Po pusmetį trukusių paieškų manasis automobilis buvo įsigytas 2014 metų sausį iš taip pat forumiečio Aurimo (Aurimkos). Pagal tech-pasą nuo 1972 iki 2006 metų automobilis priklausė vienam žmogui, o likusį laiką iki manęs buvo pas Aurimą.
Nors ir apkerpėjęs, parūdijęs tačiau, mano galva, neblogai išsilaikęs automobilis, su originaliu varikliu, kurį tikiuosi atstatyti kaip įmanoma pagal galimybes nenukrypstant nuo originalumo. Laiko nenoriu prognozuoti, turbūt nebus itin spartus darbas, tačiau tikiuosi bus įdomus, tad jūsų patarimai, komentarai ar pagalba nuolat laukiami
Nors, iš pažiūros kėbulas ir atrodo pavargęs, galiu pasidžiaugti kad dauguma rūdžių - paviršutinės. Sparnai tvirti, dugne skylių kol kas nerasta, arkos ir slenksčiai taip pat sveiki. Vienintelė bėda, kurią spėjau pastebėti - prarūdijęs lonžeronas. Neabejoju, kad ardant atsiras vietų, kurias teks virinti, tačiau darbo neturėtų būti itin daug. Liūdnesnė situacija su chromuotomis dalimis. Abu buferiai sulankstyti, priekinės grotelės, ir "ūsai" parūdiję. Visos išorinės rankenėlės, taip pat ir bagažinės vyriai ir žibintai pasišiaušę taškais, tad nemažą dalį reiktų perchromuoti. Tiesa, pats esu labiau linkęs ieškoti kitų, geros būklės dalių. Iš salono irgi ne kažin kas likę, panelės plastmasės tradiciškai deformavosi, priekinė sėdynė sunykusi. Planuoju saloną daryti dvispalvį, tad yra mintis ieškoti tokių sėdynių ir apmušalų, kad pagal juos pūdų galima persiūti ir sutvarkyti.
Prieš kelias savaites su tėvuku bandėme užvesti. Sankabos nėra, užvedimo spynelė ir neveikia (reikės naujos, nes esamoje nė raktelio nėra, tad teko pasiskolinti nuo UAZ'o), bet gyvybės variklis turi. Pakeitus žvakių laidus bei sudėję naujas žvakes, radome kibirkštį. Nors neaišku, kiek laiko variklis nebuvo judintas, tepalą radome šviesų, senosios žvakės nebuvo užakę, tad radinys džiugino. Ir, nors tikslo nepasiekėme, labai nedaug trūko, tad prikišus nagus prie starterio ir laidyno, neabejoju, kad užsivestų. Tad dabar iškilo dilema su varikliu, ar užvedus žiūrėti būklę, ir jei viskas gerai, palikti kaip yra, ar vis tik daryti kapitalinį remontą. Aš linkęs rinktis antrą variantą.
Taigi pradžiai tiek apie mano Moskvich. Įkeliu kelias nuotraukas, kaip atrodė prieš pradedant ardymą.