Stasys BRUNDZA
Gimęs 1947 metais, Kaune.
Pirmas automobilis:
1952 metai, "Moskvič 400", važiuoti išmokau su mama ir jos instruktoriumi , nors ir nesiekdavau pedalų. Pilnai savarankiškai pradėjau vairuoti devynių metų. Tai buvo "Pobieda", kurią mūsų garaže laikė pažistami.Aš jiems atidarydavau, uždarydavau vartus. O jie man duodavo pavažiuoti...
Pirmos varžybos:
"1963 metai, Kauno radijo gamyklos ralis, su tėvų "Volga" ir šviežiomis vairuotojo teisėmis. Tai buvo mėgėjiškas ralis kurio trasa ėjo per Prienus, Žiežmarius, Jiezną.
Tada reikėjo tiksliai laikytis grafiko, buvo slapti laiko kontrolės punktai. Kartu buvo rato keitimo ir figurinio vairavimo varžybos. Mes laimėjome pirmą vietą ir tai buvo, "de jure", mano pirmas ralis ir pirma pergalė ."
"Bet 1964 metų vasario mėnesį pavyko įkalbinti tėvus leisti su jų "Volga"
dalyvauti TSRS žiemos komandinėse ralio pirmenybėse. Trasa driekėsi net iki Smolensko ir dalinai ėjo per Lietuvą. Varžybos, kurių metu man sukako 17 metų, buvo labai sunkios - sniegas, plikšala, rūkas, o kaip komandinėse , reikėjo laikytis trim mašinom kartu . Tai buvo pirmas, labai rimtas kovinis krikštas."
Pirma avarija:
1967 metai, komandinės varžybos, šturmanas Kastytis Girdauskas, automobilis - "kupriukas" (Zaporožec).
"Diržų tada nebuvo, jų net nereikėjo. Priekyje važiavus mašina apsisuko, pakėlė sniego sūkurį , už kalniuko pašokus apakino... ....jungiau trečią pavarą ir sukau, bet mašina jau slydo šonu, ratai palindo po apačia ir vertėmės. Aš iškritau iš mašinos, su durelėm gavau per nugarą ir sulaužiau stuburą."
"Paskui jau radom vaistų prieš "kulverstuką". Trumpindavom užpakalinius amortizatorius kad ratai neturėtų galimybės "susieiti po savimi"" - pasakojo Stasys Brundza.
šaltinis: http://www.ralis.lt/sportininkai_brundza.asp
Jeigu susiduriate su problemomis ar neveikia funkcionalumas, praneškite administracijai.
Dėkojame už supratingumą.
Dėkojame už supratingumą.
Keli faktai apie S.Brundzą
Moderatoriai: rcepa, Moderatoriai
-
Kipshas
- Forumietis