskvitukui nusmėliuoti (labai apytiksliai) sunaudojau apie 500-650kg smėlio. Didžioji dalis nieko nekainavo, o ir smėliuojant skirtumo tarp abiejų smėlio variantų nelabai ir jutau... Taip, kad čia galima ir su 0lt prasiversti. Žinoma, neskaičiuojant darbo laiko...
- visos kitos smulkmenos kaip kazkokie tai kraneliai, šlangos, apsaugos ir dar ko prireikia, tebūnie ~150lt.
- gruntavimas. Čia jau kokio grunto norit. Aš sunaudojau 2x1,6l Novol epoksidinio grunto. 140lt.
Taigi, apibendrinant, sąmata ~1900lt.
Ar žinot kiek tokia paslauga kainuoja? Aš kažkaip nesidomėjau...
Mano motyvai visa tai darytis pačiam:
- tai darbas, mano nuomone, kuriam galima surinkti žinių ir gana greitai įgauti įgūdžių, kad padaryti pačiam. Pirkti paslaugas tikrai dar bus galima kitose srityse;
- smėliuoti, sergant šia liga, tikrai atsiranda ką, jei ne moskvičių, ar jo dalis, tai kokį motociklą ir t.t. Su pasiruošta įranga nusmėliuosit dar n moskvitukų. Ir vėl progresuojančios ligos simptomai
- man kaip lėtam darbininkui, nutolusiam nuo pagr. paslaugų centrų dažnai pririekia lankstumo. Labai sunku visas dalis paruošti ir vienu metu nuvežti smėliuoti. Vis tiek ką nors pamiršti
- Nesmėliuojant, atsiveria visos galimybės naudoti kitą pneumatinę įrangą, veržliarakčius, pačiam padažinėti ir t.t. Tikrai smagi galimybė (pilnau ją relizuoti reikia gal papildomo resyverio);
Geodezininkas rašė:Šaunu kad pats smėliuojat. Bet gal galėtumėt pasakyt kiek kainavo smėliapūtę susikonstruot ir visos kitos smėliavimo gruntavimo išlaidos? Klausiu nes domina ar susitaupo negu vežt kažkam tai padaryt.