Jeigu susiduriate su problemomis ar neveikia funkcionalumas, praneškite administracijai.
Dėkojame už supratingumą.

K-750 1961 m. kitoks projektas

Projektų skyrelis skirtas informuoti apie konkrečius vykdomus ar pabaigtus restauracijos ar artimus restauracijai projektus, kuriuose matosi restauracijos ar tvarkymo eiga.

Moderatoriai: TVR, rcepa, Moderatoriai

Forumo taisyklės
III dalis. Projektai
1) Projektų skyrelis skirtas informuoti apie konkrečius vykdomus ar pabaigtus restauracijos ar artimus restauracijai projektus, kuriuose matosi restauracijos ar tvarkymo eiga.
2) Vienam projektui skirta viena tema. Temoje būtina pateikti nuotraukas, kuriose pateikiamas kompleksinis visos transporto priemonės tvarkymas.
3) Temos pavadinime turi matytis transporto priemonės pavadinimas ir pagaminimo metai.
4) Tema laikoma netinkama šiam skyreliui, jei iš vykdomo projekto matosi, kad technikai bus atliekami esminiai perdarymai, ar tai jau buvo padaryta. Esminiais perdarymais laikomi kėbulo, važiuoklės perdarymai, variklio pakeitimas, bei kiti pakeitimai, iš kurių akivaizdžiai matosi, kad transporto priemonė perdaryta.

Plačiau: Visos taisyklės
AGspecial
moderatorius
moderatorius

K-750 1961 m. kitoks projektas

Standartinė AGspecial »

Sveiki,
prie motociklų tenka praleisti kuo toliau tuo mažiau laiko.. O jų yra ne vienas, vis laukia, nori važiuoti, bet.. Niekas prie jų nedirba. Dar dnepras kartais išrieda iš garažo :-)
Sėdėjau garaže vieną rudens vakarą ir mąsčiau - kaip paprasta šiais laikais "restauruoti" techniką, kai iš lenkų ar kinų gamintų novadielų gali susirinikti visą motociklą, tik turėk pinigų.. Turėsi gražų blizgantį žaisliuką, kuris bus toks netikras, daug idealesnis negu buvo pagamintas.. Lai nesupyksta tie, kurie tokius turi (aš irgi kada nors turėsiu, nes tam pasmerkiau savo M-61), bet pamačius tokius išblizgintus motociklus nesimato juose jokios dūšios, lyg laikas prie jų neprisilietė..
Reikia kažko kito..
Todėl pristatau jums kitokį projektą negu čia įprasta - K-750 1959 m. be jokios restauracijos.. Tam, kad išliktų tai, kas iš tiesų tikra.

Šis projektas tik pradėtas, todėl daug neparodysiu.
Paskutinį kartą redagavo AGspecial 20 Gru 2009, 23:25, redaguota 1 kartą(us).
AGspecial
moderatorius
moderatorius

Standartinė AGspecial »

Pristatau motociklą.
Tai pats ankstyviausias K-750 modelis, pagamintas 1959 m.
Motociklą aptikau visai netikėtai šalia Lazdijų. Pas žmogų užėjau paklausti kelio, ir tuo pačiu paklausiau ar nežino kas turi seną motociklą :-) Na ir atsakė: -turiu aš, emką 1949 :-) Jau apsidžiaugiau, bet pamačiau štai ką:
Jūs neturite teisės peržiūrėti failų, kurie yra prikabinti prie šio pranešimo.
AGspecial
moderatorius
moderatorius

Standartinė AGspecial »

Kaip dažniausiai ir būna, kalbos neatitiko tikrovės.. Jei ne tas priekinis sparnas, gal net nebūčiau arčiau ėjęs. Susiviliojau tik dėl to kad tai pirmasis k-750 modelis (tiksliau kas iš jo likę).
Suderėjom ir jau po kelių mėnesių motociklas pas mane. Davė ir dokumentus rusiškus, sakė, kad ne jis savininkas, o tikrojo savininko jis nepažįsta, nes motociklas buvęs jo brolio. Bet, pasirodo tas motociklas buvęs mano gero pažįstamo tėvo, kuris sužinojęs visą istoriją su malonumu sutiko perrašyti motociklą :-)
Toks jis pas mane, be kai kurių nereikalingų dalykų
AGspecial
moderatorius
moderatorius

Standartinė AGspecial »

Taigi mano vizija: kuo originalesnė komplektacija, jokių novadielų, jokių naujų dažų, epogruntų, chromų ir cinkų.. Tik sudėti į vietas tai, kas priklauso, viską suremontuoti ir važiuoti :wink:
Kai kurios dalys tikrai labai prastos būklės, o originalumo labai mažai.. Todėl kreipiuosi į jus kolegos, jeigu kas turite atliekamų detalių -pasiūlykite į PM.
AGspecial
moderatorius
moderatorius

Standartinė AGspecial »

Trumpai pakomentuosiu kas mano nuomone neoriginalu:
-priekinė šakė;
-stabdžių būgnas;
-priekinis ratas;
-priekinio žibinto lankelis su reflektoriumi;
-spynelė;
-karbiuratoriai;
-duslintuvai;
-reduktorius;
-relė reguliatorius;
-generatorius;
-cilindrų galvos;
ir t.t.

Beje, šis motociklas be lopšio..
Vartotojo avataras
Foreigner
Forumietis
Forumietis

Standartinė Foreigner »

Patiko tavo mintis apie šiuolaikine ''restauracija'' , tad linkiu sekmės ieškant ir tvarkant motociklą ;] pilnai tave palaikau ;)
Vartotojo avataras
moniks
Forumietis
Forumietis

Standartinė moniks »

Manau tu busi ne vienintelis, yra vienas kolega (nežinau ar jis lankosi forume) turintis karo laiku motociklą, jis nušveistas nuo rudžiu, vietom iki metalo, bet kažkiek originaliu dažu išliko. Atrodo įdomiai, ypač kai savininkas vilki tu laiku sovietu aviatoriaus uniforma, gal Fon pakomentuos. Sėkmės darbe. :wink:
Vartotojo avataras
Raimis
ekspertas
ekspertas

Standartinė Raimis »

Puiki idėja :!: Labai palaikau šią nuostatą. Išblizginti ir padažyti šiuolaikinėm medžiagom galima. Gerbiu tam pasiryžusius ir aukojančius savo laiką, lėšas ir darbą. Tačiau sena gera geležis su solidžiu rūdžių prieskoniu visada labiau patrauks tuo, kad tai tikra "gyvybė" iš senųjų laikų. Puikus projektas.
:puiku:
Forume rašome lietuviškai. :Lietuva: !!!
Vartotojo avataras
Raimis
ekspertas
ekspertas

Standartinė Raimis »

moniks rašė:Manau tu busi ne vienintelis, yra vienas kolega (nežinau ar jis lankosi forume) turintis karo laiku motociklą, jis nušveistas nuo rudžiu, vietom iki metalo, bet kažkiek originaliu dažu išliko. Atrodo įdomiai, ypač kai savininkas vilki tu laiku sovietu aviatoriaus uniforma, gal Fon pakomentuos. Sėkmės darbe. :wink:
Man atrodo, kad kalbama apie vieną iš forumiečių. :wink:
Forume rašome lietuviškai. :Lietuva: !!!
AGspecial
moderatorius
moderatorius

Standartinė AGspecial »

Dėkoju už palaikymą,
šio motociklo nesistengsiu surinkti iš kuo geresnės būklės detalių, bandysiu jas parinkti pagal bendrą būklę, kad viskas gražiai derėtų.
Radau dar vieną nuotrauką kaip jis atrodo dabar. Galinis sparnas uždėtas puikios būklės (nes iš pradžių planavau "restauruoti"), tačiau visai netinka mano sumanymui, todėl ieškau juodo neperdažyto, dar tinkamo naudoti. Gal kas turite? Rūdys nesvarbu, svarbu ne tokios prastos būklės kaip ankstesnėse nuotraukose.