Sveiki, mano vardas Romanas, man 28 metai gyvenu Klaipėdoje. Dirbu nedideliame autoservise, čia pat ir keli mano automobiliai glaudžiasi. Prieš keletą metų pradėjau domėtis sena technika. Mano tėvai turėjo žiguliuką VAZ 2101 1973 metų gamybos, pirko jį kai jam buvo vieneri metai. Jiems tai buvo pirmasis automobilis. Aišku, senais laikais man labai patikdavo važiuoti žiguliuku kartu su tėvais. Kai man sukako 14 metų, mama mane pradėjo mokyti vairuoti, (nes tėtis iš vis nevairuoja) ir jei tik kur nors tėvams reikėdavo važiuoti, į sodą ar kaimą, jei tik leisdavo vairuodavau aš. Aišku laikas bėgo, automobilis seno ir seno, miesto gatvėse po truputį pasirodydavo naujų nematytų automobilių. Jau kartais ir gėda būdavo išvažiuoti senu pirmuku. Žiguliuką praturėjome iki 1998 metų, po to jį pardavėm giminaičiui, ir aišku po poros ar kelių metų pradėjau ilgėtis senučiuko, bet jau buvo per vėlu. Sunaikintas – perdirbtas.
Kadangi didelę nostalgiją jaučiau žiguliukui, tai prieš ketverius metus nuvažiavome į Vilnių ir nupirkau 1975 metų gamybos žigulį, aišku stovis vilniečio buvo prastesnis prieš turėtąjį. Deja nuotraukų kaip jis atrodė kai nupirkom neturiu, bet kaip jis atrodo dabar (po poros metelių darbo) patys matot. Dabar mielai juo per renginius išvažiuoju į gatves, ir vairuoti jį labai smagu.
Aišku žiguliuku neapsiribojau – reikia juk kaltę išpirkti ir išgelbėti dar kelias transporto priemones, tad įsigijau GAZ 21 Volgą pagamintą 1959 metais. Net nežinau kodėl, bet man ji labai patiko.Užbaigus pirmąjį projektėlį, ėmiausi antrojo, darbų eigą galite sekti projektų skyrelyje. Šią vasarą manau užbaigsiu volgą, gal dar spėsiu ir sudalyvauti renginiuose.
Mano apetitas pradėjo kilti, ėmiau dairytis dar kokios transporto priemonės, norėjau pirkti GAZ 20 Pobėdą senesnės laidos, bet pasitarus su drauge (žiguliuko keleive) nusprendėm - reikia kažko kitokio. Ir po kelių mėnesių paieškų, po ilgos kelionės per Atlanto vandenyną jis stovi pas mus. Tai 1930 metų gamybos Ford A dviejų durų sedanas. Variklio darbinis tūris 3294 kūb cm, jo galingumas net 30 KW! Mano džiaugsmui kuriasi ir važiuoja. Šiai dienai nuo Fordo nuėmiau chromuotas dalis tam, kad jas galėčiau atiduoti perchromuoti. Restauracijos darbų nenoriu pradėti tol kol nebus surinkta Volga, nors jau norisi pradėti fordą.
Jeigu susiduriate su problemomis ar neveikia funkcionalumas, praneškite administracijai.
Dėkojame už supratingumą.
Dėkojame už supratingumą.
Romanis
Moderatoriai: tadas1991, Moderatoriai
Forumo taisyklės
IV dalis. Skyrelis „Susipažinkime“
1) Susipažinimo skyrelis skirtas forumiečio ir jo senovinės technikos prisistatymui Oldtimers forumo bendruomenei.
2) Temos pavadinimą turi sudaryti tik vartotojo vardas.
IV dalis. Skyrelis „Susipažinkime“
1) Susipažinimo skyrelis skirtas forumiečio ir jo senovinės technikos prisistatymui Oldtimers forumo bendruomenei.
2) Temos pavadinimą turi sudaryti tik vartotojo vardas.
-
romanis
- Forumietis

-
romanis
- Forumietis