rudge rašė:Mano galva "T" reiškė transportinis (naudojamas prie ūkio), aišku negarantuoju.
Aš girdejau tokia pacia nuomone,kad ''T'' tai skirta butent ūkio reikalams.
Ūkio reikalams tai nereiškia, kad bulves vežioti . Aš 1978 m. Minske iš pradžių su Gaz 21, po to su Gaz 24 dalinio vadą vežiojau, o auto buvo pažymėtos T raide. 8)
Savaime aišku ,kad ne bulvems vėžioti,bet būdavo ir taip.
"T" raide pažymeti automobiliai priklausydavo transporto skyriui,bei neturejo nustatyto limito motoresursams.Tas ženkliukas buvo reikalingas tik VAI. Tikrinant automobilį su "T" pažymėta raide,buvo tikrinamas tik kelionės lapas.Kitu padaliniu automobiliams būdavo reikalingi ir kiti dokumentai.Pavizdžiui to dalinio vado isakymo išrašas ,apie automobilio normas ir.t.t.
Savaime aišku ,kad ne bulvems vėžioti,bet būdavo ir taip.
"T" raide pažymeti automobiliai priklausydavo transporto skyriui,bei neturejo nustatyto limito motoresursams.Tas ženkliukas buvo reikalingas tik VAI. Tikrinant automobilį su "T" pažymėta raide,buvo tikrinamas tik kelionės lapas.Kitu padaliniu automobiliams būdavo reikalingi ir kiti dokumentai.Pavizdžiui to dalinio vado isakymo išrašas ,apie automobilio normas ir.t.t.[/quote]
Nežinau iš kur tie duomenys dėl limito, tačiau kai aš važinėjau tai buvo limitas per metus 20 000 km. vienais metais buvo viršytas tai net auto karinė VAI "postavila na prikol" kol vadas per "okrugo" valdžią nesusitarė ir neatsiėmė.
Buvau nusiuntes laišką kompetetingam žinovui.Štai jo atsakymas:
Обозначения на военных автомобилях определялись отдельными приказами МО или начальника ГАВТУ и очень часто менялись. Единой раз навсегда определенной системы не было, а отследить все эти изменения просто невозможно. Тем более, что исполнялись эти приказы из рук вон плохо, поскольку все относились к ним не как к обязательным, а как к рекомендательным. Дело в том, что МО и ГАВТУ исполнение этих приказов не контролировало и за нарушения не наказывали.
Если вас интересует, что они означают, то могу пояснить, что буква Т в треугольнике означает, что эта машина относится к транспортной группе, а не к строевой или боевой. Т.е. на нее не установлен жесткий лимит расхода моторесурсов. Значек этот важен только для ВАИ-шников. Если он есть на машине, то проверяется только путевка и не нужно требовать выписку из приказа командующего округом на расход моторесурсов этой машины.
Буква К в круге и наклонные полосы означали, что эта машина относится к комендантской службе и является оперативной машиной регулирования движения войсковых автоколонн
Taip Andriau viskas teisinga,mes su,, T'' raide aptarnavom visą pulką ,,T''raidė budavo net ant pulko vado mašinos ką reiškė,,transportnaja''ir vežiodavom kas tik papuolė ir ką liepdavo tai buvo tolimi 1971m.
Andrius rašė:Štai kaip pioneriu stovyklose,apmokydavo jaunuosius (gaisrininkus) šio amato.
Vadinasi GAZ-69 DPA Malutka. Is abieju pusiu tokios pat dureles
Nevisai tap,nuotraukose pavaizduoti tiesiog mokomieji automobiliai.
O tikrasis Gaz-69 DPA Maliutka atrodo taip.
Gal galite surasti esminius skirtumus tarp Gaz-69 DPA ir paprasto Gaz-69?
Jūs neturite teisės peržiūrėti failų, kurie yra prikabinti prie šio pranešimo.
na pabandysiu megejo akies zvilgsniu ivardinti matomus skirtumus:
1. trejos duru poros
2. platesnio profilio padangos, gal net ir patys diskai
3. chromuoti faru apvadai ir bamperis
4. spec iranga
5. kitokia faros-ieskiklio tvirtinimo vieta
kas dar?