Čia diskutuojama apie viską kas susiję su senovinėmis transporto priemonėmis, išskyrus sritis kurios patenka į kitas forumo kategorijas.
Moderatoriai:Baronas, Moderatoriai
Forumo taisyklės
I dalis. Bendrosios nuostatos
1) Forume būtina laikytis Lietuvos Respublikos įstatymų, bei bendrų etikos normų: neįžeidinėti diskusijų dalyvių, jų pomėgių ar transporto priemonių, būti sąžiningiems. Pagarbos pašnekovui laikymasis – esminis kultūringo bendravimo forume bruožas. Forumas yra skirtas išsilavinusiems ir kultūringiems žmonėms.
2) Forume netoleruojamas betikslis žinučių rašymas. Į tai įeina ir rašymas ne tam skirtose temose, tų pačių žinučių kartojimas, emocijų reiškimas, dviejų vartotojų viešas susirašinėjimas. Bet kokias pastabas dėl forumo taisyklių laikymosi turi teisę pateikti tik forumo moderatoriai.
3) Forumas yra skirtas senovinių transporto priemonių gerbėjams. Forume senovine laikoma tokia transporto priemonė, kuriai žinutės parašymo dieną yra suėję 30 ir daugiau metų. Diskusijos apie jaunesnes transporto priemones draudžiamos. 5) Iš kiekvienos naujai sukurtos temos pavadinimo turi būti suprantama temos (diskusijos, klausimo) esmė. (Teisingas temos pavadinimas – „GAZ 69 priekinis tiltas“, neteisingas temos pavadinimas – „Priekinis tiltas“.).
6) Visos forume pateikiamos nuotraukos turi būti pateikiamos naudojant failų prisegimą. Draudžiama įdėti nuotraukas, kurios užsikrauna iš kitų puslapių (funkcija "img").
7) Kiekvienas vartotojas, savo žinutėje prisegdamas failą, kartu patvirtina bei prisiima iš to išplaukiančią atsakomybę, kad failas pateikiamas nepažeidžiant kitų asmenų autorinių teisių. Visi ginčai dėl autorinių teisių yra sprendžiami teisme tarp autoriaus ir tariamai jo teises pažeidusio asmens. Forumas nėra teismas ir autorinių ginčų nenagrinėja.
9) Forume skatinamas bendravimas taisyklinga lietuvių kalba. Kitos tautybės forumiečiams leidžiami daliniai nukrypimai.
Priverstinės - mechaninės cirkuliacijos nėra, bet išlieka konvekcija*.
Esu tokią sistemą sumontavęs į sportui artimą automobilį. Kurį laiką smagiau pavažiavus ir užgesinus po kokių trijų - šešių minučių įsijungia ventiliatorius, padirba porą minučių ir išsijungia. Gelbsti vožtuvų riebokšlių ir kitų dalių tarnavimo laiko pratęsime.
*Konvekcija – vertikalus (aukštyneigis ir žemyneigis) oro masių (skysčių) judėjimas, atsirandantis dėl temperatūrų skirtumo.
Papildyta
stereo rašė:Termostatas nebeegzistuoja.
Šiaip, termostato nebuvimas gali būti gedimo priežastis, nes termostatas UAZ variklyje ne tik atidaro didyjį aušinimo apytakos ratą, bet ir uždaro mažąjį.
Pas mane panasios bedos, pravaziavau koky 15km, islipau patikrint ar viskas gerai. Girdziu burbuliuoja po kapotu, pradarau o cia issipletimo bakelis pilnas antifryzo verda baisiausai. Pradarau radiatoriaus korka, o ten antifryzo nematyt. Prietaisu skydelis temperatura rodo 80C. Vandens pompa nauja, termostatas naujas, cia gaz 24 automobilis.
bratiaga rašė:Pas mane panasios bedos, pravaziavau koky 15km, islipau patikrint ar viskas gerai. Girdziu burbuliuoja po kapotu, pradarau o cia issipletimo bakelis pilnas antifryzo verda baisiausai. Pradarau radiatoriaus korka, o ten antifryzo nematyt. Prietaisu skydelis temperatura rodo 80C. Vandens pompa nauja, termostatas naujas, cia gaz 24 automobilis.
Kadangi panasi situacija bandom narplioti dar kitaip:
1.Ar sustojus uzgesinote varikli is karto ar dar kazkiek dirbo ant laisvu ar judejo tr.pr. mazu greiciu.
2.Ar vazinejote visuomet su antifrizu ar buvo ir taip kad paragavo ir vandens.
Mano situacijoje mano manymu bus blogai ausinama del uzsinesusio radiatoriaus arba davus daug anglies dideliu kruviu galimas dalykas kad nukritus apsisukimams nespejamos atausinti cilindru sieneles t.y sunkiai nuimamas karstis nuo ju del lengvo naujo atausinto vandens srauto ar blogai atausinto.
Mano verdiktas toks:kaltas radiatorius arba blokas is vidaus del to kad per daug esa apsineses.
bratiaga rašė:Pas mane panasios bedos, pravaziavau koky 15km, islipau patikrint ar viskas gerai. Girdziu burbuliuoja po kapotu, pradarau o cia issipletimo bakelis pilnas antifryzo verda baisiausai. Pradarau radiatoriaus korka, o ten antifryzo nematyt. Prietaisu skydelis temperatura rodo 80C. Vandens pompa nauja, termostatas naujas, cia gaz 24 automobilis.
Kadangi panasi situacija bandom narplioti dar kitaip:
1.Ar sustojus uzgesinote varikli is karto ar dar kazkiek dirbo ant laisvu ar judejo tr.pr. mazu greiciu.
2.Ar vazinejote visuomet su antifrizu ar buvo ir taip kad paragavo ir vandens.
Mano situacijoje mano manymu bus blogai ausinama del uzsinesusio radiatoriaus arba davus daug anglies dideliu kruviu galimas dalykas kad nukritus apsisukimams nespejamos atausinti cilindru sieneles t.y sunkiai nuimamas karstis nuo ju del lengvo naujo atausinto vandens srauto ar blogai atausinto.
Mano verdiktas toks:kaltas radiatorius arba blokas is vidaus del to kad per daug esa apsineses.
manau seniau ji vandens yra gavus nemazai, dabar antifryzas uzpiltas. Vaziavau ant 80km\h, sustojus iskart gesinau varikli, net neatidarius kapoto girdejosi kaip burbuliavo vanduo issipletimo bakelyje, tada atsukau "probke" radiatoriaus, tai radiatoriuje nesimate antifryzo
Gali būt, kad aušinimo lygis per mažas buvo kai išvažiavote, gal yra nuotėkis. Sustojus jai temperatūra viršija normalia, galima palaikyt ant nedideliu apsuku kad sparnuotė ataušintu.
Šlitsas rašė:Gali būt, kad aušinimo lygis per mažas buvo kai išvažiavote, gal yra nuotėkis. Sustojus jai temperatūra viršija normalia, galima palaikyt ant nedideliu apsuku kad sparnuotė ataušintu.
Radiatorius praktiskai pilnas buvo, o temperatura rodo iki 80C, jau kai pakyla virs 80C, tada sustoju paziuret, o rezultatas toks pat - pilnas issipletimo baciokas Bandziau nuorinti per peciuko gryztama, uzkurtam matorui slange bandziau atjungt tai iskart antifryzas pasirode, pagazavus dar stipriau pūte lauk, variklis buvo darbines temperaturos. Trumpa atsstuma vaziuojant nepripucia bacioko.
Radiatorius praktiskai pilnas buvo, o temperatura rodo iki 80C, jau kai pakyla virs 80C, tada sustoju paziuret, o rezultatas toks pat - pilnas issipletimo baciokas Bandziau nuorinti per peciuko gryztama, uzkurtam matorui slange bandziau atjungt tai iskart antifryzas pasirode, pagazavus dar stipriau pūte lauk, variklis buvo darbines temperaturos. Trumpa atsstuma vaziuojant nepripucia bacioko.[/quote]
Ar tik bus ne tarpines problema!