Jeigu susiduriate su problemomis ar neveikia funkcionalumas, praneškite administracijai.
Dėkojame už supratingumą.

kaip patikrinti ar BABINA (indukcine rite) veikianti?

Čia diskutuojama apie viską kas susiję su senovinėmis transporto priemonėmis, išskyrus sritis kurios patenka į kitas forumo kategorijas.

Moderatoriai: Baronas, Moderatoriai

Forumo taisyklės
I dalis. Bendrosios nuostatos
1) Forume būtina laikytis Lietuvos Respublikos įstatymų, bei bendrų etikos normų: neįžeidinėti diskusijų dalyvių, jų pomėgių ar transporto priemonių, būti sąžiningiems. Pagarbos pašnekovui laikymasis – esminis kultūringo bendravimo forume bruožas. Forumas yra skirtas išsilavinusiems ir kultūringiems žmonėms.
2) Forume netoleruojamas betikslis žinučių rašymas. Į tai įeina ir rašymas ne tam skirtose temose, tų pačių žinučių kartojimas, emocijų reiškimas, dviejų vartotojų viešas susirašinėjimas. Bet kokias pastabas dėl forumo taisyklių laikymosi turi teisę pateikti tik forumo moderatoriai.
3) Forumas yra skirtas senovinių transporto priemonių gerbėjams. Forume senovine laikoma tokia transporto priemonė, kuriai žinutės parašymo dieną yra suėję 30 ir daugiau metų. Diskusijos apie jaunesnes transporto priemones draudžiamos.
5) Iš kiekvienos naujai sukurtos temos pavadinimo turi būti suprantama temos (diskusijos, klausimo) esmė. (Teisingas temos pavadinimas – „GAZ 69 priekinis tiltas“, neteisingas temos pavadinimas – „Priekinis tiltas“.).
6) Visos forume pateikiamos nuotraukos turi būti pateikiamos naudojant failų prisegimą. Draudžiama įdėti nuotraukas, kurios užsikrauna iš kitų puslapių (funkcija "img").
7) Kiekvienas vartotojas, savo žinutėje prisegdamas failą, kartu patvirtina bei prisiima iš to išplaukiančią atsakomybę, kad failas pateikiamas nepažeidžiant kitų asmenų autorinių teisių. Visi ginčai dėl autorinių teisių yra sprendžiami teisme tarp autoriaus ir tariamai jo teises pažeidusio asmens. Forumas nėra teismas ir autorinių ginčų nenagrinėja.
9) Forume skatinamas bendravimas taisyklinga lietuvių kalba. Kitos tautybės forumiečiams leidžiami daliniai nukrypimai.

Plačiau: Visos taisyklės
fokusmarokus
Forumietis
Forumietis

kaip patikrinti ar BABINA (indukcine rite) veikianti?

Standartinė fokusmarokus »

kaip patikrinti ar "babina" veikianti? aisku negaunant per nagus:)) yra trys jungtys,dvi virsuje (ateina is starterio?)ir viena apatine (i paskirstytoja). neskaitant pypkinio laido
Jūs neturite teisės peržiūrėti failų, kurie yra prikabinti prie šio pranešimo.
Vartotojo avataras
milzinas
Forumietis
Forumietis

Re: kaip patikrinti ar BABINA (indukcine rite) veikianti?

Standartinė milzinas »

Schema apačioj minusas prie žvakes korpuso,pliusas BK,minusa pridedi atleidi,turi kibirksčiuoti(turi tiksliai zinoti,kad žvakė gera),2-ras budas,laikai už žvaklaidžio minusa pridedi atleidi,jai gera pajausi. :D Geresnis 1-mas budas,aš meniškai aš antro nenaudoju niekada,nepernešu elektros :) Če liaudiškas metodas.
fokusmarokus
Forumietis
Forumietis

Standartinė fokusmarokus »

aciu!
milzinas rašė:Schema apačioj minusas prie žvakes korpuso,pliusas BK,minusa pridedi atleidi,turi kibirksčiuoti(turi tiksliai zinoti,kad žvakė gera),2-ras budas,laikai už žvaklaidžio minusa pridedi atleidi,jai gera pajausi. :D Geresnis 1-mas budas,aš meniškai aš antro nenaudoju niekada,nepernešu elektros :) Če liaudiškas metodas.
Vartotojo avataras
milzinas
Forumietis
Forumietis

Standartinė milzinas »

fokusmarokus rašė:aciu!
milzinas rašė:Schema apačioj minusas prie žvakes korpuso,pliusas BK,minusa pridedi atleidi,turi kibirksčiuoti(turi tiksliai zinoti,kad žvakė gera),2-ras budas,laikai už žvaklaidžio minusa pridedi atleidi,jai gera pajausi. :D Geresnis 1-mas budas,aš meniškai aš antro nenaudoju niekada,nepernešu elektros :) Če liaudiškas metodas.
Prašom,kad tik mačitu.
Vartotojo avataras
rcepa
moderatorius
moderatorius

Standartinė rcepa »

fokusmarokus rašė:kaip patikrinti ar "babina" veikianti? aisku negaunant per nagus:)) yra trys jungtys,dvi virsuje (ateina is starterio?)ir viena apatine (i paskirstytoja). neskaitant pypkinio laido
..o galima patikrinti ir taip.Turi būti pirminė apvijos - nuo 0,4 iki 2 oM, antrinės - nuo 6 iki 15 koM. Jei rodo kitaip - išmesti:)
Perku viską kas su karine technika 1940 -1945 m. ,,made in usa,, ....
augism
Forumietis
Forumietis

Standartinė augism »

Dar pridursiu, kad testeris gali rodyti kitaip (nėra kontakto ar t'sakant begalinę varžą), bet babina veiks tikrinant pirmuoju metodu (pajungiant akumuliatorių, atjungiant kibirkščiuos). Vis tiek tokią babiną reikia keisti, nes užsilenks anksčiau ar vėliau.
Jei ne labai elektriškai paaiškinau pataisykit, čia ant praktikos išbandyta.
Vartotojo avataras
milzinas
Forumietis
Forumietis

Standartinė milzinas »

augism rašė:Dar pridursiu, kad testeris gali rodyti kitaip (nėra kontakto ar t'sakant begalinę varžą), bet babina veiks tikrinant pirmuoju metodu (pajungiant akumuliatorių, atjungiant kibirkščiuos). Vis tiek tokią babiną reikia keisti, nes užsilenks anksčiau ar vėliau.
Kaip suprasti užsilenks?pagal schema sujungimas ir atjungimas atlieka ta pati vaidmenį,ka ir mašinoj, pertraukėjas.(sujungimo ir atjungimo ranka)Jai žvakėje yra kibirkštis tai viskas tvarkoj.Ar aš kažko nesupratau iš tamstos? :roll:
abazys
Forumietis
Forumietis

Standartinė abazys »

augism rašė:Dar pridursiu, kad testeris gali rodyti kitaip (nėra kontakto ar t'sakant begalinę varžą), bet babina veiks tikrinant pirmuoju metodu (pajungiant akumuliatorių, atjungiant kibirkščiuos). Vis tiek tokią babiną reikia keisti, nes užsilenks anksčiau ar vėliau.
visos užsilenks anksčiau ar vėliau - nėra nieko amžino... :sventinti:
Vartotojo avataras
gedulis9
Forumo rėmėjas
Forumo rėmėjas

Standartinė gedulis9 »

milzinas rašė:
Kaip suprasti užsilenks?pagal schema sujungimas ir atjungimas atlieka ta pati vaidmenį,ka ir mašinoj, pertraukėjas.(sujungimo ir atjungimo ranka)Jai žvakėje yra kibirkštis tai viskas tvarkoj.Ar aš kažko nesupratau iš tamstos? :roll:
pamirsot kondensatoriu..
mt11
riga16
t16mg
t40
voschod 2
kiaule su smz sukergta
augism
Forumietis
Forumietis

Standartinė augism »

milzinas rašė:
Paaiškinsiu, taip kaip supratau, ne taip kaip gali būti iš tikrųjų. Gal kas iš elektrikų mane pataisys.
Babiną sudaro dvi apvijos. Sakykime, viena 200 apvijų, kita - 8000 apvijų, jos sujungtos tarpusavyje. Jei 8000 apvijose yra nors mikroskopinis laidelio nutrūkimas (laidelis labai plonas, 0,08 mm ir dar mažiau), tai testeris parodys, kad kontakto nėra, tiesa? O dėl mikroskopinio tarpelio aukšta įtampa įtrukimu vis tiek prašoks. Tačiau po kažkurio laiko mikroskopinis tarpelis didės (degs laidelis), ir pasieks tokį dydį, kai įtampa neprašoks.
Taip man aiškino.
Papiešiu bendrą vaizdą (kaip aš supratau).