Jeigu susiduriate su problemomis ar neveikia funkcionalumas, praneškite administracijai.
Dėkojame už supratingumą.

VAZ 21011 kuro sąnaudų sumažinimas

Čia diskutuojama apie viską kas susiję su senovinėmis transporto priemonėmis, išskyrus sritis kurios patenka į kitas forumo kategorijas.

Moderatoriai: Baronas, Moderatoriai

Forumo taisyklės
I dalis. Bendrosios nuostatos
1) Forume būtina laikytis Lietuvos Respublikos įstatymų, bei bendrų etikos normų: neįžeidinėti diskusijų dalyvių, jų pomėgių ar transporto priemonių, būti sąžiningiems. Pagarbos pašnekovui laikymasis – esminis kultūringo bendravimo forume bruožas. Forumas yra skirtas išsilavinusiems ir kultūringiems žmonėms.
2) Forume netoleruojamas betikslis žinučių rašymas. Į tai įeina ir rašymas ne tam skirtose temose, tų pačių žinučių kartojimas, emocijų reiškimas, dviejų vartotojų viešas susirašinėjimas. Bet kokias pastabas dėl forumo taisyklių laikymosi turi teisę pateikti tik forumo moderatoriai.
3) Forumas yra skirtas senovinių transporto priemonių gerbėjams. Forume senovine laikoma tokia transporto priemonė, kuriai žinutės parašymo dieną yra suėję 30 ir daugiau metų. Diskusijos apie jaunesnes transporto priemones draudžiamos.
5) Iš kiekvienos naujai sukurtos temos pavadinimo turi būti suprantama temos (diskusijos, klausimo) esmė. (Teisingas temos pavadinimas – „GAZ 69 priekinis tiltas“, neteisingas temos pavadinimas – „Priekinis tiltas“.).
6) Visos forume pateikiamos nuotraukos turi būti pateikiamos naudojant failų prisegimą. Draudžiama įdėti nuotraukas, kurios užsikrauna iš kitų puslapių (funkcija "img").
7) Kiekvienas vartotojas, savo žinutėje prisegdamas failą, kartu patvirtina bei prisiima iš to išplaukiančią atsakomybę, kad failas pateikiamas nepažeidžiant kitų asmenų autorinių teisių. Visi ginčai dėl autorinių teisių yra sprendžiami teisme tarp autoriaus ir tariamai jo teises pažeidusio asmens. Forumas nėra teismas ir autorinių ginčų nenagrinėja.
9) Forume skatinamas bendravimas taisyklinga lietuvių kalba. Kitos tautybės forumiečiams leidžiami daliniai nukrypimai.

Plačiau: Visos taisyklės
Vartotojo avataras
zazrali
Forumietis
Forumietis

Re: VAZ 12011 kuro sąnaudų sumažinimas

Standartinė zazrali »

saraz100 rašė:na čia tikrai nesigalinėkim... o klausimas, ta prasme kam yra tekę, su VAZ 2101 važinėti, koks jūsų kilometražas daugiausiai su juo nuvažiuota? Nes pvz aš dabar nors ir technikinę praėjęs, bet daugiau 100 km nedrįstu važiuoti ir neįsivaizduoju kiek sovietmečiu su tokiom auto nuvažiuodavo:D tik va patiko man šita mašina tai remontuoju po biški
ziguliai visai neblogos masinos buvo ir patikimos ,mano draugas su pirmuku vakare isvaziavo i vilniaus o ryte jau buvo maskvoj ,visa kelia 120 vare ,as su savo sestuku per diena 700 km vaziuodavau laisvai ir niekas pas mane niekada nebyrejo :ok:as esu su sena jawa staruske per diena nuvares i ryga ten 50km pravarinejes ir gryzes ta pacia diena 650km ,tai cia motociklas o su masina gali vaziuot kol jegu uztenka
saraz100
Forumietis
Forumietis

Standartinė saraz100 »

zazrali rašė:
saraz100 rašė:na čia tikrai nesigalinėkim... o klausimas, ta prasme kam yra tekę, su VAZ 2101 važinėti, koks jūsų kilometražas daugiausiai su juo nuvažiuota? Nes pvz aš dabar nors ir technikinę praėjęs, bet daugiau 100 km nedrįstu važiuoti ir neįsivaizduoju kiek sovietmečiu su tokiom auto nuvažiuodavo:D tik va patiko man šita mašina tai remontuoju po biški
ziguliai visai neblogos masinos buvo ir patikimos ,mano draugas su pirmuku vakare isvaziavo i vilniaus o ryte jau buvo maskvoj ,visa kelia 120 vare ,as su savo sestuku per diena 700 km vaziuodavau laisvai ir niekas pas mane niekada nebyrejo :ok:as esu su sena jawa staruske per diena nuvares i ryga ten 50km pravarinejes ir gryzes ta pacia diena 650km ,tai cia motociklas o su masina gali vaziuot kol jegu uztenka
Dėkui, va šitai ir norėjau sužinoti:) nebus pas mane 120.. , tik iki 70 traukia, ir 4 pavaros:(
Vartotojo avataras
zazrali
Forumietis
Forumietis

Standartinė zazrali »

saraz100 rašė:
zazrali rašė:
Dėkui, va šitai ir norėjau sužinoti:) nebus pas mane 120.. , tik iki 70 traukia, ir 4 pavaros:(
jeigu pas tave tik 70 traukia ir 13 litru ryja tai reik tvarkyt :labas:
tauras000
Forumo rėmėjas
Forumo rėmėjas

Standartinė tauras000 »

jei padesim,o ne isidirbinesim,susitvarkys, juk zmogus klausia,nori pats pasidaryti,ismokti, o cia vietoj patarimu, atsakymu.....tai toks vairuotojas,tai varyk ten,koktu skaityti, bukim tolerantiskesni, draugiskesni,bent tarp klubo nariu
Perku Jawa 353 duslintuvus, alkūnes, ratlankių lankus
Traktorius: DT-20 1964
Tula TMZ
M-72
Jawa 353
Vartotojo avataras
pofke78
moderatorius
moderatorius

Standartinė pofke78 »

Na tai pradedam.
Degimo kampo tikrinimas.
Sukt žvakes, matuot kompresiją.
Žvakių spalva- kuro mišinio riebumas.
Kompresijos nebus- vožtuvų sandarumas.
Tegul atsako į tuos klausimus ir bus galima patarinėt toliau.
pofke333- teko važiuot su Sauliaus padarytu Žigulio varikliu. Abejonių nekyla.
Vartotojo avataras
408
Forumietis
Forumietis

Standartinė 408 »

Dėkui, va šitai ir norėjau sužinoti:) nebus pas mane 120.. , tik iki 70 traukia, ir 4 pavaros:([/quote]

12-tais vasarą pirkau moskvich 2140 , prabėgęs tik 36 000 km. Įsibėgėti pavykdavo vos tik iki 80 km./h , kuro sąnaudos irgi didesnės , žiemą visai nustojo traukti . Problema - visai sutrinta sankaba , gavau keisti visą sankabos komplektą - dabar jau važiuoti galiu daugiau 100-to km. greičiu . Gal čia problema gali būti ?
Paskutinį kartą redagavo 408 27 Gru 2013, 21:31, redaguota 1 kartą(us).
M 408 1968 MZMA
M 2140 1979 AZLK
M 21406 1980 AZLK
GAZ 2401 1975
IŽ P-3 1984
IŽ J-2K 1966
Elektron 1979
Ryga 5 1968
8 650 26254
Vartotojo avataras
pofke78
moderatorius
moderatorius

Standartinė pofke78 »

408 rašė:Dėkui, va šitai ir norėjau sužinoti:) nebus pas mane 120.. , tik iki 70 traukia, ir 4 pavaros:(
408 rašė:12-tais vasarą pirkau moskvich 2140 ? prabėgęs tik 36 000 km. Įsibėgėti pavykdavo vos tik iki 80 km./h , kuro sąnaudos irgi didesnės , žiemą visai nustojo traukti . Problema - visai sutrinta sankaba , gavau keisti visą sankabos komplektą - dabar jau važiuoti galiu daugiau 100-to km. greičiu . Gal čia problema gali būti ?
[/quote]
Namanau, kad jis nejaustų, kai variklis rėkia, bet greitis nekyla.
stereo
Forumietis
Forumietis

Standartinė stereo »

saraz100>>pasiieskok atsakymu ladaklubas.lt ir jei tikrai karbiuratorius daro tavo vaz bloga itaka kreipkis Zarasuose pas Vilmanta Žilinska gyvenanti netoli P.Sirvio mokyklos.Apie vaz karbiuratorius jis zino viska.Pas mane 21011 su 1.3 varikliu.Trasoje pakakdavo 8l benzino.Max greitis 140 pasiektas nuo Imbrado km. Zarasu link.
pofke78>>Gal galite placiau papasakoti kiek papraso pinigu Radeikiuose uz vaz variklio surinkima ir kokie i tai ieina variklio detaliu atnaujinimai?
Vartotojo avataras
pofke78
moderatorius
moderatorius

Standartinė pofke78 »

stereo rašė: pofke78>>Gal galite placiau papasakoti kiek papraso pinigu Radeikiuose uz vaz variklio surinkima ir kokie i tai ieina variklio detaliu atnaujinimai?
Kiekvienam asmeniškai.
Geriausia skambintis ir su juo šnekėtis.
Numeris forume buvo.
saraz100
Forumietis
Forumietis

Standartinė saraz100 »

Dėl sankabos nepastebėjau problemų bet neneigiu kad jų nėra. Reikės ir tai patikrinti nes nuo mašinos pagaminimo sankaba kaip ir nebuvo keista ir t.t. bet nerėkia tas variklis, tiesiog neišspaudžia daugiau ~70, ką jau kalbėti apie važiavima į didesnį kalną su aukštesne pavara... žvakes ir oro filtrą pakeičiau, laidus dar reikės. Problemų daug su juo. Ir vedasi sunkiai, iš trečio - ketvirto kart. Tiesa su nauju akumuliatorium ir žvakėm kuriasi daug geriau nors dėl karbo nežinau su juo ką daryt pravaliau kiek galėjau bet atrodo reikia jį keisti.
Vilmantą lyg ir pažystu iš matymo, žinau jo Lada :) žinosiu į ką kreiptis jei ką.