Jeigu susiduriate su problemomis ar neveikia funkcionalumas, praneškite administracijai.
Dėkojame už supratingumą.

Sovietinės technikos "garbinimas"

Čia diskutuojama apie viską kas susiję su senovinėmis transporto priemonėmis, išskyrus sritis kurios patenka į kitas forumo kategorijas.

Moderatoriai: Baronas, Moderatoriai

Forumo taisyklės
I dalis. Bendrosios nuostatos
1) Forume būtina laikytis Lietuvos Respublikos įstatymų, bei bendrų etikos normų: neįžeidinėti diskusijų dalyvių, jų pomėgių ar transporto priemonių, būti sąžiningiems. Pagarbos pašnekovui laikymasis – esminis kultūringo bendravimo forume bruožas. Forumas yra skirtas išsilavinusiems ir kultūringiems žmonėms.
2) Forume netoleruojamas betikslis žinučių rašymas. Į tai įeina ir rašymas ne tam skirtose temose, tų pačių žinučių kartojimas, emocijų reiškimas, dviejų vartotojų viešas susirašinėjimas. Bet kokias pastabas dėl forumo taisyklių laikymosi turi teisę pateikti tik forumo moderatoriai.
3) Forumas yra skirtas senovinių transporto priemonių gerbėjams. Forume senovine laikoma tokia transporto priemonė, kuriai žinutės parašymo dieną yra suėję 30 ir daugiau metų. Diskusijos apie jaunesnes transporto priemones draudžiamos.
5) Iš kiekvienos naujai sukurtos temos pavadinimo turi būti suprantama temos (diskusijos, klausimo) esmė. (Teisingas temos pavadinimas – „GAZ 69 priekinis tiltas“, neteisingas temos pavadinimas – „Priekinis tiltas“.).
6) Visos forume pateikiamos nuotraukos turi būti pateikiamos naudojant failų prisegimą. Draudžiama įdėti nuotraukas, kurios užsikrauna iš kitų puslapių (funkcija "img").
7) Kiekvienas vartotojas, savo žinutėje prisegdamas failą, kartu patvirtina bei prisiima iš to išplaukiančią atsakomybę, kad failas pateikiamas nepažeidžiant kitų asmenų autorinių teisių. Visi ginčai dėl autorinių teisių yra sprendžiami teisme tarp autoriaus ir tariamai jo teises pažeidusio asmens. Forumas nėra teismas ir autorinių ginčų nenagrinėja.
9) Forume skatinamas bendravimas taisyklinga lietuvių kalba. Kitos tautybės forumiečiams leidžiami daliniai nukrypimai.

Plačiau: Visos taisyklės
manciusm
Forumo rėmėjas
Forumo rėmėjas

Sovietinės technikos "garbinimas"

Standartinė manciusm »

Sveiki Bendraminčiai,

Tema labai filosofinė. Bet norisi padiskutuoti, išgirsti kitas nuomones.

Prisimenant sudeginto GAZ istoriją Pilaitėje, matant šiuo metu diskusijas apie sovietines žaliojo tilto relikvijas kyla natūralus klausimas - ar meilė sovietinei technikai bei jos "garbinimas" (restauracija, remontas, parodomieji renginiai ir pan.) gali būti prilyginti tam tikra forma to laikmečio aukštinimui. Tuo pačiu kažkokios sovietinės kultūros palikimo garbinimu, noru sugrąžinti tą laikmetį į šias dienas. Galbūt net savotišku solidarumu su šių laikų Rusija ir jos išpažįstamomis vertybėmis???

Aš asmeniškai šią techniką "myliu" tik dėl to, kad ji mūsų krašte yra smarkiai paplitusi, nebrangi, primityvi ir nesudėtingai pasiduoda remontui. Prikelti kažką iš senų laikų naujam gyvenimui man teikia malonumą. Tuo pačiu tai yra tam tikra prasme išskirtinumas šių dienų gatvėse. Su sovietinėmis vertybėmis, anų laikų kultūra savęs ir savo veiklos nesieju.

Kažkam tikrai atrodo kitaip. O kokia Jūsų nuomonė? :labas:
Jawa 638 su velorex 562 nuoma
Motociklo su lopšiu nuoma:

http://www.my-retro-moto.com/moto-nuoma/
sumskas2
Forumietis
Forumietis

Re: Sovietinės technikos "garbinimas"

Standartinė sumskas2 »

Labai daug iskeliavo sovietines technikos is Lietuvos :) . Uzsenieciams ji taipat prie sirdes.
The boss
Naujokas
Naujokas

Standartinė The boss »

Aš už tai, kad nuo tilto žalio būtų nuversti tie paminklai ir jie iškeliautų į jiems skirtą muziejų Grūto parke. O vietoje jų, pastatytų kažką naujo, nūdienos aktualijas atitinkanti kokį nors šiuolaikinio meno paminklą, pvz milžinišką žybsinti apple ar facebook logotipą :D juokauju žinoma, bet manau, kad reikia versti naują lapą. Tas kas pastatyta Lietuvos, turi tebestovėti, tas kas pastatyta okupantų (ne keliai ir namai žinoma, o paminklai, skulptūros ir t.t.) turi keliauti į muziejų.

Kodėl man asmeniškai patinka sovietinė technika, tai visų pirma, aš senovės nerūšiuoju į sovietinę, varietišką ar dar kokią. Tiesiog mėgstų senovę apskritai ir viskas kas su ja susiję. Jokios kitos idealogijos, kultūros, tautos ir t.t.negarbinu apart Lietuvos.

Nežinau kas ten toje Pilaitėje buvo su tuo GAZ, bet jei kažkas padegė, tai jei mano valia būtų, aš tą žmogų pats padegčiau. Padegęs sovietinį žigulį, apipurškęs raudonais dažais sovietų paminklą, įrodysi tik savo smegenų trūkumą. Jei nori kariaut su esama valdžia,tai ir kariauk su valdžia, nesuprantu, kam reikia naikinti istorines vertybes.. visai nesvarbu ar tai tavo tautos statyba ar okupantų, tai jau yra istorija, kurios mes nebeištrinsim patinka mums ar ne. Reikia tvarkytis su ateitimi ir dabartimi, o ne bandyti ištrinti senus pėdsakus, kurie mums nors ir nepatinka, bet yra dalis mūsų istorijos.

O visi tie kurie restauruoja seną techniką, Sovietinę ar Amerikietišką, nesvarbu, iš vis yra elitas. Tai yra žmonės kurie ateities kartoms parodo praeitį. Kaip yra pasakęs vienas protingas žmogas: jei nežinai istorijos, nežinai nieko. Esi lapas, kuris nežino, jog dar esi ir dalis medžio. Visus restauruojančius techniką žmones labai gerbiu, ir linkiu gerų projektų!
Vartotojo avataras
iz 49
Forumietis
Forumietis

Standartinė iz 49 »

Tikrai nemanau, jeigu restauruoji Iz, JAWA ar koki kitoki tarybiniu laiku motocikla ar automobili, kad garbini ta laikmeti.Tuo labiau, kad esam solidarus Rusijai ar norim ta parodyti. Tokiu atveju pavyzdziu galima prisigalvoti milijona, kodel zmones gyvena tarybiniuose daugiabuciuose, turi sovietu laikais statyta garaza ar sekcijoje laiko tarybiniu laiku indu serviza :D

Mano tokia nuomone.
Vartotojo avataras
Hobis
Forumietis
Forumietis

Standartinė Hobis »

GAZ-93 Pilaitėje ne padegė, o susprogdino ir manau ne tie kas nemėgsta tarybinių laikų technikos bet gali būti ir rusai policininkai, nes su jais bylinėjuosi. Lapkričio mėnesį supjaustė mano Nisano padangą, jis tai ne tarybinis.
Paskutinį kartą redagavo Hobis 06 Vas 2015, 11:47, redaguota 1 kartą(us).
GAZ-51A, GAZ-63
tel.862071805
Vilnius
The boss
Naujokas
Naujokas

Standartinė The boss »

Hobis rašė:GAZ-93 Pilaitėje ne padegė, o susprogdino ir manau ne tie kas nemėgsta tarybinių laikų technikos bet kaip tik rusai policininkai, nes su jais bylinėjuosi. Lapkričio mėnesį supjaustė mano Nisano padangą, jis tai ne tarybinis.
1991 metai grįžo... nenorit susirasti saugomą aikštelę savo transportui? Jei bylinėjatės su policininkais, ir įtariat, kad čia jų darbas, tai manau žiniasklaida Jums padėtų... tokia byla Lietuvoje rezonansinė turėtų būti, o tai išeitų Jums į naudą...
kęstutis
Forumietis
Forumietis

Standartinė kęstutis »

Manau senos technikos atgaivinimas - tai prisilietimas prie istorijos. Kodėl mums nesididžiuoti jei galime važiuoti su senelio ar prosenelio laikų transportu. Nes ir tuo laikmečiu virė tarp žmonių gyvenimas, pirko transportą kuris tenkino jų poreikius. Yra galimybė pajusti skirtumą tarp dabartinės ir senosios technikos tobulumų ir primityvumų skirtumų. Ir nemanyčiau, kad senas transportas turi ką nors bendrą su "tarybine politika".
Vartotojo avataras
Rusla388
Forumietis
Forumietis

Standartinė Rusla388 »

Kas liečia žaliojo tilto skulptūrų griovimą, tai aš manau kam naikinti ar griauti tai kas sukurta. Reikia kurti savo, kad palikti ateities kartom. Kodėl mes atsirenkam ką griauti, o ką ne? Jai griauti tai viska kas su tuo susėja, bet tada jau prieisim iki absurdo. Ar nugriausim, ar ne istorijos vis tiek nesitrinsim ir nepakeisim.
Man seni daiktai ir tai nėra būtinai technika, teikia malonumą.
Malonu jais naudotis (aišku ne kasdien), jais grožėtis, pajusti dalele istorijos.
Manau "rėtro" nieko bendro su politika neturi.
Dnepr MT-10
Vaz 2106-1977m.
Gaz 69-1967m.
Ryga 7
JAWA 250-1974m.
http://www.itempiamos-lubos.lt/
stereo
Forumietis
Forumietis

Standartinė stereo »

Pakankamai graziai tos skulpturos atrodo tam, kuris ne is to miesto t.y man, kada as jas pirma karta pamaciau...na gerai,db jas ,,isemam'',na ir ka vietoj ju statom? kazkoki s..... kaip ta is metalo lauzo atvezta suvirinta vamzdi?ir kiek vel tukstanciu EU bankrutuojanciai sostinei reikes
Yha
Forumietis
Forumietis

Standartinė Yha »

Galima ir nieko nestatyti. Skulpturas pridavus i supirktuve, dar ir i + gautusi :-)