Temą užrakino, o negaliu susilaikyti nuo replikos apie tuos, kurie juokiasi, apie "juoduosius archeologus". Ką, yra ir Lietuvoj tokių? Tiesiog, jeigu kas nežino - kasinėti archeologinius paminklus - nusikaltimas, paveldo naikinimas. Tie keli daikteliai, kuriuos randa - nesvarbu, kas - archeologai ar digeriai - tik labai maža dalis informacijos, kuri yra kokiam piliakalnyje ar gyvenvietėje. Vertingiausi yra kultūrinių sluoksnių planai, brėžiniai, datavimai, kurie gaunami tik profesionaliai skutant sluoksnelį po sluoksnelio. Tai mėgėjams tikrai nerūpi, o kasinėjant vienareikšmiškai sunaikinama.čia taip pat kaip ir su "digeriais" vieniem tik apkasai ir būtinai antro pas. karo, kiti iš jų juokiasi ir tik akmens amžiaus gyvenvietes kasinėja.
Jeigu susiduriate su problemomis ar neveikia funkcionalumas, praneškite administracijai.
Dėkojame už supratingumą.
Dėkojame už supratingumą.
digeriai
Moderatoriai: Shumeras, tadas1991, TADAS 125, Moderatoriai
-
minde
- Forumietis

digeriai
Gabris rašė:
-
Gabris
- Forumietis

Re: digeriai
Ne tame esmėminde rašė:Gabris rašė:Temą užrakino, o negaliu susilaikyti nuo replikos apie tuos, kurie juokiasi, apie "juoduosius archeologus". Ką, yra ir Lietuvoj tokių? Tiesiog, jeigu kas nežino - kasinėti archeologinius paminklus - nusikaltimas, paveldo naikinimas. Tie keli daikteliai, kuriuos randa - nesvarbu, kas - archeologai ar digeriai - tik labai maža dalis informacijos, kuri yra kokiam piliakalnyje ar gyvenvietėje. Vertingiausi yra kultūrinių sluoksnių planai, brėžiniai, datavimai, kurie gaunami tik profesionaliai skutant sluoksnelį po sluoksnelio. Tai mėgėjams tikrai nerūpi, o kasinėjant vienareikšmiškai sunaikinama.čia taip pat kaip ir su "digeriais" vieniem tik apkasai ir būtinai antro pas. karo, kiti iš jų juokiasi ir tik akmens amžiaus gyvenvietes kasinėja.
-
minde
- Forumietis

Aš tikrai be jokių pretenzijų tau, Gabri, asmeniškai, tik šiaip užkliuvo. Kad jaunimas skaitydamas netyčia nepagalvotų, kad tai "krūta". Tiesiog daug įdomiau užsirašyt į kokią archeologų ekspediciją, pastoviai jiem ten žmonių trūksta. Jaunystėje teko dalyvauti, buvau sužavėtas profų vaizduote, kaip iš kažkokių neaiškių juodų dėmelių sugeba ištisas sienas ir pastatus atgamint ir nupiešt.
Dar prie progos - apie tuos šautuvus ir šalmus. Gerai, jeigu jie iš kokio arsenalo ar bunkerio, o jeigu iš kapo? Ar nekyla kokių tai moralinių/etinių problemėlių, ką manot? Pavyzdžiui, aš nežinau, ar sutikčiau, kad man ramiai sau grabe gulinčiam kas atkasęs batus numautų?
Dar prie progos - apie tuos šautuvus ir šalmus. Gerai, jeigu jie iš kokio arsenalo ar bunkerio, o jeigu iš kapo? Ar nekyla kokių tai moralinių/etinių problemėlių, ką manot? Pavyzdžiui, aš nežinau, ar sutikčiau, kad man ramiai sau grabe gulinčiam kas atkasęs batus numautų?
-
Fon
- Forumietis

-
Gabris
- Forumietis

akys nemato- širdis neskaudaminde rašė:Aš tikrai be jokių pretenzijų tau, Gabri, asmeniškai, tik šiaip užkliuvo. Kad jaunimas skaitydamas netyčia nepagalvotų, kad tai "krūta". Tiesiog daug įdomiau užsirašyt į kokią archeologų ekspediciją, pastoviai jiem ten žmonių trūksta. Jaunystėje teko dalyvauti, buvau sužavėtas profų vaizduote, kaip iš kažkokių neaiškių juodų dėmelių sugeba ištisas sienas ir pastatus atgamint ir nupiešt.
-
ramas71
- Forumietis

Gal ir ne visai, bet į temą...vaizdai neblogi:
http://www.autoreview.ru/archive/2006/12/karelia/
http://www.autoreview.ru/archive/2005/10/war/
http://www.autoreview.ru/archive/2006/12/karelia/
http://www.autoreview.ru/archive/2005/10/war/