Jeigu susiduriate su problemomis ar neveikia funkcionalumas, praneškite administracijai.
Dėkojame už supratingumą.

IZ 350

Čia diskutuojama apie viską kas susiję su senovinėmis transporto priemonėmis, išskyrus sritis kurios patenka į kitas forumo kategorijas.

Moderatoriai: Baronas, Moderatoriai

Forumo taisyklės
I dalis. Bendrosios nuostatos
1) Forume būtina laikytis Lietuvos Respublikos įstatymų, bei bendrų etikos normų: neįžeidinėti diskusijų dalyvių, jų pomėgių ar transporto priemonių, būti sąžiningiems. Pagarbos pašnekovui laikymasis – esminis kultūringo bendravimo forume bruožas. Forumas yra skirtas išsilavinusiems ir kultūringiems žmonėms.
2) Forume netoleruojamas betikslis žinučių rašymas. Į tai įeina ir rašymas ne tam skirtose temose, tų pačių žinučių kartojimas, emocijų reiškimas, dviejų vartotojų viešas susirašinėjimas. Bet kokias pastabas dėl forumo taisyklių laikymosi turi teisę pateikti tik forumo moderatoriai.
3) Forumas yra skirtas senovinių transporto priemonių gerbėjams. Forume senovine laikoma tokia transporto priemonė, kuriai žinutės parašymo dieną yra suėję 30 ir daugiau metų. Diskusijos apie jaunesnes transporto priemones draudžiamos.
5) Iš kiekvienos naujai sukurtos temos pavadinimo turi būti suprantama temos (diskusijos, klausimo) esmė. (Teisingas temos pavadinimas – „GAZ 69 priekinis tiltas“, neteisingas temos pavadinimas – „Priekinis tiltas“.).
6) Visos forume pateikiamos nuotraukos turi būti pateikiamos naudojant failų prisegimą. Draudžiama įdėti nuotraukas, kurios užsikrauna iš kitų puslapių (funkcija "img").
7) Kiekvienas vartotojas, savo žinutėje prisegdamas failą, kartu patvirtina bei prisiima iš to išplaukiančią atsakomybę, kad failas pateikiamas nepažeidžiant kitų asmenų autorinių teisių. Visi ginčai dėl autorinių teisių yra sprendžiami teisme tarp autoriaus ir tariamai jo teises pažeidusio asmens. Forumas nėra teismas ir autorinių ginčų nenagrinėja.
9) Forume skatinamas bendravimas taisyklinga lietuvių kalba. Kitos tautybės forumiečiams leidžiami daliniai nukrypimai.

Plačiau: Visos taisyklės
TVR
moderatorius
moderatorius

Re: IZ 350

Standartinė TVR »

O man autoritetas yra Alekejs Popovs su kuriuo šia tema ne kartą kalbėjau. Jo argumentai mane įtikino.
Vartotojo avataras
Andrius_iž49/350
Forumietis
Forumietis

Standartinė Andrius_iž49/350 »

TVR rašė:O man autoritetas yra Alekejs Popovs su kuriuo šia tema ne kartą kalbėjau. Jo argumentai mane įtikino.
Tvarkoj, vadinasi tokių cilindrų tikrai buvo, tik galimai nedaug.
Dabar dar reikėtų atsakyti klausimą ar ant iž350 cilindrai be ortakių buvo tokie patys, kaip ir 49tu be ortakių?

Jei kalbėti apie cilindrus su ortakiais, tai 49tam ir 350tam jie skiriasi.
Kartą ant 350to dėjau 49to cilindrą (su ovaliais ortakiais) - tako pavargt kol užsukau alkūnes.
Teko atleist bakelius, pirma užsukt alkūnes, o tada pusiau prievarta vėl užsukt bakelius.
Su tikruoju 350to cilindru tokių pokštų nebuvo, alkūnės užsisuko puikiai.
Vartotojo avataras
feisas
Forumietis
Forumietis

Standartinė feisas »

Andrius_iž49/350 rašė:
TVR rašė:O man autoritetas yra Alekejs Popovs su kuriuo šia tema ne kartą kalbėjau. Jo argumentai mane įtikino.
Tvarkoj, vadinasi tokių cilindrų tikrai buvo, tik galimai nedaug.
Dabar dar reikėtų atsakyti klausimą ar ant iž350 cilindrai be ortakių buvo tokie patys, kaip ir 49tu be ortakių?

Jei kalbėti apie cilindrus su ortakiais, tai 49tam ir 350tam jie skiriasi.
Kartą ant 350to dėjau 49to cilindrą (su ovaliais ortakiais) - tako pavargt kol užsukau alkūnes.
Teko atleist bakelius, pirma užsukt alkūnes, o tada pusiau prievarta vėl užsukt bakelius.
Su tikruoju 350to cilindru tokių pokštų nebuvo, alkūnės užsisuko puikiai.
Norint kad alkune normaliai prisispaustu prie cilindro visada reikia atpalaiduot kitus mazgus nes kitaip tikrai vargsi betaikydamas :rukau:
wilkas
Forumietis
Forumietis

Standartinė wilkas »

Turit kaikas iz350 (tikrai originalius) blokus ,kad butu oro angos ovalo formos o ne keturkampes?as asmeniskai turejau 4 blokus iz350 ir visi buvo keturkampem angom(buvo skirtingu metu). tokiu cilindru(be "liuktu") neesu mates ,kad butu keturkampem angom,nors tikrai nemazai tokiu cilindru praeja pro rankas . . .tad tokia cilindra gerai net nesutinka su tokiu bloku.isvadas darykit patys. . .o kas paveiksleli nupiesta,tai taip ir lieka nupiesta.
Perku viską kas susije su Lietuvos MOTOCIKLIZMO JUDĖJIMU TARPUKARYJE (ženkliukai,nuotraukos,medaliai, pažymėjimai ir t.t.)
tel.nr. 862564562
TVR
moderatorius
moderatorius

Standartinė TVR »

Pas mane variklio blokas su ovaliais kanalais. Tik neprasykit numauti cilindrą :-)
Vartotojo avataras
Andrius_iž49/350
Forumietis
Forumietis

Standartinė Andrius_iž49/350 »

TVR rašė:Pas mane variklio blokas su ovaliais kanalais. Tik neprasykit numauti cilindrą :-)
350to blokas su ovaliais? O kokia raide prasideda kodas?
Carli527
Forumietis
Forumietis

Standartinė Carli527 »

TVR rašė:Ir dar. Jeigu pastebėjote to pačio modelio varikliai turėjo cilindrus su technologinėmis ertmemis ir be jų. Kas dar kartą patvirtina tiesą, kad ne nuo modelio priklause cilindro tipas, o nuo gamybos technologinio proceso. Panašu, kad vienu metu buvo naudojamas ir sudėtingesnis (kai cilindras išliejamas kartu su "prapūtimo" kanalais), ir lengvesnis (kai "prapūtimo" kanalai išfrezuojami po liejimo) technologinis procesas.
Vadinasi IZ-350 skirtimo tokio kaip konkretaus ir nera. Gaunasi kad yra "pirmieji" ir "velesni", bet arteko susidurti literaturoje, dokumentuose kur tai butu parasyta. Nes pagal esamu IZ-350 "komplektus" sunku pasakyti koks cilindras , cilindro galvute, karburatorius turi eiti. Nes neradau kur aprasyta sarysis tarp gaminio, jo detaliu tarpusavio modifikacijos (raidziu).

Keletas nuotrauku is "Braliuku forumo" (Latviu).
Ne viska angliskai raso tai galiu klysti. Tad taisykit
Jūs neturite teisės peržiūrėti failų, kurie yra prikabinti prie šio pranešimo.
TVR
moderatorius
moderatorius

Standartinė TVR »

Carli527 rašė:
TVR rašė:Ir dar. Jeigu pastebėjote to pačio modelio varikliai turėjo cilindrus su technologinėmis ertmemis ir be jų. Kas dar kartą patvirtina tiesą, kad ne nuo modelio priklause cilindro tipas, o nuo gamybos technologinio proceso. Panašu, kad vienu metu buvo naudojamas ir sudėtingesnis (kai cilindras išliejamas kartu su "prapūtimo" kanalais), ir lengvesnis (kai "prapūtimo" kanalai išfrezuojami po liejimo) technologinis procesas.
Vadinasi IZ-350 skirtimo tokio kaip konkretaus ir nera. Gaunasi kad yra "pirmieji" ir "velesni", bet arteko susidurti literaturoje, dokumentuose kur tai butu parasyta. Nes pagal esamu IZ-350 "komplektus" sunku pasakyti koks cilindras , cilindro galvute, karburatorius turi eiti. Nes neradau kur aprasyta sarysis tarp gaminio, jo detaliu tarpusavio modifikacijos (raidziu).

Keletas nuotrauku is "Braliuku forumo" (Latviu).
Ne viska angliskai raso tai galiu klysti. Tad taisykit
Įdėjau brėžinį iš rimtos literatūros, kur aiškiai matosi kokia galvutė turi būti ant Iž-350 tai kokie dar gali būti klausimai? Ar nemokat brėžinių skaityti?
Carli527
Forumietis
Forumietis

Standartinė Carli527 »

Įdėjau brėžinį iš rimtos literatūros, kur aiškiai matosi kokia galvutė turi būti ant Iž-350 tai kokie dar gali būti klausimai? Ar nemokat brėžinių skaityti?[/quote]

Esme kad mokam. Nereikia karsciuostis, nes debatuose gimsta teisybe.

As asmeniskai bandau issiaiskinti konkreciai koks blokas, cilindras , cilindro galvute, oro filtras, karbiuratorius, degimo dezute, bakas su gumom ar be, ejo komplektacijoje IZ 350 tam tikru momentu. I kas nusako kokios komplektacijos turejo but?

man netinka toks pasakymas kaip "retas", sunkiai gaunamas.
TVR
moderatorius
moderatorius

Standartinė TVR »

Niekas nesikarščiuoja :-) Mano nuomone, tai niekur mes nerasim tokios dokumentacijos kurioje konkrečiai būtų parašyta kokiu periodu kaip komplektavo. Žinant tos šalies darbo metodus ir specifiką nenustebčiau jei ką tuo metu turėjo sandėlyje ta ir dėjo.