Darbai su variklio bloku buvo sustoję, nes reikėjo rasti sprendimą kaip tvarkyti cilindrus.
Ieškojau Jungtinėje Karalystėje remontinių stūmoklių. Bet šiam varikliui reikalingi išskirtiniai stūmokliai su palaikomu 8,5:1 suspaudimo laipsniu - tokie buvo gaminami tik 1957-58 metų 105 modeliams ir skirtiems tik britų rinkai nes benziną su aukštu oktaniniu skaičiumi jau turėjo britai. Buvo užuomazga gauti remontinių stūmoklių komplektą be žiedų už 720 svarus + siuntimas + 26 procentai importo mokesčių. Bet šios idėjos teko atsisakyti dėl didelės sumos ir visgi nežinau ką gausiu - ar stūmokliai tikrai bus su 8,5:1 suspaudimu (iš išvaizdos net nežinau kaip juos atskirti 7,5:1 ar 8,5:1). Susiradau meistrą kuris žadėjo sudėti sausas gilzes privedant prie turimų nominalių stūmoklių ir nušlifuoti bloko viršų. Susirenku dalis ir lekiu pas meistrą į Klaipėdą. - O vyre nieko nebus, kur aš užfiksuosiu gilzes, kaip nušlifuoti viršų, jei jis pasviręs ir ilgas, žodžiu aš paprastus 7 blokus padarau , kol čia su vienu išsiterliosiu. Teko grįžti namo

. Susiradau kitą firmą Marijampolėje , atsiliepė į telefoną moteris. - taip žinoma galime sugilziuoti cilindrus, tik skambinkite kitu numeriu po kelių valandų mano sūnui, nes dabar tai ir man neatsiliepia, žinote kaip būna po savaitgalių. Na po tokio pokalbio nebenorėjau nei skambinti

. Ieškome toliau. Skambinu į Asvelą ir išsiunčiau bloko foto. - taip, taip galime padaryti tik turite atvežti bloką kad meistras gyvai pamatytų. Tai gal galiu su meistru pakalbėti, ar tikrai galės padaryti. - kol bloko nebus niekas meistro nekvies. Nežinau, Asvelo rekomendacijos nėra blogos, bet jei iš Šilutės nuvažiuoti į Vilnių, kad tik parodyti 1957 metų bloką, kaip nematytą eksponatą ir grįžti atgal be nieko tai visai būtų negerai. Be to ten ir kainos šių eilinių darbų gan aukštos, o kai pamatys vienetinį tai nežinia kiek sugalvos papildomai užkelti kainą . Pavyko surasti dar vieną meistrą, kuris sutiko sugilziuoti. Gilzės leidžiamos giliau - iki stūmoklių darbinių vietų. Bloko viršų nešlifavo nes gilzėm netrukdo ir paviršius neblogai išsilaikęs. O norint nušlifuoti bloko viršų, reikėtų gaminti ašį per visą bloką, kuri dedasi į pagrindinių indėklų vietą ir blokas kreipiamas iki reikiamo kampo. Žodžiu blokas sugilziuotas ir ruošiamas dažymui.
DSC06419.JPG
95 Benzinas 1957 metais

Jūs neturite teisės peržiūrėti failų, kurie yra prikabinti prie šio pranešimo.