Jeigu susiduriate su problemomis ar neveikia funkcionalumas, praneškite administracijai.
Dėkojame už supratingumą.
Dėkojame už supratingumą.
6V akumuliatorius automobiliui.
Moderatoriai: Baronas, Moderatoriai
Forumo taisyklės
I dalis. Bendrosios nuostatos
1) Forume būtina laikytis Lietuvos Respublikos įstatymų, bei bendrų etikos normų: neįžeidinėti diskusijų dalyvių, jų pomėgių ar transporto priemonių, būti sąžiningiems. Pagarbos pašnekovui laikymasis – esminis kultūringo bendravimo forume bruožas. Forumas yra skirtas išsilavinusiems ir kultūringiems žmonėms.
2) Forume netoleruojamas betikslis žinučių rašymas. Į tai įeina ir rašymas ne tam skirtose temose, tų pačių žinučių kartojimas, emocijų reiškimas, dviejų vartotojų viešas susirašinėjimas. Bet kokias pastabas dėl forumo taisyklių laikymosi turi teisę pateikti tik forumo moderatoriai.
3) Forumas yra skirtas senovinių transporto priemonių gerbėjams. Forume senovine laikoma tokia transporto priemonė, kuriai žinutės parašymo dieną yra suėję 30 ir daugiau metų. Diskusijos apie jaunesnes transporto priemones draudžiamos.
5) Iš kiekvienos naujai sukurtos temos pavadinimo turi būti suprantama temos (diskusijos, klausimo) esmė. (Teisingas temos pavadinimas – „GAZ 69 priekinis tiltas“, neteisingas temos pavadinimas – „Priekinis tiltas“.).
6) Visos forume pateikiamos nuotraukos turi būti pateikiamos naudojant failų prisegimą. Draudžiama įdėti nuotraukas, kurios užsikrauna iš kitų puslapių (funkcija "img").
7) Kiekvienas vartotojas, savo žinutėje prisegdamas failą, kartu patvirtina bei prisiima iš to išplaukiančią atsakomybę, kad failas pateikiamas nepažeidžiant kitų asmenų autorinių teisių. Visi ginčai dėl autorinių teisių yra sprendžiami teisme tarp autoriaus ir tariamai jo teises pažeidusio asmens. Forumas nėra teismas ir autorinių ginčų nenagrinėja.
9) Forume skatinamas bendravimas taisyklinga lietuvių kalba. Kitos tautybės forumiečiams leidžiami daliniai nukrypimai.
Plačiau: Visos taisyklės
I dalis. Bendrosios nuostatos
1) Forume būtina laikytis Lietuvos Respublikos įstatymų, bei bendrų etikos normų: neįžeidinėti diskusijų dalyvių, jų pomėgių ar transporto priemonių, būti sąžiningiems. Pagarbos pašnekovui laikymasis – esminis kultūringo bendravimo forume bruožas. Forumas yra skirtas išsilavinusiems ir kultūringiems žmonėms.
2) Forume netoleruojamas betikslis žinučių rašymas. Į tai įeina ir rašymas ne tam skirtose temose, tų pačių žinučių kartojimas, emocijų reiškimas, dviejų vartotojų viešas susirašinėjimas. Bet kokias pastabas dėl forumo taisyklių laikymosi turi teisę pateikti tik forumo moderatoriai.
3) Forumas yra skirtas senovinių transporto priemonių gerbėjams. Forume senovine laikoma tokia transporto priemonė, kuriai žinutės parašymo dieną yra suėję 30 ir daugiau metų. Diskusijos apie jaunesnes transporto priemones draudžiamos.
5) Iš kiekvienos naujai sukurtos temos pavadinimo turi būti suprantama temos (diskusijos, klausimo) esmė. (Teisingas temos pavadinimas – „GAZ 69 priekinis tiltas“, neteisingas temos pavadinimas – „Priekinis tiltas“.).
6) Visos forume pateikiamos nuotraukos turi būti pateikiamos naudojant failų prisegimą. Draudžiama įdėti nuotraukas, kurios užsikrauna iš kitų puslapių (funkcija "img").
7) Kiekvienas vartotojas, savo žinutėje prisegdamas failą, kartu patvirtina bei prisiima iš to išplaukiančią atsakomybę, kad failas pateikiamas nepažeidžiant kitų asmenų autorinių teisių. Visi ginčai dėl autorinių teisių yra sprendžiami teisme tarp autoriaus ir tariamai jo teises pažeidusio asmens. Forumas nėra teismas ir autorinių ginčų nenagrinėja.
9) Forume skatinamas bendravimas taisyklinga lietuvių kalba. Kitos tautybės forumiečiams leidžiami daliniai nukrypimai.
Plačiau: Visos taisyklės
-
Yha
- Forumietis

Re: 6V akumuliatorius automobiliui.
Elektrolito keisti neverta-nepades. Akumuliatoriaus negalima ispilti ir vartyti, gal delto tau nepasiseke. Senai labai visa tai dariau, bet kiek pamenu buvau palikes issikisusi ta poliu ir prie jo varztu prisukes klema.
-
virginijus007
- Forumietis

Aišku, pridariau klaidų. Na man neišėjo prie tos pačios pritvirtinti, nes pro ją man leido elektrolitą, tai teko užklijuoti ir išgręžti iš viršaus. O šiaip, kaip reikia tada atpjauti neišpylus aš neįsivaizduoju, gal kitoks ten akumuliatorius turi būti, nes manojo sienelės labai plonos buvo, tai perpjauti per jos vidury, kad neatsidarytų viena ar kita kamera (kad ne prasipjautų) gana sudėtinga pasirodė man.
Gal mandresnio akumuliatoriaus reikėjo kokio. 
Nupirkčiau dalis šiai technikai (ar donorus):
Trabant 601; 600; 500
Volkswagen Passat B2 Syncro
Ford Transit MK1
Jawa 353;354
+37062436168
Trabant 601; 600; 500
Ford Transit MK1
Jawa 353;354
+37062436168
-
valdasu
- Forumo rėmėjas

Jeigu planuoji eksploatuot automobili ilgesni laika tai verta nusipirkti normalu sesiavolti ir uzmirsti visas bedas, kreipkis i akumuliatoriais prekiaujancia parduotuve, uzsakys norima akuma ir per savaite pristatys. Kaina kaip sesiavolciui truputi kandziojasi bet islaisvins nuo visokiu laikinu burimu. Dar variantas jei turi pazystama sovietiniu laiku akumuliatorscika tai nuvezi sena deze jis is svino islies ploksteles sujungs na vienu zodziu padarys gera akumuliatoriu, teoriskai turetu buti pigiau.virginijus007 rašė:Aišku, pridariau klaidų. Na man neišėjo prie tos pačios pritvirtinti, nes pro ją man leido elektrolitą, tai teko užklijuoti ir išgręžti iš viršaus. O šiaip, kaip reikia tada atpjauti neišpylus aš neįsivaizduoju, gal kitoks ten akumuliatorius turi būti, nes manojo sienelės labai plonos buvo, tai perpjauti per jos vidury, kad neatsidarytų viena ar kita kamera (kad ne prasipjautų) gana sudėtinga pasirodė man.Gal mandresnio akumuliatoriaus reikėjo kokio.
-
virginijus007
- Forumietis

Esmė to 6v akumuliatoriaus buvo tokia: Turėti tokį 6v akumuliatorių, nesvarbu kokio jis stovio, kokio dydžio ir pan. Esmė, kad jis būtų 6V ir turėtų pakankamai energijos pasukti starterį. Kad būtų gyvas bent kokią savaitę. Viskas, po to aš ji metu laukan. Aš tenoriu išgirsti savo Trabant'o balselį paskutinį kartelį prieš išardyma. Jeigu man tikrai reiktų gero akumuliatoriaus, tai aš čia dviračio neišradinėčiau ir nesąmoningų, durnų burtų net nebandyčiau mislyti, sumokėčiau normalią kainą, nusipirkčiau gerą akumuliatorių ir viskas. Bet kam man bereikalo mokėti kažką apie 60-100 eurų, dėl vieno vienintėlio užkūrimo?? Dėl savo hodu išvažiavimo iš garažo, geriausiu atveju, pavažinėjimo prie garažo ir įvažiavimo atgal, man tiek mokėti pinigų? Ne, ačiū. Geriau aš va persipjaunu kokį seną akumuliatorių ar dar ką ir pralekiu ir viskas. Sakau, man tiek tereikia tos elektros, kad prasuktų man 600 kūbinių centimetrų dvitaktį benzininį varikliuką tas 6v starteris ir kad jame suskeltų kibirkštį. Viskas. Užsivedu, pasikvepinu garažą ir viskas. Tada metu lauk tą akumuliatorių. Nes manau projektas užsitęs ilgiau ir tas naujas nupirktas akumuliatorius per tą laiką gali ir nusibaigti ir vėl reiks naują pirkti....valdasu rašė:Jeigu planuoji eksploatuot automobili ilgesni laika tai verta nusipirkti normalu sesiavolti ir uzmirsti visas bedas, kreipkis i akumuliatoriais prekiaujancia parduotuve, uzsakys norima akuma ir per savaite pristatys. Kaina kaip sesiavolciui truputi kandziojasi bet islaisvins nuo visokiu laikinu burimu. Dar variantas jei turi pazystama sovietiniu laiku akumuliatorscika tai nuvezi sena deze jis is svino islies ploksteles sujungs na vienu zodziu padarys gera akumuliatoriu, teoriskai turetu buti pigiau.virginijus007 rašė:Aišku, pridariau klaidų. Na man neišėjo prie tos pačios pritvirtinti, nes pro ją man leido elektrolitą, tai teko užklijuoti ir išgręžti iš viršaus. O šiaip, kaip reikia tada atpjauti neišpylus aš neįsivaizduoju, gal kitoks ten akumuliatorius turi būti, nes manojo sienelės labai plonos buvo, tai perpjauti per jos vidury, kad neatsidarytų viena ar kita kamera (kad ne prasipjautų) gana sudėtinga pasirodė man.Gal mandresnio akumuliatoriaus reikėjo kokio.
Todėl aš čia ir ieškau tokios pigios ir laikinos alternatyvos.
Trabant 601; 600; 500
Ford Transit MK1
Jawa 353;354
+37062436168
Trabant 601; 600; 500
Ford Transit MK1
Jawa 353;354
+37062436168
-
Rudge
- Forumietis

Pjauni ne per vidurį o per ketvirtos sekcijos pabaigą ir toliau viską matydamas darai kaip tau reikia.
Domina-ieškau-perku
Motociklai ir jų dalys iki 1945
Sportinė technika-automobiliai, motociklai
Ir viskas, kas su tuo siejasi
86988919vienas
Motociklai ir jų dalys iki 1945
Sportinė technika-automobiliai, motociklai
Ir viskas, kas su tuo siejasi
86988919vienas
-
pofke78
- moderatorius

Kažin neitų įsukt medvaržtį stambesnį į gero akumuliatoriaus viršų ir kai nereikės išsukus varžtą užtaisyt skylę?
-
tauras000
- Forumo rėmėjas

Aš taip ir dariau, nieko neardžiau tik ne visą akumuliatorių jungiau, kai man buvo 16m ir norėjau su M 72 pasivažinėti. Akumuliatorių į lopšį ir pirmyn.pofke78 rašė:Kažin neitų įsukt medvaržtį stambesnį į gero akumuliatoriaus viršų ir kai nereikės išsukus varžtą užtaisyt skylę?
Perku Jawa 353 duslintuvus, alkūnes, ratlankių lankus
Traktorius: DT-20 1964
Tula TMZ
M-72
Jawa 353
Traktorius: DT-20 1964
Tula TMZ
M-72
Jawa 353
-
Yha
- Forumietis

Jei cia reikia vienam uzkurimui, pasiimciau motociklini akumuliatoriu ir uzsikurciau buksyro pagalba. Kam tiek vargt, kam gadint akumuliatoriu ji perpjaunant...
-
virginijus007
- Forumietis

Va va, kaip tik kažką panašaus pagalvojau.tauras000 rašė:Aš taip ir dariau, nieko neardžiau tik ne visą akumuliatorių jungiau, kai man buvo 16m ir norėjau su M 72 pasivažinėti. Akumuliatorių į lopšį ir pirmyn.pofke78 rašė:Kažin neitų įsukt medvaržtį stambesnį į gero akumuliatoriaus viršų ir kai nereikės išsukus varžtą užtaisyt skylę?
Irgi variantas, bet nenoriu tiek ten baisiai tampytis. Ten juk gerai susireguliuoti degimą tereikia, naujas žvakes nupirkti, karbą išvalyti, ir benzino šviežaus. Turėtų imti ir su starteriu.Yha rašė:Jei cia reikia vienam uzkurimui, pasiimciau motociklini akumuliatoriu ir uzsikurciau buksyro pagalba. Kam tiek vargt, kam gadint akumuliatoriu ji perpjaunant...
Trabant 601; 600; 500
Ford Transit MK1
Jawa 353;354
+37062436168
Trabant 601; 600; 500
Ford Transit MK1
Jawa 353;354
+37062436168
-
Yha
- Forumietis

Jeigu viskas bus tvarkoj, tai nereiks labai ir tampyti, pastumti uzteks.