kokio karbiuratoriaus reiktu dairytis man į iža? kalbu apie japoniškus karburatorius nebutinai MIKUNI, gali buti ir dellorto ar panašiai, 40mm kažkur? gal kas turit isidėja ir žinot tiksliai kiek geriausiai? beto ir filtra taikyti koki? mat senasis karburatorius nei bišiški nepateinkina lukesčiu o ir sakoma kad su japonišku karburatoriumi ne tik galia padidėja bet ir kuro sanaudos mažėja, kiek tame tiesos? gal galima išgirsti įvairia nuomone apie japoniškus karburatorius.
P.S. nereikia man aiškinti kad sureguliavus orginalu karbiuratoriu ižas važiuos kaip bite ir nereikia išradinėti čia nieko, aš ir taip žinau oldtimeristu nuomone apie perdaroma technika.
Ačiū.
Jeigu susiduriate su problemomis ar neveikia funkcionalumas, praneškite administracijai.
Dėkojame už supratingumą.
Dėkojame už supratingumą.
Iž Japoniškas karburatorius
Moderatoriai: TVR, Moderatoriai
-
ancezas
- Forumietis

-
Koba
- Forumietis

Re: Iž Japoniškas karburatorius
DELLORTO visų pirma yra Įtališkas karburatorius. Šiaip žiūrėk kažką panašaus, vėliau reikės taikyti ir reguliuoti žikliorių pagalbą. Jei trauks geriau, tai ir valgys daugiau.
-
Zhynys
- Forumietis

Re: Iž Japoniškas karburatorius
Ieškok diafragminio karbo su tokiu pat difuzoriaus skersmeniu.Tada pasidaryk perėjimus, kad tiktų at ižo. Po to teks keist žikliorius. mano patirtis rodo, kad žiklioriai bus maždaug tokie, kokie priklauso ant ižo karbo.
Aš taip dariausi sau ant Dnepro variklio. Pirkau ebėjuj keturių karbų eilę nuo kavasakio. Du panaudojau. Du liko ant dalių. Teko prigalvot trosų tvirtinimą, nes nebuvo. Žikliorius reikėjo didint nuo 92 iki 130-140 dydžio (grąžtelių pagalba) Pralaidumas gavosi panašus į originalių dnepro. Tuščios eigos žikliorių praktiškai nereikėjo keist. Pariebinimo žikliorių nekeičiau, bet reiktų, nes labai sunkiai užsikuria šaltas.
Su diafragminiais karbais ženkliai pagerėjo trauka, darbas tiek ant tuščių, tiek tarpinių ar max režimų. Kuro sąnaudos nustebino. Per mototurizmo ralį pravažiavus 500 km per dieną kuro išėjo tik 6,5l/100 km. Čia su liulka ir laikant greitį tarp 80 ir 100 km/h
Aš taip dariausi sau ant Dnepro variklio. Pirkau ebėjuj keturių karbų eilę nuo kavasakio. Du panaudojau. Du liko ant dalių. Teko prigalvot trosų tvirtinimą, nes nebuvo. Žikliorius reikėjo didint nuo 92 iki 130-140 dydžio (grąžtelių pagalba) Pralaidumas gavosi panašus į originalių dnepro. Tuščios eigos žikliorių praktiškai nereikėjo keist. Pariebinimo žikliorių nekeičiau, bet reiktų, nes labai sunkiai užsikuria šaltas.
Su diafragminiais karbais ženkliai pagerėjo trauka, darbas tiek ant tuščių, tiek tarpinių ar max režimų. Kuro sąnaudos nustebino. Per mototurizmo ralį pravažiavus 500 km per dieną kuro išėjo tik 6,5l/100 km. Čia su liulka ir laikant greitį tarp 80 ir 100 km/h