Gal gali ikelt,foto,elektroninio degimo 6v.Ar ankstinasi ir vėlynasi automatiškai?rimasnerimas rašė:jakovlevas rašė:Aš nusipirkau šitą, http://cgi.ebay.co.uk/Lichtmaschinenreg ... 3a61d59f9e
Tilpo į pp302 dėžutę (todėl viskas originaliai atrodo), nustačiau 7,2V, veikia puikiai.
Gerai veikia ir pagal šitą schemą (prisegu) padarytas reguliatorius, irgi išbandžiau (tik vienoj vietoj toj schemoj įdėtas potenciometras, kad dar pareguliuot būtų galima).
Kiek suprantu, naujesniuose generatoriuose yra ir diodų tiltelis, kuris dar papildomai lygina srovę, G414 diodų dar neturėjo.
Beje, tam pačiam vokiškam forume, kur čia jau yra nuoroda, skaičiau, kad jie naudoja 12V generatorius nuo kažkurių fiatų, iš Lenkijos siunčiasi. visi tvirtinimai tinka (ar pritaikomi), ir galingesni tie generatoriai.
Kiek supratau Jūs važinėjate su g414. Ar pastačius šitą relę neturit problemų su krovimu, matot aš pastačiau pas save 6V elektroninį degimą, užvedus ant laisvų tiesiog galingumas krenta, supratau kad motociklas dirba akumuliatoriaus režimu. Lieka arba generatorius arba relė. Pagal Jūsų atsiūsta schemute susimaketavau šią elektroninę relę(dar neišbandžiau), tačiau vis neduoda ramybės generatorius(jo tarnavimo laikas bei patikimumas ir kaip minėjau krovimo problemos).
Ar galėtumėt patikinti kad pastačius elektroninę relę reguliatorių jokių papildomų krovimo problemų neatsiranda. Tada aš nebesukčiau galvos dėl generatoriaus, o susimontuočiau šitą elektroninę relę reguliatorių.
Jeigu susiduriate su problemomis ar neveikia funkcionalumas, praneškite administracijai.
Dėkojame už supratingumą.
Dėkojame už supratingumą.
k750M 6V generatorius.
Moderatoriai: TVR, Moderatoriai
-
milzinas
- Forumietis

Re: k750M 6V generatorius.
Niekada neperženk ribos.Neperženges ribos niekada nesužinosi,kur ji yra.
-
rimasnerimas
- Forumietis

-
jakovlevas
- Forumietis

Rėlė-reguliatorius: Kol viską išbandinėjau, buvau prijungęs voltmetrą, ir krovimas yra toks, kokį nustatai - pas mane ~7.2V. Tik vienoje vietoje toje schemoje yra potencas, liaudiškai tariant, kuriuo dar viską pareguliuoju. Kai motociklas dirba ant laisvų rodo ~6.3V. Vienintelis dalykas, kurį pastebėjau (nevadinčiau to problema) yra tai, kad maždaug tuo metu, kai rėlė pradeda riboti generatorių (ties 7,2V) pradeda nežymiai šviesti krovimo lemputė, ir šviečia vis ryškiau didinat apsukas - voltmetras rodo gerą krovimą tuo metu. Domėjausi įvairiuose forumuose ir išsiaiškinau, kad tai nėra dalykas dėl kurio reikėtų jaudintis.
Daugiau net nežinau, kokios kitos krovimo problemos galėtų būti, ką jūs turit galvoje?
Mano supratimu, šita (ar kuri nors panaši, nes visos iš esmės daro tą patį) rėlė išsprendžia esminę krovimo problemą. Ir ne tik akumuliatorius kraunamas taip, kaip turėtų, bet generatoriui taip sveikiau (jau nekalbant apie lemputes, kurios tarnauja ilgiau, babiną, kuri ne taip užkaista ir pan). Galvoju, kad dažnai būna taip, kad G414 pats save sudegina, nes negerai veikia (arba neveikia visai) rėlė. Be to, esu skaitęs nuomonių, kad elektroninis degimas su elektro-mechaniniu reguliatorium (pvz PP302) gali pradėt "šaudyt pro šoną".
Detalės šitai schemai kainuoja ~10Lt, ir kadangi tai nėra gyvenimo investicija, siūlyčiau pasigaminti ir pažiūrėti, ar konkrečiai Jūsų sistemai ji tinka. Tik būtinai parašykit, kaip pavyko.
Man daug įdomiau, kai sakot, kad galingumas krenta tiesiog akyse. Neva tai dėl to, kad relė ir generatorius neduoda pakankamai srovės dirbant ant laisvų ir viskas veikia tik nuo akumuliatoriaus, taip?
Ir dar štai, ta diskusija apie 12V generatorių vokiškai: http://www.ural-dnepr.net/wbb3/index.ph ... adID=15116
Daugiau net nežinau, kokios kitos krovimo problemos galėtų būti, ką jūs turit galvoje?
Mano supratimu, šita (ar kuri nors panaši, nes visos iš esmės daro tą patį) rėlė išsprendžia esminę krovimo problemą. Ir ne tik akumuliatorius kraunamas taip, kaip turėtų, bet generatoriui taip sveikiau (jau nekalbant apie lemputes, kurios tarnauja ilgiau, babiną, kuri ne taip užkaista ir pan). Galvoju, kad dažnai būna taip, kad G414 pats save sudegina, nes negerai veikia (arba neveikia visai) rėlė. Be to, esu skaitęs nuomonių, kad elektroninis degimas su elektro-mechaniniu reguliatorium (pvz PP302) gali pradėt "šaudyt pro šoną".
Detalės šitai schemai kainuoja ~10Lt, ir kadangi tai nėra gyvenimo investicija, siūlyčiau pasigaminti ir pažiūrėti, ar konkrečiai Jūsų sistemai ji tinka. Tik būtinai parašykit, kaip pavyko.
Man daug įdomiau, kai sakot, kad galingumas krenta tiesiog akyse. Neva tai dėl to, kad relė ir generatorius neduoda pakankamai srovės dirbant ant laisvų ir viskas veikia tik nuo akumuliatoriaus, taip?
Ir dar štai, ta diskusija apie 12V generatorių vokiškai: http://www.ural-dnepr.net/wbb3/index.ph ... adID=15116
-
milzinas
- Forumietis

Aišku,galvojau,kad turi gamykliškarimasnerimas rašė:http://www.oldtimers.lt/viewtopic.php?f=29&t=24905
-
Kęstutis 57
- Forumietis

Yra ir gamykliškos. Reikėjo tik atsidaryti nuorodas. Yra net iš ko rinktis: ir čekiška, ir vokiška.
Jūs neturite teisės peržiūrėti failų, kurie yra prikabinti prie šio pranešimo.
Kęstutis, bet ne tas.
Kaunas, tel. Nr.: 8 687 52321
-
milzinas
- Forumietis

Aš turėjau uomenyje,deimo sistema.Kęstutis 57 rašė:Yra ir gamykliškos. Reikėjo tik atsidaryti nuorodas. Yra net iš ko rinktis: ir čekiška, ir vokiška.
-
rimasnerimas
- Forumietis

Pasidomėjau apie alternatyvas keisti generatorių, būtent fiat modelio tai kaina 140eu, o kinų gamybos 140 $ su parsiuntimu. Taigi galvoju prie seno pasilikt, tik reiktų žinot iš kur tarpinę guminę nusipirkt, ar bent jau išmerą žinot būtų neblogai. 
-
Kęstutis 57
- Forumietis

Pas mane 5mm. žiedas, bet tikriausiai tilptų ir 6. Gal kartais jis turėtų būti vientisas?
Jūs neturite teisės peržiūrėti failų, kurie yra prikabinti prie šio pranešimo.
Kęstutis, bet ne tas.
-
jakovlevas
- Forumietis

Pas mane vientisas tas žiedas, ir tikrai 5-6mm. Bet gali būt ne tik žiedas, bet ir tarpinė iš kamščio ar dar ko nors.
-
virgas
- Forumietis

Be abejo vientisas. Jūsiškis tiesiog nutrūkęs.Kęstutis 57 rašė:Pas mane 5mm. žiedas, bet tikriausiai tilptų ir 6. Gal kartais jis turėtų būti vientisas?