Jeigu susiduriate su problemomis ar neveikia funkcionalumas, praneškite administracijai.
Dėkojame už supratingumą.

avariniai posukiai

Perdarytos senovinės technikos (hotrod) skyrelis yra skirtas diskusijoms apie senovinę techniką, kuriai yra daugiau nei 30 metų ir kuri turi esminių perdarymų.

Moderatoriai: TVR, Moderatoriai

Infektus
Forumietis
Forumietis
Pranešimai: 188
Užsiregistravo: 25 Geg 2006, 20:51
Miestas: Vilnius

avariniai posukiai

Standartinė Infektus »

Sveiki, kas gali pagelbėti ir nupaišyti schemą ar parašyti, kaip veikia avarinis posukių signalas ant pvz. lada. Jei imant paprastą rėlę, tai posūkiai perretai mirksės. Gal žinot kaip galima pritaikyt kokia nors šiuolaikiškesnę avarinio rėlę? Ji išvis atskira ar integruota i paprastą rėlę? Ar tiesiog imesti elektros schema, kur matosi jos pajungimas. Dekoju :)
862358722
Vartotojo avataras
tadas1991
moderatorius
moderatorius
Pranešimai: 2067
Užsiregistravo: 15 Lap 2006, 20:03
Miestas: Kaunas

Re: avariniai posukiai

Standartinė tadas1991 »

Relė su avariniu eina kitokia, nei motociklinė paprasta dviejų ar trijų kontaktų, būna minimum keturių kontaktų, priklausomai nuo sistemos ir schemos realizavimo relės viduje ir išorėje, esu matęs ir penkių. Relės tarp skirtingų gamintojų gali ir netikti.
Beje, tikrai ne visos reilės keičia greitį, sumažėjus varžai. Pvz, senesnių Citroen modelių, bent mano turimų BX, C15, atrodo, kad ir Xantia, mirksi taip pat, ir nesikeičia dažnis perdegus lemputei arba prijungus priekabą. Jeigu gautumėt tokią relę, galiu pasidalinti ir Citroen BX elektros schemomis pilnomis, susirastumėt jau pats, ten viskas gana aiškiai, jeigu mokat brėžinius elektros skaityt ir anglų kalba nelabai svetima :)