Motorinį dviratį Riga 11 daugelis atsimena dėl jo bako ant bagažinės. Įsimintinas, ir vienintelis Sarkana Zvaigzne motorinio dviračio modelis. Po modelio Riga7 buvo kuriamas kitoks, atrodo Riga8 modelis, jį tobulno tobulino, nespėjo, o atėjo laikas, kai reikėjo išleisti nors ką nors. Todėl pasirausė senuose brėžiniuose, ir ant grietųjų paleido nauja modelį, kuriame buvo visai kitas dizainas, bet nemažai ir dalių nuo Riga7. Pvz., variklis - tas pats D6. Vairas. Pedalų mechanizmas... Iš esmės, keitėsi rėmas ir ratų dydis.
Užtenka kontrukcinės teorijos.
Man Riga 11 artimas tuo, kad juo važinėjo mano dėdė. Tiesa, man tuo metų buvo 8-9 metai, o dėdei 15

Jis mane vieną kartą bandė įkalbėti pabandyti važiuoti, bet aš bijojau. O dar atsimenu, kai jis vieną kartą vakare su juo išvažiavo, grįžo po valandos stumdamasis, visas raudonas, ir taip bjauriai keikėsi, kad net man ausys raitėsi. Kartojo kažkokius magiškus žodžius: "Degimui pi..dec...", pasiėmė dviratį ir juo išrūko. Kai jam sakiau, ko nesutaisai, jis atšovė - gal tu moki. Taisyk! Vienu žodžiu, iš to ką atsimenu, dabar juokas ima. Ko gi ten nemokėt?

Ir labai dažnai pagalvoju, ech... kodėl gi aš tuo metu nepasidomėjau motoriniais dviračiais? Gal kam nors nuostabu, bet nei motorinio dviračio, nei mopedo aš neturėjau
Už tai dabar pilnas sandėlis dalių, ir metas imtis įgyvendinti senas svajones.
Einame į sandėlį, ir nešame pirmą krūvą.
007.JPG
Labai greitai paaiškėjo, kad mano rėmas nuo naujausiojo Riga11 modelio. Jame bakas buvo priekyje! Pažiūrėkite į tą vietą, kur maždaug mopedisto kiaušiukai turėtų būti

, ten aiškiai matosi priekyje tvirtinamo bako kronšteinas. Buvo ir tokie modeliai. Bet nekelsiu, nes nemokantys skaityti pagalvos, kad aštokį ruošiuosi daryti. Ne.
Ir sandėlyje radau keletą skirtingų priekinių šakių. Apatinis tvirtinimas ne trikampis. Toks buvo vėl naujesniuose modeliuose, tame tarpe ir Riga13. Imu reikalingą, kuris trikampio formos.
008.JPG
Renkuosi baką. Radau net tris, bet du iš jų palankstyti. Pats geriausias rusvos spalvos. Gerai atsimenu, radau jį metalo lauže. Ilgai svarsčiau, kam jis man reikalingas, ir nenoromis paėmiau

Atkreipkie dėmesį, jame yra kažkokios vielinės ausytės. Įdomu kam? Nežinau, bet eigoje išsiaiškinsiu
009.JPG
Na, ir galinės pedalinės žvaigždutės. Jų gyvas velnias, ir beveik visos skiriasi. Riga7, Riga11 ir Riga13 žvaigžduttės skiriasi, skiriasi jų išgaubimas, nes Riga13 rėmas lenktas, esu girdėjęs, kaip kažkas net yra jį tiesinęs

Vienu žodžiu, jau pradėjau semti saujomis, išsirinksiu vėliau.
010.JPG
011.JPG
Ir taip, viso va tokia krūva. Gerai, kai yra. Ir gerai būtų, jei toje krūvoje būtų nors viena sveika dalis. Žinau, kad viską reikės perkratyti, taug kas atsimes, o prie daugumos reikės smarkiai pridėti rankas.
013.JPG
Jūs neturite teisės peržiūrėti failų, kurie yra prikabinti prie šio pranešimo.