Prieš 12 metų su žmona vykome atostogų senu žiguliuku į Graikiją, tuomet išviso nuvažiavome jei neklystu 8033 km
Dar tuomet kai gryžome į Lietuvą svajojau kad kai manajam žiguliuikui sukaks 50 metų - vyksim vėl į ilgą kelionę.
Tai va: jam dabar 50 metukų. Norėjau su keliais draugais kurie turi taip pat vaz markės automobilius vykt arba į Kroatiją, arba ten kur jau buvome ,t.y. į Graikiją. Bet kadangi nepavyko visiems ekipažams susiderint kelionei skirto laiko, gavosi taip kad liko vienas ekipažas. Manasis žiguliukas ir mano šeimyna. O važiuosime mes į Norvegiją. Išviso manau pravaziuosime apie 2700 km
Džiugu tai kad per šią kelionę pavyko surinkt dvigubai daugiau vaziuojančių žmonių!
Anuomet važiavau aš, ir mano žmona. Dabar važiuoju aš, mano žmona ir mūsų dvynukės dukrytės, kurioms dabar 9 eri.
Žiguliukas neturi gale saugos diržų, o kelione netrumpa. Šių metų sausio mėnesį, ėmiausi pirmų darbelių....
Masčiau, gaminau. Visų pirma pasidariau laikiklius isofix kėdutėms. Veliau kontsravausi saugos diržus.
Likus iki keliones kelioms dienoms pasikėliau automobilį, peržiūrėjau pakabą, pasikeičiau variklio alyvą, filtrus. Pasitikrinau skysčius. Ir radau nemalonų dalyką: stabdžių skysčio trūksta! Po dugnu viskas sausa. Ir tik vėliau užmačiau jog salone prie pedalo blizga. Tad leido pagrindinis stabdžių cilindras. Čia ir dabar gauti man jo nepavyko, juolab jau buvo penktadienio popietė. Tad užsakiau iš lenkijos sandėlių. Pirmadienio rytą laukiu kol jis atvyks.
Atejus pirmadieniui sulaukiu aš jo. Paskubomis keičiu aš į, o dar ir sistemą išorint reikia. Laikas tirpte tirpsta. Dėl šios priežasties į automobilį net nebuvau pradėjęs dėt daiktų. Nes nežinojau ar pavyks pasiruošt laiku mašiniuką.
Kai stabdžiai buvo sutvarkyti, tuomet bėgom bėgom pradejau pakuot daiktus, lauktuves, darže augančias gėrybes

Pirmadienis: 15:30 h išvažiuojame iš Klaipėdos į Ventspilį. Iš čia keltas į Švediją.
Šiuo metu jau nuvažiavome apie 240 km.
Rytoj ryte išvažiavus iš kelto laukia ilga kelionė iki žmonos sesers namų.
Nyneshamn - SKEI JOLSTER. apie 960 km. Visus šiuos kilometrus turėsim iveikt be nakvynės.
Kaip mums seksis kelyje - parašysiu vėliau.