Jeigu susiduriate su problemomis ar neveikia funkcionalumas, praneškite administracijai.
Dėkojame už supratingumą.

Krosinis Uralas (buvęs Utenos ekipažas)

Perdarytos senovinės technikos (hotrod) skyrelis yra skirtas diskusijoms apie senovinę techniką, kuriai yra daugiau nei 30 metų ir kuri turi esminių perdarymų.

Moderatoriai: TVR, Moderatoriai

Vartotojo avataras
Xottabich
Forumietis
Forumietis

Krosinis Uralas (buvęs Utenos ekipažas)

Standartinė Xottabich »

Viskas prasidėjo 2007 metais, po surengtų pirmųjų Retrokroso etapų. Motociklistai užsikabliavo dalyvauti toliau planuojamuose rengti etapuose ir prasidėjo Retro moto karštinė. Šis egzempliorius visai netyčia atsidūrė pas mane garažę. Tiesa pasakius, prieš jį atrandant nesidomėjau retrokrosu. Situacija buvo tokia: vienas mano didž.gerb.dr.prof. draugas užkūrė atrestauruotą K750 motociklą. Gavau pasėdėti ir pasukioti gazo rankeną ir aš pirmą kartą gyvenime. Po to sukilo noras ir man susirasti pirmąjį keturtaktį motociklą. Tada prisiminiau, kaip prieš pusę metų pažystamas papasakojo, kad nelabai tolimame kaime diedukas turi "emką" kuri stovi po medžiais. Nieko nelaukęs nuvykau pasižiūrėti. Ten man parodė M72 ir MT10-36 motociklo hibridą be variklio. Diedukas prasitarė turintis "sportini" motociklą daržinėj. Žinoma, kai tai pasako, visi įsivaizduoja kokį dneprą su krosine padanga ir mediniu lopšiu miltams ir bidonams vežioti. Tada aš taip buvau sužavėtas tais rėmais, kad pasakiau: "Ne ačiū, nereik, nedomina" ir jau ruošiausi išsitemt rėmus lauk. Bet šeimininkui dar kartą pakartojus, pasakiau: "nu, einam užmesim akį.."
Ir "užmetėm akį".. Pravėrus klojimo duris pasirodė toks vaizdas:
Jūs neturite teisės peržiūrėti failų, kurie yra prikabinti prie šio pranešimo.
Vartotojo avataras
Xottabich
Forumietis
Forumietis

Re: Krosinis Uralas (buvęs Utenos ekipažas)

Standartinė Xottabich »

Taip prasidėjo informacijos rinkimas, pirmieji nuriedėti metrai tarp garažų ir kroso trasose.
Vartotojo avataras
Xottabich
Forumietis
Forumietis

Standartinė Xottabich »

Pradėjus knisinėti šio motociklo istoriją atsekėm visus žmones, kurie jį buvo vairavę. Galinis reduktorius buvo pirktas tiesiai iš gamyklos už laimėtą pirmąją vietą varžybose. Žinomos beveik visos bėdos, kurios kankino buvusią komandą ir kaip jos buvo šalinamos. Išlikę pakankamai originalių gamyklinių dalių. Kaip bebūtų gaila, šiandieninis retrokrosas jau toli gražu nebepanašus i RETRO. Tad teko modifikuoti kai kuriuos originalius mazgus. Dabar motociklas atrodo taip:
Vartotojo avataras
Xottabich
Forumietis
Forumietis

Standartinė Xottabich »

Įdomus faktas: Duslintuvo gamyba užtruko apie pusę metų.
Tomas21011
Naujokas
Naujokas

Standartinė Tomas21011 »

Nieko keisto, pradedant teoriniais igiu skaiciavimais(info jieskojimu) , baigiant praktiniais virinimais raitymais ir t.t. is foto suejimas is 2 i 1 panasu i zigulio arba maskviako
stereo
Forumietis
Forumietis

Standartinė stereo »

O kuo kazin skiriasi krosinio ir paprasto uralo varikliai?
Vartotojo avataras
Xottabich
Forumietis
Forumietis

Standartinė Xottabich »

Pravažiavom, pažiūrėjom, nurovėm cilindrą - dirbam toliau :lol: Variklis turi keletą pakeitimų kaip vos didesnė tepalo pompa (o gal ji tokia pati kaip naujesnių Uralų), sferiniai stūmokliai, lengvesnis smagratis, magnetinis degimas, gilesnis aliuminis karteris, cilindrai, berods galvos turi vienoj vietoj kitokias aušinimo briaunas. Bet gavus iš buvusių krosistų tenka atrasti ir dar įdomesnių dalykų kaip varžtų, vožtuvų stūmoklių formos, sankabos diskai ir pan niekučiai.
Tomas21011
Naujokas
Naujokas

Standartinė Tomas21011 »

mano pazystamas sugebejo issididinti kanalus, lyg ir voztuvus susideti sipriasnias spiruokles, kazka pribures su velenuku, issilengvines smagrati is alkunini (kiek pamenu ant 9kg) ir visa tai susibalansaves, pasitikrines kanalu pralaiduma, kad nebutu turbulensijos, pasistates tepalo filtra, paturbintus karbus (su jais zaide gerus matus) ir dar visokio velnio pridirbes, tai opozito variklis sukosi labai smaigiai ir apsukas riko zveriskai...
Vartotojo avataras
Xottabich
Forumietis
Forumietis

Standartinė Xottabich »

Tomas21011 rašė:mano pazystamas sugebejo issididinti kanalus, lyg ir voztuvus susideti sipriasnias spiruokles, kazka pribures su velenuku, issilengvines smagrati is alkunini (kiek pamenu ant 9kg) ir visa tai susibalansaves, pasitikrines kanalu pralaiduma, kad nebutu turbulensijos, pasistates tepalo filtra, paturbintus karbus (su jais zaide gerus matus) ir dar visokio velnio pridirbes, tai opozito variklis sukosi labai smaigiai ir apsukas riko zveriskai...
Tomai didžioji dalis jau buvo padaryta ir šiame variklyje, tik nelabai apsimoka apkrauti krosinį variklį tepalo filtrais. Laukiami nauji alkūninio veleno blynai su didinta eiga.
Tomas21011
Naujokas
Naujokas

Standartinė Tomas21011 »

Xottabich rašė:
Tomas21011 rašė:mano pazystamas sugebejo issididinti kanalus, lyg ir voztuvus susideti sipriasnias spiruokles, kazka pribures su velenuku, issilengvines smagrati is alkunini (kiek pamenu ant 9kg) ir visa tai susibalansaves, pasitikrines kanalu pralaiduma, kad nebutu turbulensijos, pasistates tepalo filtra, paturbintus karbus (su jais zaide gerus matus) ir dar visokio velnio pridirbes, tai opozito variklis sukosi labai smaigiai ir apsukas riko zveriskai...
Tomai didžioji dalis jau buvo padaryta ir šiame variklyje, tik nelabai apsimoka apkrauti krosinį variklį tepalo filtrais. Laukiami nauji alkūninio veleno blynai su didinta eiga.
Na as su tavim sutinku del tepalo filtro, bet tas variklis vazinojo kasdiena gatvemis, tai filtras del ilgaamziskumo, as pats su vaz lakstau pvz be filtru tik plikom tutom :)