Padangos

Čia diskutuojama apie viską kas susiję su senovinėmis transporto priemonėmis, išskyrus sritis kurios patenka į kitas forumo kategorijas.

Moderators: Baronas, Moderatoriai

Forum rules
I dalis. Bendrosios nuostatos
1) Forume būtina laikytis Lietuvos Respublikos įstatymų, bei bendrų etikos normų: neįžeidinėti diskusijų dalyvių, jų pomėgių ar transporto priemonių, būti sąžiningiems. Pagarbos pašnekovui laikymasis – esminis kultūringo bendravimo forume bruožas. Forumas yra skirtas išsilavinusiems ir kultūringiems žmonėms.
2) Forume netoleruojamas betikslis žinučių rašymas. Į tai įeina ir rašymas ne tam skirtose temose, tų pačių žinučių kartojimas, emocijų reiškimas, dviejų vartotojų viešas susirašinėjimas. Bet kokias pastabas dėl forumo taisyklių laikymosi turi teisę pateikti tik forumo moderatoriai.
3) Forumas yra skirtas senovinių transporto priemonių gerbėjams. Forume senovine laikoma tokia transporto priemonė, kuriai žinutės parašymo dieną yra suėję 30 ir daugiau metų. Diskusijos apie jaunesnes transporto priemones draudžiamos.
5) Iš kiekvienos naujai sukurtos temos pavadinimo turi būti suprantama temos (diskusijos, klausimo) esmė. (Teisingas temos pavadinimas – „GAZ 69 priekinis tiltas“, neteisingas temos pavadinimas – „Priekinis tiltas“.).
6) Visos forume pateikiamos nuotraukos turi būti pateikiamos naudojant failų prisegimą. Draudžiama įdėti nuotraukas, kurios užsikrauna iš kitų puslapių (funkcija "img").
7) Kiekvienas vartotojas, savo žinutėje prisegdamas failą, kartu patvirtina bei prisiima iš to išplaukiančią atsakomybę, kad failas pateikiamas nepažeidžiant kitų asmenų autorinių teisių. Visi ginčai dėl autorinių teisių yra sprendžiami teisme tarp autoriaus ir tariamai jo teises pažeidusio asmens. Forumas nėra teismas ir autorinių ginčų nenagrinėja.
9) Forume skatinamas bendravimas taisyklinga lietuvių kalba. Kitos tautybės forumiečiams leidžiami daliniai nukrypimai.

Plačiau: Visos taisyklės
Post Reply
kęstutis
Forumietis
Forumietis
Posts: 1252
Joined: 2014 Jan 31 Fri, 15:49
Location: Šilutė

Padangos

Post by kęstutis »

Sveiki.
Atsiranda problema dėl panangų seno ir naujo žymėjimo skirtumų. Gal kas turite kokią atitikmens, ar dydžių lentelę :?: Reikėtų kad spidometras nemeluotu :auto:
Sena padanga 6.40-R15. O kokia būtų dabartinė, ar 185/80R15 :?: Seną padangą turiu galiu pasimatuoti jos bendrą aukštį (skersmenį), bet naujų padangų bendro aukščio matmenų nepavyksta rasti. Naujas padangas reiktų pirkti interneto parduotuvėse, tai ten gyvai niekas jų neturi ir nėra ką matuoti.
hid3
Forumietis
Forumietis
Posts: 22
Joined: 2022 May 28 Sat, 19:51

Re: Padangos

Post by hid3 »

Negali būti 6.40-R15 žymėjimas ant senos padangos, kažką painioji. Ta 6.40 yra diagonalinė padanga. R raidė - radialinė. Kardinaliai skirtingi dalykai. Čia tas pats, kas sakyti priekis-galas, šaltai karštas ir pan. Gal visgi ten be R raidės?

6.40 atitikmuo turbūt būtų kažkas tarp 160/XX-R15 ir 165/XX-R15? Bet va kaip paskaičiuoti profilio aukštį - neaišku...

Mane irgi domintų atitikmenų lentelės
kęstutis
Forumietis
Forumietis
Posts: 1252
Joined: 2014 Jan 31 Fri, 15:49
Location: Šilutė

Re: Padangos

Post by kęstutis »

Tikrai taip, senoji padanga indekso R neturi. Bet senam transportui padangos - diagonalinės ar radialinės, ar bus skirtumas matmenims ar važiavimo manierai? Manau čia tas pat kaip senas benzinas su švino priedu, o dabartinis be jo. Taip ir padangų vidinės konstrukcijos skirtumai. Skaičiau kad radialinės padangos pradėtos gaminti 1946 metais - taigi R pilnai tinkamos ir senam transportui ir jo autentiškumui. Dėl matmenų atitikimo tai manau kad gal artimiausi -- 6.00-15 atitiktų 165-R15 (pino aukščio ar 80); ir 6.40-15 atitiktu 185-R15 (pilno aukščio ar 80). :galvoti: Dabartinės padangos 185x80xR15 dar būna ir su indeksu C skirtos atlaikyti daugiau svorio - mikroautobusams. Bet gavau patarimą kad senam lengvajam transportui tai būtų kaip ir minusas, nes jos neva kietesnės ir daugiau drebins važiuojant. Gal kas turite nuomonę, ar patirties tarp paprastos padandos ir su indeksu -C :?:
DSC07704.JPG
DSC07705.JPG
DSC07707.JPG
hid3
Forumietis
Forumietis
Posts: 22
Joined: 2022 May 28 Sat, 19:51

Re: Padangos

Post by hid3 »

Važiavimo požiūriu, radialinės žymiai saugesnės. Mašinai nuo to jokio skirtumo. Svarbu tik kad matmenys atitiktų.

C čia skirta labiau apkrautiems mikroautobusams ir pan. Ten ir slėgis didesnis pompuojasi. Lengvajai C padangų tikrai nereikia.

PS: o dėl benzo su švino priedu tai... Jei variklio konstrukcija reikalauja tokio benzo, tai ilgai ant bešvinio jis nevažiuos :) Reiktų bent švino paikaitalą naudoti. Na arba vožtuvų konstrukciją keisti.
Post Reply