Na čia kalbat kaip niekad greičio neviršijęs.pofke78 rašė:Važiuojant 80km/h į tave nukreipia feną, pamatai saldainį po nosim, pareigūnui pateiki registracijos dokumentus kuriuose įrašyta kategorija kuriai priklauso konstrukcinis greitis ne didesnis kaip 45km/h ir jau mintyse pradedi skaičiuot kiek tau kainuos tas pasivažinėjimas.pofke333 rašė:reik ziuret ne kiek jis isirita, o kiek gamintojas sako, kiek jis turetu vaziuot.nes visu 49cc motoroleriu numatytas maximalus greitis 45km/h, taciau pats esu vaziaves visus 80km/h
Retokai kas pas mus mieste fenais besišvaisto, bet tais laikais, kad dar švaistydavos, draugą kartą nufenavo 90kmh. Ans nors nepilnametis, bet toks bičas prie pajamų visad būdavo, tai atsimokėjo su 200Lt. Tais laikais. Dabar velnias žino kaip būtų. Dėl tų konstrukcinių greičių tai čia įdomi diskusija. Ar tas reikšminga, kad TP kategorija neatitinka greičio, nepasakysiu, bet kad VP kategorijai neatitikus greičio gali būti nemalonumų - tai tikrai. Kainuos brangiau, negu greičio viršijimas.
Vis dėl to, traukiu ir aš savo pirduką kaip tik, jei ne rudens galui, tai kitam pavasariui. Ir tikrai nesiruošiu neviršyti tų 45kmh, nes kiek sukeltum problemų ir trukdžių vien aplinkinių automobilių vairuotojams. Mieste judėt su srautu arba virš jo - daug smagiau ir sklandžiau gaunasi keliauti

O jaunystėj pačioj pačioj (man ir dabar tik kiek per 20) kam neteko savu metu pasišsidirbinėt? Be draudimo ar be TA, be šalmo, o gal ne visai blaiviam? Gal su motoroleriu ar minskeliu 80-90kmh? Stabduką priekinį spust posūky, žvyriuko pagauna. Svarbu iš to išaugti tol, kol dar sekasi ir kol rimtai nesuskaudo. Kad senatvėj būtų ką prisiminti, o ne kokiom traumom pasiskųsti.
P.s. priklausomai nuo Riga modelio, tas greitis maksimalus gali ir skirtis galbūt, bet Riga 7 knygelėje, kurią turėjau kažkada, buvo tikrai daugiau už 25kmh. Kiek pamenu, 40-45kmh.
Taip kad šitas reikalas tikrai nepraeina. O važinėjančių neregistruotais tiesiog su šalmais ir liemenėm ir man teko matyti ne vieną. Pagrinde diedukai, netgi ir didmiesčiuose, Kaune, Vilniuje... Bet jau kelis metus nebematyt rimtai. Gal išgaudė, o gal deltos ir rygos galutinai pasibaigė?..