Jeigu susiduriate su problemomis ar neveikia funkcionalumas, praneškite administracijai.
Dėkojame už supratingumą.

digeriai

Čia rasite viską, kas netelpa į kitas temas, tačiau žinutės turi būti susiję su transporto priemonėmis.

Moderatoriai: Shumeras, tadas1991, TADAS 125, Moderatoriai

minde
Forumietis
Forumietis

digeriai

Standartinė minde »

Gabris rašė:
čia taip pat kaip ir su "digeriais" vieniem tik apkasai ir būtinai antro pas. karo, kiti iš jų juokiasi ir tik akmens amžiaus gyvenvietes kasinėja.
Temą užrakino, o negaliu susilaikyti nuo replikos apie tuos, kurie juokiasi, apie "juoduosius archeologus". Ką, yra ir Lietuvoj tokių? Tiesiog, jeigu kas nežino - kasinėti archeologinius paminklus - nusikaltimas, paveldo naikinimas. Tie keli daikteliai, kuriuos randa - nesvarbu, kas - archeologai ar digeriai - tik labai maža dalis informacijos, kuri yra kokiam piliakalnyje ar gyvenvietėje. Vertingiausi yra kultūrinių sluoksnių planai, brėžiniai, datavimai, kurie gaunami tik profesionaliai skutant sluoksnelį po sluoksnelio. Tai mėgėjams tikrai nerūpi, o kasinėjant vienareikšmiškai sunaikinama.
Vartotojo avataras
Gabris
Forumietis
Forumietis

Re: digeriai

Standartinė Gabris »

minde rašė:Gabris rašė:
čia taip pat kaip ir su "digeriais" vieniem tik apkasai ir būtinai antro pas. karo, kiti iš jų juokiasi ir tik akmens amžiaus gyvenvietes kasinėja.
Temą užrakino, o negaliu susilaikyti nuo replikos apie tuos, kurie juokiasi, apie "juoduosius archeologus". Ką, yra ir Lietuvoj tokių? Tiesiog, jeigu kas nežino - kasinėti archeologinius paminklus - nusikaltimas, paveldo naikinimas. Tie keli daikteliai, kuriuos randa - nesvarbu, kas - archeologai ar digeriai - tik labai maža dalis informacijos, kuri yra kokiam piliakalnyje ar gyvenvietėje. Vertingiausi yra kultūrinių sluoksnių planai, brėžiniai, datavimai, kurie gaunami tik profesionaliai skutant sluoksnelį po sluoksnelio. Tai mėgėjams tikrai nerūpi, o kasinėjant vienareikšmiškai sunaikinama.
Ne tame esmė :!: :!: :!: Jei toks pavyzdys tamstai neįtinka, galiu kitokiu pateikt. Pvz.: vieni ziuri siaubo filmus kiti komedijas, vieni geria kava su cukrumi, kiti be, Mano mintis buvo pabrežti, kad diskusija geras oldtimeris ar negeras- nesamonė :!: :!: Kam koks prie širdies tas tokiu ir domisi
tel 864140582 senienų reikalais galima skambint betkuriuo paros metu :wink:
mail: gabrisx@gmail.com
minde
Forumietis
Forumietis

Standartinė minde »

Aš tikrai be jokių pretenzijų tau, Gabri, asmeniškai, tik šiaip užkliuvo. Kad jaunimas skaitydamas netyčia nepagalvotų, kad tai "krūta". Tiesiog daug įdomiau užsirašyt į kokią archeologų ekspediciją, pastoviai jiem ten žmonių trūksta. Jaunystėje teko dalyvauti, buvau sužavėtas profų vaizduote, kaip iš kažkokių neaiškių juodų dėmelių sugeba ištisas sienas ir pastatus atgamint ir nupiešt.

Dar prie progos - apie tuos šautuvus ir šalmus. Gerai, jeigu jie iš kokio arsenalo ar bunkerio, o jeigu iš kapo? Ar nekyla kokių tai moralinių/etinių problemėlių, ką manot? Pavyzdžiui, aš nežinau, ar sutikčiau, kad man ramiai sau grabe gulinčiam kas atkasęs batus numautų?
Vartotojo avataras
Fon
Forumietis
Forumietis

Standartinė Fon »

Teisingai , aš tai tikrai į dantis įspirčiau :lol:
Vartotojo avataras
Gabris
Forumietis
Forumietis

Standartinė Gabris »

minde rašė:Aš tikrai be jokių pretenzijų tau, Gabri, asmeniškai, tik šiaip užkliuvo. Kad jaunimas skaitydamas netyčia nepagalvotų, kad tai "krūta". Tiesiog daug įdomiau užsirašyt į kokią archeologų ekspediciją, pastoviai jiem ten žmonių trūksta. Jaunystėje teko dalyvauti, buvau sužavėtas profų vaizduote, kaip iš kažkokių neaiškių juodų dėmelių sugeba ištisas sienas ir pastatus atgamint ir nupiešt.

Dar prie progos - apie tuos šautuvus ir šalmus. Gerai, jeigu jie iš kokio arsenalo ar bunkerio, o jeigu iš kapo? Ar nekyla kokių tai moralinių/etinių problemėlių, ką manot? Pavyzdžiui, aš nežinau, ar sutikčiau, kad man ramiai sau grabe gulinčiam kas atkasęs batus numautų?
akys nemato- širdis neskauda :wink: . Kas parduot nori sugalvoja bilekokia istorija :!:
tel 864140582 senienų reikalais galima skambint betkuriuo paros metu :wink:
mail: gabrisx@gmail.com
Vartotojo avataras
ramas71
Forumietis
Forumietis

Standartinė ramas71 »